Odmieta spoločnú budúcnosť

mia091
9. okt 2017

Dobrý deň. Možno to sem nepatrí ale potrebujem sa vyrozprávať. S partnerom som 8 rokov,každý býva doma s rodičmi a to máme pred 30-kou. Stále som priateľovi hovorila aby sme sa osamostatnili,chcem sa o neho starať ja! Variť mu,prať,zehlit,porodit mu bábätko,byť dobrou matkou,ženou,gazdinkou...a tu je problém. O svadbe nechce ani počuť a na dieťa som podľa jeho slov ešte hlúpa. S priateľom sme sa konečne posunuli a rozhodli sa že ideme stavať. Tak som celá šťastná objednala katalógy s projektami,tešila sa ako malá že si spolu naplánujme svoj vysnivany dom. Išli sme za právnikom aby prichystal zmluvy. A tu nastáva problém. Nepraje si aby bolo moje meno na liste vlastníctva nakoľko on prispeje väčšou sumou peňazí na kúpu. Dokonca sa ma jeho rodina spýtala,či sa mi páči pozemok na ktorom ON bude stavať domček. Ženy poraďte,lebo ja som zúfalá. Doma to nemám najlepšie a keď som sa konečne tešila na niečo spoločné,kde sa budeme vracať z roboty tak sa to takto rúti. A pritom sme mali ukážkový vzťah. Veľmi sa tým trápim.

maminuska
9. okt 2017

@mia091 8 rokov s takýmto chlapom ? Ty si sa zbláznila.
Jednoduchá odpoveď.. Neráta s tebou . Jednoduché riešenie ukonči vzťah a najdi si niekoho lepšieho .

0silvia0
9. okt 2017

@mia091
nepacia sa mi v tvojom prispevku 3 veci:
- ty sa chces o priatela starat sama - sipim v buducnosti velke problemy - chystas sa mu skakat okolo riti
- na dieta si hlupa? To co je prosim pekne za vyraz?😲
- nepraje si aby si bola na liste vlastnictva? Toto je chlap v ukazkovom vztahu? Neverim, toto nie je chlap do zivota ...

katy1781
9. okt 2017

Ano ukoncit to ist spolu akoze stavat a memat pravo rozmysli si to poriadne nevadi ze mas pred 30tkou

pribinak
9. okt 2017

Prec, ale ty si šialenec. Normalna zena by hentakeho "priateľa" uz 100x kopla do riti a bol by rad, ze len do riti.

On ta ma uplne v paži, pripadne len na sex.

Nestracaj cas a najdi si niekoho normálneho

babulkomale
9. okt 2017

Nemozem uverit ze uvazujes TY o spolocnej buducnosti. Ano, ludia sa obcas menia a zle sa moze skoncit aj funkcny vztah, ale toto?
Uz len ten vyraz "stavat s priatelom" je na hlavu. Muz, ktory sa neboji prevziat zodpovednost, by si ta davno vzal a zalozil si rodinu - ked beriem do uvahy trvanie vztahu a vek.
Toto je na peniaze fixovany nezrely trtko, ktoremu sa zachcelo do domu investovat.
A ty mu chces varit a rodit. Dievca, utekaj 🙈

obsadenemeno
9. okt 2017

@mia091 ukazkovy vztah? Pre neho veru nie..... chlap ta ma dobyjat, ma po tebe tuzit, ma chciet byt s tebou..... a ten tvoj ta ma na behanie okolo jeho riti.... nemusi sa o nic snazit, lebo sa mu podkladas a robis vsetko, co mu na ociach vidis.
Aby si nebola prekvapena, ked si potom do toho "vasho" domu nastahuje nejaku inu. Lebo podla toho, co pises, teba nepovazuje za zenu pre buducnost.
Alebo je to lakomy vychcanec. Ak nebude dom na teba, nech si ho stavia a financuje sam.

lilyianka
10. okt 2017

@mia091 nechapem aku odpoved cakas...tento vztah nema absolutne vyznam a este ti povie,ze na dieta si hlupa? Tak dovidenia!
Ja jedneho takeho poznam,s kt.som tiez chcela soolocnu buducnost,byvanie a pod.a tiez mi bolo povedane,ze dom bude pisany len nanho....a vies ako sa vola? Moj EX! Tak si urob nazor

nenne27
10. okt 2017

Rano vstan, zbal sa, odid a ani sa neobzri.vela stastia

moonlight1210
10. okt 2017

@mia091 mas ukazkovy vztah len preto, ze sa 8 rokov len stretavate. Mozno nejake spolocne dovolenky.
Ale realne zivoty zijete v praci a u rodicov.
Zacnete zit spolu a po par mesiacoch sa to cele zruti.

