icon

Odpália jadrovú elektráreň?

5. júl 2023

Tak vraj dnes v noci by k tomu mohlo dojst. Dufam, ze o tom nebudem zajtra rano citat tak, ako som citala rano o Kachovskej priehrade, alebo 24.2.2022 o tom, ze Rusi Ukrajinu naozaj napadli. Dufam, ze pre nas to riziko nebude, aj ked nie su nase zivoty viac ako zivoty ukrajincov a tam ich budu statisice trpiet ☹

kat_
5. júl 2023

@maminkadeticiek to je mile, ze o tom vies uplne ze nic, pytas sa akoby si o tom prvykrat pocula, ale vies to hned vyhodnotit ako blbost, wow

mircalla
5. júl 2023
autor
5. júl 2023

@liljana cina to sice povedala, ale ked rusko povie ze ved to ukrajina spravila popri tom, ako na nas utocila, tak cina kludne moze prehlasit, ze tomu veri. cinancom tiez neverim, aj ti maju toho za usami dost. tiez je mozne, ze po vzore ruska raz zautocia na taiwan. ale kiez by vyjadrenia ciny drzali rusov v niektorych rozhodnutiach...

mircalla
5. júl 2023

@liljana Presne tak

maminkadeticiek
5. júl 2023

@kat_ A ty si akoze kto, ze sa o mne takto vyjadrujes?! Okamzite si daj spiatocku.Neviem co si to dovolujes.

liljana
5. júl 2023

Cina drzi s ruskom, lebo potrebuju precedens, lebo sami chcu zautocit na Taiwan. Zaroven im vyhovuje, ked NATO musi sustredit pozornost na Rusko, nie na nich. Nepriatel mojho nepriatela ... To neznamena, ze cinania a rusi su priatelia. Uz vela krat spolu bojovali, maju dlhu spolocnu hranicu a ich vztah nebude stale iba priatelsky. Ich vztah sa vola friendly enemy. (Priatelsky nepriatel). Zarabaju momentalne masivne na lacnom plyne a rope, ktoru im rusi musia predavat pod cenu. Preco by menili status que. Cim dlhsie bude vojna na Ukrajine a sankcie na Rusku, tym dlhsie Cina moze zarabat na ruskej situacii.
Ale nezelaju si jadrovu vojnu. To nie je dobre pre biznis. A Cine sa momentalne nevodi ekonomicky prilis dobre. Realitny trh im krachuje a ekonomiku silne zasiahli covidove uzavery.

autor
5. júl 2023

@maminkadeticiek hej? blbost ze dnes? vieme co sa deje, ked rusi tvrdia ze ukrajina chce niekde utocit na vlastnych ludi...

„V noci 5. júla sa ukrajinské jednotky pokúsia zaútočiť na Zaporižskú jadrovú elektráreň s použitím vysoko presných zbraní dlhého doletu a bezpilotných lietadiel kamikadze.“

Takúto Kyjiv obviňujúcu predpoveď vyriekol Renat Kachaa, poradca šéfa Rosenergoatom podľa ruskej agentúry TASS v rozhovore pre televízny kanál Rossija-24. Táto firma prevádzkuje ruskú jadrovú sieť. „Plánujú zhodiť bomby naplnené rádioaktívnym odpadom, ktoré boli odvezené z juhoukrajinskej jadrovej elektrárne na vojenské letisko na Ukrajine.“

maminkadeticiek
5. júl 2023

Povedala som svoj nazor.Uvidime rano,dobre?

kat_
5. júl 2023

@maminkadeticiek ako som sa o tebe vyjadrila? 🙂 ja ta obdivujem, ako to z fleku vyhodnotis 😉

anonymous87
5. júl 2023

@maminkadeticiek ale tu nejde len o to ci to bude dnes v noci. Ale ze rusi stahuju personal a mali tam nanosit vybusniny..a chcu to zvalit na ukrajinu (tak ako kachonsku priehradu)

mircalla
5. júl 2023

@kat_ Vela zien zije v sladkej nevedomosti a s nulovym prehladom.
@maminkadeticiek Tak ma uplnu pravdu. Napises blbost, ale nemas ani zakladne informacie

maminkadeticiek
5. júl 2023

@anonymous87 Ved ok,uvidime.Ja som jodove tablety kupila uz daaavno.Pre istotu 😁

bloger
5. júl 2023

@mircalla Tak o čo ti vlastne ide? Budeme sa kamošiť ked tu budem písať, že zajtra ľudstvo vyhynie? Ked budem písať, že bude zajtra koniec sveta? Nechápem kedy by si nemala pripomienky. A kedy by to bolo podľa teba v poriadku.

annm81
5. júl 2023

@maminkadeticiek Ešte si všetci dobre pamätáme, ako konšpirátori, na čele so Smerákmi v deň, keď Američania predpokladali začiatok invázie, hádzali posmešné komentáre o západe a ako samozrejme, oni dobre vedeli, že žiaden útok nebude... a vieme, že o pár dní bolo všetko úplne inak. Rovnako teraz asi tajné služby dosť dobre vedia, aké sú ruské plány.

hopsadobrandejsa
5. júl 2023

@annm81

NATO si nemoze dovolit nezareagovat na radiacnu hrozbu ak by Rusi skutocne urobili nejaku riadenu detonaciu v elektrarni.

