Odobratie detí starým rodičom sociálkou. Môžu?

aadrii
31. aug 2009

Mám sesternicu, ktorá je vážne chorá ma rakovinu. Má dve deti o ktoré sa sama starala so svojimi rodičmi/ 12roč. a 15 mesač./ Momentálne leží v nemocnici a o deti sa starajú len jej rodičia. Sociálka bola u nich viackrát a vyjadrili sa v tom zmysle, že ked ich dcéra zomrie , deti budú musieť ísť do domova. Strýko je po dvoch infarktoch a teta má cukrovku. O deti sa príkladne starajú / a o toho maličkého od narodenia/, lebo sesternica už po jeho narodení nevládala a sama potrebovala opaterui. Vie niekto poradiť ? Majú starí rodičia možnosť adopcie prip. pestúnskej starostlivosti,?

maznacik007
31. aug 2009

v prvom rade nech poziadaju o NOS nahradnu osobnu starostlivost.. /pokial ich dcera zije/ a zacnu si robit byrokraciu a pripravu na pestunstvo..
pokial k nim socialka tak pristupuje.. treba sa obratit na nadriadeny organ.. pisni do IP nejako poradim.. ak sa bude dat aj konkretnejsie.. pripis mi okres kde sesterka byva

aadrii
autor
1. sep 2009

Sesternica býva v Senici, momentálne už je na paleatívnej klinike a prognóza je zlá ..A čo prosím ťa to IP?

maznacik007
1. sep 2009

oki popisem ti to tu...

Nech jej rodicia idu na UPSVaR socialny odbor za pani PhDr. Zita Kubalaková /to je veduca/ a povedia ze maju zaujem o nahradnu osobnu starostlivost /NOS/ pripadne na prízemie, kanc. č. 10.
Náhradná osobná starostlivosť sa týka zverenia maloletého dieťaťa do osobnej starostlivosti inej fyzickej osoby než rodiča /napr. starí rodičia, iní blízki príbuzní a pod./ Biologickí rodičia majú právo stýkať sa so svojimi deťmi a sú povinní platiť výživné na dieťa. Táto forma náhradnej starostlivosti si nevyžaduje odbornú prípravu.
urad im je povinny pomoct spisat navrh na zverenie deti do NOS /v pripade ze by neboli ochotni / ozvite sa pani Renáta Matejová 02/52 49 92 76 z Navratu je to velmi velmi ochotna pani.. a urcite vam pomoze. pripadne sa mi ozvite tu.

deti maju narok na prispevky.. atd.. to sa doriesi po pravoplatnom rozhodnuti.

toto je podla mojho nazoru za momentalnej situacie najvhodnejsia forma.. lebo tu nie je potrebne absolvovat a preukazovat tolko veci ako pri pestunstve

maznacik007
1. sep 2009

IP je taka obalocka so sipkou ked kliknes na tu v riadku pri mojom nicku / prezyvke/ tak sa ti otvori formular a mozes mi napisat sukromnu spravu. svoje spravy si precitas ked kliknes uplne hore ako je interna posta.. ak budes mat spravu bude to svieti na cerveno

aadrii
autor
1. sep 2009

maznáčik zatiaľ ti veľmi pekne ďakujem