Ty to nemas doma dobre, ako pises, tak si sa upla na neho a na svoje predstavy vysnivanej buducnosti. A to robis hlupost. Lebo kvoli tomu nevidis, co v skutocnosti mas. Alebo nechces vidiet.

On je pre teba nadej na unik od rodiny, ty pre neho zvyk a obdivovatelka.

Mas preto chlapa, pre ktoreho si dobra ako priatelka, sexualna partnerka a spolocnicka.
Ale ak chces byt manzelka, bolo ti hned ukazane, kde bude tvoje miesto (v ociach celej jeho rodiny, nie len v jeho). V kumbale s metlami. Akceptuj a vaz si, ze o tebe vobec uvazuje, alebo vezmi rozum a hrdost do hrsti a najdi si takeho, co bude s tebou tie katalogy rovnako nadsene pozerat a planovat a prv ako kupite pozemok, ta poziada o ruku, aby ste investovali spolocne uz ako manzelia, nie ako investor a buduca vdacna sluzka.

hettinka
10. okt 2017

@mia091 takže ak tomu dobre rozumiem, chceš mu robiť slúžku a on nemá záujem ... tak si nájdi takého, čo ten záujem bude mať a o tohto sebestredného idiota a k tomu mamičkinho maznáčika nech sa naďalej stará mamička 😀
RUKY PREEEEEEEČ

katarinapekna
10. okt 2017

Prosím ta,toto mmyslíš vazne??? Utekaj a žiadneho ch*ja už nehladaj! Uzivaj život!

vroni
10. okt 2017

@mia091, pouc ma, prosim ta. Ked je toto podla teba ukazkovy vztah, ako by vyzeral vztah, ktory nestoji za nic? Neplanuje s tebou buducnost, na dieta si hlupa, dom bude jeho, no ale ako madrac a pomocny robos z casu na cas posluzis. Fakt, vztah snov. Vies co? On ma vlastne pravdu. Si hlupa. Plazit sa chlapovi pri nohach a este si rochnit, aky mame super vztah... No nic, kto chce kam, pomozme mu tam. Len pre boha neprived do tohto stavu este aj dieta, ziadne si takuto “rodinu“ nezasluzi.

cacianka
10. okt 2017

toto čo máte veru nie je ukážkový vzťah - je to vzťah na diaľku, aj keby ste bývali v susedných uliciach. žije si svoj život a s tebou je asi len ked chce a môže, alebo lepšie povedané ked si chce vrznúť a zadarmo, tak aspoň predstiera dlhodobý vzťah, aby mal dlhodobo lacný sex.
na stavanie a lacnú slúžku si múdra dosť, na svadbu a dieťa nie - naozaj ideálny vzťah. aj jeho rodina tak vníma - on ide stavať a ty mu budeš robiť, lebo sa tak prezentuješ, že " Variť mu, prať, zehlit, porodit mu bábätko, byť dobrou matkou, ženou, gazdinkou... a kde si ty ? preboha čo si stratila všetku úctu a hrdosť ?! vzťah má byť vyrovnaný a nie len žena obiehať muža ako kométa. prebud sa nežijeme v 17. storočí, pozri do kalendára aj do novín, máme nejakú rovnosť a emancipáciu.

minutka
10. okt 2017

to co za magora si si našla? naber odvahu a utekaj kym je to jednoduche. niekde na teba určite čaka milujuci muž. zober si tuto radu k srdcu a v buducnosti "mi" podakujes.

viera27
10. okt 2017

no takto, na dieta urcite hlupa si. Pokial teda svoju buducnst vidis v tom co si popisala a hlavne sa motas 8 rokov s takym typkom.