Aliancii sa vypomstilo prizeranie sa ked Rusi anektovali Krym v 2014. Preto aj doslo k invazii minuleho roka, Rusi si mysleli, ze NATO znova nic neurobi. Pakt nema zmysel ak sa clenske krajiny len prizeraju. V sucasnosti NATO zasiela len vojensku pomoc pretoze nie je dovod miesat sa do konfliktu.

Radiacia nepozna hranice, tam si NATO nemoze dovolit robit ustupky. Bud by doslo k radikalnemu navyseniu vojenskej pomoci Ukrajine ( F-18tky, rakety dlhedo doletu, LRMS systemy a pod. ) alebo by tam naklusali jednotky.

Experti uz varovali, ze ak nepride razantna reakcia zo strany NATO, individualne clenske staty aliancie a EU mozu vytvorit vlastny pakt a pridat sa do konfliktu na Ukrajine. Vzhladom na fakt, ze Poliakom lezia Rusi v bruchu bolo uz davno avizovane, ze nie je absolutne vylucene, ze moze vzniknut osobity vojensky pakt na cele s Polskom.

Vravim, netreba zbytocne robit paniku kym sa nic nedeje. Ja osobne neverim tomu, ze sa aliancia bude bezradne prizerat ako Rusi odpaluju naloze v elektrarni.

hopsadobrandejsa
5. júl 2023

@bloger Nebudem to ozaj rozoberat politiku a nikdy v zivote som Fica nevolil. Len preto, ze sa niekto obuva do teba, neznamena, ze sa musis zacat obuvat do mna. Nezatahuj ma prosim ta do svojich sporov ktore mas s inymi uzivatelmi.

Secondly, opieram sa o fakty a faktami zostava, ze zaporozska jadrova elektraren nie je priamou hrozbou pre ludi v susednych krajinach vzhladom na konstrukciu stavby.

Btw, nikdy som nepopieral, ze k invazii nedojde a konflikt na Ukrajine zo strany Ruska nepodporujem.....get your facts straight before your start talking BS about other people 🙄

mircalla
5. júl 2023

@maminkadeticiek Uz vo februari sme hovorili s kamoskou, ze Putin pocka na koniec olympiady a ide na to. Presne tak to bolo. Neveril tomu ani zapad okrem Americanov.

annm81
5. júl 2023

@hopsadobrandejsa Zhodneme sa na tom, že NATO by bolo najradšej, keby Ukrajina zvíťazila sama, bez priamej účasti západných armád?

Iste, ak by Rusi šmarili atómovku na Kyjev, tak sa NATO nemôže len tak prizerať. Už len preto, že tam si stanovilo červenú čiaru. Ak by Rusi odpálili jadrovú elektráreň a priznali sa k tomu, tiež si NATO asi nedovolí len tak stratiť tvár. Ibaže Rusi sa zjavne k útoku nechystajú hlásiť.

A tak bude môcť NATO operovať tým, že sa vlastne nevie, čo sa stalo... nehoda? Akcia nejakých teroristov? ... Všetci triezvo uvažujúci budú vedieť, koho práca to je. Budú to vedieť tajné služby a vedenia západných krajín. Aj Rusi budú vedieť, že západ vie, ale navonok sa NATO môže tváriť, že neexistujú dôkazy.

bloger
6. júl 2023

@hopsadobrandejsa Ja nemám nič proti tebe. Len som chcel poukázať na to čo si napísal. A to, že je ten reaktor nejako chránený. A tak isto si písal o konštrukcií stavby. A v podstate tiež tvrdíš, že by to Rusi neurobili. Tak čo bolo zlé na mojom komentári? Kde som napísal, že si nemyslím, že by to urobili. Zrazu som bol označený
@mircalla, že som volič Fica. Ale na teba si tu nedovolila štekať. A označiť ťa, že čo si si to dovolil napísať.

