icon

Odporučili by ste ako domáce zvieratko zajačika?

saska232
18. nov 2012

Mame 4 rocne dievcatko a rozmyslame,ci jej ako domaceho milacika kupit zajacika..lenze s chovom zajacov nemame ziadne skusenosti..ani akeho konkretne,kde sa da kupit..ako sa taky zajacik sprava a vsetko potrebne..;) vopred dakujem za rady a postrehy..

Strana
z2
moni9934
30. aug 2016

Dobrý deň chovam dlhosrsteho zajačika 5 rokov .. Celých 5 rokov som ho mala na chodbe chcela by som ho v zime nechat vonku na balkone myslíte si že by mohol ochorieť?

t1nk4
9. feb 2017

Ja mám králika 🙂 Belgický obor, a musím uznať že je úžasná ;) má 5 mesiacov a ja ju mám u seba 4mes. Vela ludí hovorí že smrdia, sú hlúpe, všetko kúšu, a že sa s tým nedá maznať jak s mačkou aleo psom... BLAFY :D celý deň je pustená, aj ked niesme doma, nič zlé neurobí, káble nekúše iba krabicu ktorú som jej na kúsanie dala, má svoje WC (lavorik s pilinami) na ktoré chodí kedy chce, nikdy sa nevyciká ani nevykaká inde, hoc kedy kumne príde a pýta si pohladkanie, ked ju zavolám na meno tak okamžite príde 🙂 jasné,trea si to tak aj vychovať ale nieje to nič zložité 🙂 deti takému zvieratku nevadia, ked chcú tak im bud utečú ak je dieťatko velmi živelné ale velmi radi sa nechajú nosiť na rukách a pod, starosti sú jedine o starostlivosť, treba s ním chodiť buď na veterinu kvôli strihaniu pazúrikov alebo mať trpezlivosť 🙂 výhoda však je že králikov netreba kúpať ;)

absolutka
25. feb 2019

@emayl vy nie ste normalna

isabella15
2. apr 2023

@emayl absolutny suhlas. hlavne co sa tyka toho sena a chlpov po celej izbe resp. byte.... no des. najprv som kazdy druhy den vysavala ale isla som z toho na prasky, proste tomu sa neda zabranit seno vsade...
nas kralik bol samicka a typ Rex, bola priatelska, nikdy nepohryzla ale kontaktna nebola, nerada sa nosila na rukach cize nic sa s nou nedalo robit. a v noci bola absolutne ticha, rano tiez. no ked sa kralikovi nevenujete a nedate ho behat von z klietky tak zacne kryzt do klietky a robit ramus.
Nesmrdela, vobec ju nebolo citit. Na vikendy kralika sameho nechat nemozete a to budete obrovsku klietku vlacit so sebou v aute niekam? nezda sa to ale ide to dost do financii, vkuse kupujete jedlo, pamlsky, hracky, cistiace prostriedky, ... atd.
No a uplne najhlavnejsi dovod preco zajo musel ist prec bol ze sa nam celej rodine prejavila alergia , kraliky su totiz silne alergeny ( ich vylucky , nie srst) podobne ako macky tak si zvazte najprv ci to nebude pre vas riziko, lebo zvieratko si rychlo ziska vase srdcia a potom je tazke ho davat z domu prec...

Strana
z2