A k tomu listu vlastnictva. V tom s nim paradoxne suhlasim. Tiez kebyze idem stavat dom za svoje (pripadne "rodicovske"), tak by bol len na mna. V tom problem vobec nevidim. Problem vidim v tom, ze tam mas mensinovo prispiet. Na to by som sa vykaslala. Bez podielnictva nedam ani korunu. Sam nech si stavia co len chce. Ale zase aj do buducnosti, nech nesie vsetky naklady na dom on + polovicu nakladov na domacnost. Nieze ty budes tahat VASU domacnost a on zveladovat SVOJ barak :D. Po svatbe je to samozrejme bezpredmetne, tam z pripadneho zvysenia hodnoty nehnutelnosti mas narok na polovicu automaticky. Ale osobne by som s takym clovekom asi nestracala uz ani den...

mihula
10. okt 2017

@mia091 no asi je cas sa posunut dalej-ale sama.Nechaj ho nech si stavia sam a nech si tam byva aj sam

deti95060810
10. okt 2017

ak chlap nemá záujem ani po 8 rokoch tak načo čakáš...už by som s tým vzťahom skončila. mňa by to urážalo, aby niekto so mnou takto zametal....

deti95060810
10. okt 2017

moja kamoška z detstva mala veĺkú lásku v susednej dedine. Chodila ona k ním na celé víkendy... Už sa len čakalo kedy mladý pán uráči požiadať moju kamarátku o ruku....Jemu sa stále do toho akosi nechcelo....
Do susedov na návštevu prišla mladá kočka....Frajer mojej kamošky sa tak zaľúbil, že nemal problém sa oženiť do 6 mesiacov....a moja kamarátka predtým čakala, a ani sa nedočkala....
Pozor, aby si nedopadla podobne.... mám pocit, že tvoj kamarát nie je spokojný v tom vzťahu....😉 Takto sa nesprávajú zaľúbený chlapi....

danyb
10. okt 2017

nečítala som všetky príspevky.. ale nerozumiem dvom veciam v tvojom príspevku:
1. ty sa chceš o neho starať? - ak chcete žiť ako partneri mali by ste mať voči sebe úctu a starať sa jeden o druhého navzájom a nie len ty o neho..
2. on dá väčšinu peňazí? - a kto dá tú menšinu? dúfam, že nie ty.. lebo ak sa to chystáš urobiť, tak to naozaj nie je múdre rozhodnutie ak ťa nechce dať na list vlastníctva..
Moja rada: ak ho máš naozaj rada a Váš vzťah je aj o niečo hlbší ako si ho tu opísala, tak sa nestaraj o dom.. nech si ho teda postaví, ale bez tvojich peňazí, a nech sa o neho aj stará, bez Teba.. ty tam budeš len bývať ako jeho priateľka a ak budeš mať toho už dosť, tak sa proste odsťahuješ naspäť k rodičom a nebudeš škodná peniazmi, len časom, ktorý si obetovala človeku, ktorý o to zrejme vôbec nestál ☹
Držím Ti palce 😉

nelinka2009
10. okt 2017

Ako nebudem moralizovat odpoviem na otazku 'pomozte, velmi sa tym trapim' tak sa uz netrap a rozid sa s nim.

mia091
autor
10. okt 2017

Ďakujem za všetky rady a názory...On nie je zlý,vždy mi dá modré z neba,keď som chorá prinesie mi horúci čaj do roboty,čokoľvek potrebujem so všetkým mi pomôže,poradí. Nie je to tak,že som jeho matrac alebo sex zadarmo ako tu bolo písané.Keby sme si nevazili jeden druhého tak spolu nebudeme tak dlho. Ono sa to vlastne začalo dohodou. On kúpil pozemok a ja zafinancujem projekt,povolenia atď.čo sa vyrovná hodnote pozemku a potom už budeme investovať do všetkého spolu. Len sa nejako nikde nedáva moje meno.Ale nedala som zatiaľ ani €. Taká hlúpa som neni. Nehovorím že budem služka,len sa teším že budem mať vlastnú kuchyňu kde budem sama variť,nebude mi stáť nikto za chrbatom. Keď som v noci písala tento príspevok všetko na mňa doľahlo. Dnes som sa zobudila s triezvou hlavou po 2 hodinovom nočnom rozhovore s priateľom. Buď zaradí do svojho slovníka MY alebo pojdeme od seba. Dnes mi volal do práce že máme dohodnuté stretnutie s projektantom aby NÁM spravil projekt domu.

nelinka2009
10. okt 2017

@mia091 zlatko ( dufam, ze ta toto oslovenie neurazi, nieje myslene nijak v zlom) velmi velmi velmi ti drzim palce... Partnera takeho nemam, no som dietatom takeho otca..

Velmi dviham varovny prst, daj na seba velky pozor... Tito muzi su prvotriedny herci a nakoniec budes vzdy ty, ta najhorsia, ale je to tvoj zivot...