mircalla
6. júl 2023

@bloger Tak fajn, koho si volic? Podla nazorov som mala podozrenie na Fica, ale je vela subjektov, ktore by zapadali tiez

bloger
6. júl 2023

@mircalla Do toho ťa vôbec nič nie je. Je to každého demokratické právo. Ak ti to vôbec niečo hovorí. Keby si mala taký prehľad vedela by si. A viac krát tu už bolo spomenuté, že človeka neurčuje farba politického trička. Skôr to ako sa k sebe správame. Politika nikdy nevyrieši problémy ľudí. Je to len okrajová záležitosť. Ja som aj zaočkovaný dvoma dávkami si predstav. Tak s tou pandémiou ti to moc nevyšlo. Pekný deň prajem.

mircalla
6. júl 2023

@bloger Tu by som nesuhlasila. Koho volis dost o cloveku vypoveda. Ked volis Kotlebu ci Republiku, asi nebudes mierumilovny a tolerantny atd. Ked volis SNS asi nebudes prozapadne orientovany...Ked volis Fica, nevadi ti zlodejina...Ked volis krestanske strany, asi nebudes liberal

bloger
6. júl 2023

@mircalla A ty si mierumilovná a talorentná? Sama pre seba si odpovedz. A možno chce mať človek pokoj od takýchto rýpaliek. A nechá voľbu radšej na skúsenejších. Napríklad na teba lebo všetko dokonale poznáš. Ja si môžem povedať, že načo by som volil. Však ja radšej dám prednosť takýmto premúdreniciam. A tie rozhodnú ako to má byť správne.

mircalla
6. júl 2023

@bloger Ako sa to vezme. Som toleratna k homosexualom, inym rasam, inym nabozenstvam, inym kulturam. Nie som toleratna ku konspiratorom, homfobom, zlodejom a dezolatom (= skodna)

bloger
6. júl 2023

@mircalla a čítala si, že či došlo k tomu odpáleniu Jadrovej elektrárne? Toľko k tým konšpirátorom. A potom jasné, že ľudia bláznia a kupujú jodové tabletky. Pozor lebo aj teba môže niekto nazývať škodnou.

mircalla
6. júl 2023

@bloger Kludne sa to moze stat. Rovnako ako si niekto nahovaral, ze rusi zhromazduju vojska kvoli cviceniam. Vychadzam z jednoduchej teorie - sialenec je schopny vsetkeho a nehladi na nasledky.

autor
6. júl 2023

@bloger to ze k tomu nedoslo presne dnes neznamena, ze k tomu nedojde. ani vojna nezacala presne den po skonceni olympiady, ani kachovku neodpalili hned ako boli informacie o tom, ze to chcu spravit. rusi pustili sice info ze sa to ma stat 5.7. ale nebudeme sa tu dufam teraz falosne vytesovat ze aha, vraveli sme vam to ze to je blbost. ked bude po vojne, potom si mozme povedat, ze to nebola pravda.

bloger
6. júl 2023

@autorka Uvedomuješ si ale čo takouto správou spôsobuješ? Hovorí ti niečo šírenie poplašnej správy. Podľa zákona je to trestné. A tak ako písal kolega vyššie nemôžu si to dovoliť. Nepustili by sa do konfliktu s NATO. Putin je šialenec ale nemyslím, že by toto dali.

autor
6. júl 2023

@bloger ake sirenie poplasnej spravy? mam to normalne z medii, to by musel niekto najprv zazalovat ich. a ja nikde nepisem ze urcite sa to stane. uz v uvode pisem, ze kiez by nie. toto je diskusia o tom, ci si ludia myslia ze to rusi spravia alebo nie. nie diskusia o tom, ci maju nakupene jodove tablety a najdene bunkre. sama pisem, ze na nas by to dopad mat nemalo nijaky, takze paniku nikde nesirim. stale to prirovnavam ku kachovke. aj to bolo sirenie poplasnej spravy, ked pred tym ukrajinci varovali? to, ze rusi maju v tej jadrovej elektrarni nanosene vybusniny, maju tam zbrane, vojensku techniku atd. je proste fakt. ta elektraren je v ohrozeni od zaciatku vojny. k nam sa mozno ani nedostane, kolko krat to uz bolo na male.

bloger
6. júl 2023

@autorka Viem aká bola otázka. A slušne som na ňu odpovedal. To sa už nedá povedať o tvojom komentári: zabezpecenie jadrovej elektrarne moze byt proti nehodam, za ktore ludia vo velkej miere nemozu. nie proti odpaleniu reaktora... tvoja reakcia mi pride zo serie "nebojte sa klimatickej krizy, vedci nieco vymyslia" a pritom sa to uz deje a stale sa to zhorsuje. A úplne to zaklincovala
@mircalla a obvinila ma s toho, že som priateľ Fica, Chmelára a neviem koho ešte. Ide o to, že prečo si dovoľujete na mňa? Si spokojná s odpovedami ostatných používateľov? Lebo pustili ste sa iba do mňa.