Nemoralizujem, nepoucujem, prajem ti krasnu rodinu a vsetko co k tomu patri. Len aby si ta dietatom len nepoistil a az potom sa ukaze v pravom svetle. 😅😘😘😘

maminuska
10. okt 2017

@mia091 toto ani nemalo prísť po dvojhodinovom rozhovore, toto malo ísť automaticky z jeho strany, Po 8 rokoch už si mala byť manželka a nie frajerka s ktorou sa možno ráta do budúcna.
To že VÁM spraví niekto projekt domu , neznamená že stále budeš vlastníčkou . A postavený dom na pozemku ktorý mi nepatrí , tak to si možno zarobíš na riadne veľké problémy do budúcna.
Prečo si ťa nechce vziať ?

danyb
10. okt 2017

@mia091 tento príspevok už mal aj hlavu aj pätu 🙂 ale stále mám pocit, že uvažuješ o financovaní toho projektu.. aby to neskončilo tak, že budete MY len vtedy, keď bude potrebovať na niečo od teba peniaze..
dievča.. v žiadnom prípade nedávaj do ničoho svoje peniaze ak nebudeš toho vlastníkom, vravím ti to z vlastnej veľmi zlej skúsenosti.. už to je divné, že to od teba niekto chcel, ale na liste vlastníctva s tebou nerátal.. tak sa dohodnite s právnikom, nech sa spíše zmluva medzi vami dvoma alebo uznanie dlhu z partnerovej strany voči tebe.. žiadne, len tak peniaze do jeho majetku, to by bola naozaj od teba hlúposť.. a môže ťa mať akokoľvek rád aj ti nosiť milión čajov do práce (to bol vtip 🙂) drž sa 😘

mia091
autor
10. okt 2017

Ďakujem 🙂 myslím že každá žena túži po svojom vlastnom ,,hniezdocku'' . Preto som bola celá nadšená,že sa nám naskytla možnosť kúpiť pozemok. Viem,ze že je to detinske a sú dôležitejšie veci ale hneď som mala predstavu ako na dvere vesiam vianočný veniec,na Veľkú noc robím výzdobu. Vám to už asi príde ako otrava alebo smiesna vec. No strašne som sa tešila na to,ako budem z domu robiť domov. Vždy som mala vysnívané že stretnem chalana s ktorým budem šťastná (to aj som),že ma požiada o roku,bude svadba,postavíme spolu domček a zalozime si rodinu ako typická katalógova rodina. Preto keď ma nepožiadal o ruku a ani nie som tehotná tak som videla SPOLOČNÝ dom ako krok v našom vzťahu,že niečo bude naše. Nie jeho ,,detská,, izba a moja.,,detská,, izba. Boli sme pozrieť u kamarátky bábätko a kým ja som s kamarátkou ohrievala mlieko,on jej mužovi pri postielke povedal ,že aj on už túži po bábätku len mu chce zabezpečiť zázemie a nie aby sme s malickym chodili od jedných rodičov k druhým. Ale keď sa ho spýtam ja,tak mi povie že ho to.nebaví sa stále o tom baviť,lebo do neho každý huci na čo ešte čaká

nelinka2009
10. okt 2017

@mia091 pozor na tlak... Ak moc tlacis ona,sa brani...

minutka
10. okt 2017

@nelinka2009 tlak po 8rokoch? pred 30tkou? ofučala by som ho krasavca,nech sa spamäta

anatalia77
10. okt 2017

Nechodila by som s niekým 8rokov...

kenzom
10. okt 2017

@mia091 utekaj kým môžeš... keď je stále len on a nie vy spolu... kašli na to, ešte ste ani nezačali a už to nie je ok... hlúpy je on

hettinka
10. okt 2017

@mia091 už po 8 rokoch chodenia sa odhodlal na nejaký ďalší krok? A neunáhlil sa???

Prepána dievča, maš skoro 30, po 8 rokoch chodenia mal mať davno v hlave vyriešené, čo bude ďalej. Premárniš s ním ďalšie roky, on sa nikdy nerozkýve, keď sa nerozkýval doteraz, jemu to takto vyhovuje... nečuduj sa, ak zrazu v 35-ke budeš sama, bez domu, bez partnera a bez dieťaťa. Vodí ťa za nos...

S takýmto chlapom by som do spoločnej investície nešla, nie bez svadby a radikálnej zmeny správania.