icon

Koľko investovať do chorého zajačika?

Včera o 08:24

Ahojte, dcéra má rok zakrslého zajaca, ktorý má zdravotné problémy a potrebuje operáciu, zrejme opakovane a nebude to lacné, ani následná liečba (nechcem upresniť, pre objektívne názory).

Zaujíma ma, či máte nejaký finančný limit, ktorý by ste do zajačika investovali. Alebo by ste na peniaze nepozerali? Ďakujem za každý názor.

Strana
z2
0silvia0
Včera o 08:27

@anonym_autor keď som mala králika a potreboval operáciu, tak som žiadne finančné limity nemala. Operáciu mala vo veku 2 roky a následne sa dožila 11 rokov. Ja upresním, nemám potrebu tajností, mala operáciu močových kameňov.

anonym_96c806
Včera o 08:29

@anonym_autor Do zajaca nič. Nie je to pre mňa zviera - osobnosť. Navyše, ide tu o choré zviera, takže tú vôbec nevidím zmysel míňať peniaze. Nechala by som ho utratiť, dcére to vysvetlila a prípadne jej kúpila nového, ale zo zdravého chovu.

justxme
Včera o 08:32

@anonym_autor záleží ako ste vy na tom finančne. Keby som na to mala, vo vašej situácii by som určite išla do operácie a liečby. Ale ak žijete od výplaty k výplate a nemáte rezervu, z ktorej by ste si mohli "požičať", tak to nevidím ružovo. Toto sa môže vyšplhať do pomerne vysokých súm, hlavne ak nie je to komplexnejší problém ktorý nevyrieši jedna operácia. Alternativa by bola skúsiť vytvoriť zbierku cez nejaký portal.

katkazatka
Včera o 08:32

Ked si ludia kupuju zviera a maju ho za vec, tak prosim, uz si nikdy nezaobstaraj nic zive. Ked si kupujete z pleziru zivu hracku, treba ratat s tym, ze moze ochoriet a bude treba platit zdravotnu staroslivost a lieky. Ak toto nie ste ochotni robit, tak detom kupte na hranie plyšaka. Zive tvory nie su hracky a nestaci im dat trs travy denne.
@anonym_96c806 hrozne citat taku bezcitnost.

anonym_20cef5
Včera o 08:33

Problem je to, ze to nie je jednorazovy zakrok - ale opakovane, ten problem sa jednou operaciou nevyriesi... takze asi - pokial ma bolesti - utratit... ak nema, tak sa dozije kolko sa dozije. Kocur mal rakovinovy utvar na nohe, operacia stala 600e ale bolo to jednorazove, zije dlho predlho, problemy nema... rozhodovala by som sa podla kvality zivota a nie podla financii... a ked ako pises "problem sa tym nevyriesi", tak to je trapenie vsetkych okolo ako bonus...

anonym_8554ab
Včera o 08:35

Keby odborník povedal, že operácia naozaj pomôže a so správnou liečbou bude kvalita života zajačika vysoká, nedávali by sme finančný limit, keďže sme v situácii, kedy si to môžeme dovoliť... ak by to malo byť iba naťahovanie trápenia, tak do toho by som neinvestovala, iba do čo najpríjmnejšieho dožitia

anonym_98d0dc
Včera o 08:39

Nepozerala by som na peniaze , ale na to že aj časté operácie sú preňho trápením , neviem aké má zdravotné problémy , ale ak trpí a operácie mu iba na chvíľku uľavia , tak budete platiť vlastne len za to , že nebude dcéra smutná že príde o zajačika.

anonym_ea3946

Zajaca akurat opiecť 😃 keby psa tak mi to je jedno aj obličku predam

anonym_288500

@katkazatka Zvierata sa bezne konzumuju, vtedy ludom nevadi, ze ich zabiju? Ale ked je to zakrsly kralik, tak sa stavia na uroven rovnu cloveku? Hadam nezruinujem rodinu? Znami dali 2000 eur za operacie psa. Chore.

Ak na to mate peniaze liecte ho. Ak nemate, mozete ho dat uspat. Nebude ani prvy ani posledny a nie je to tyranie a je to bezbolestne.

katkaseiner
Včera o 08:42

Zajaca sme mali ale veterinu sme s nim neriesili... ono otazkou je aj ako ste na tom financne. Mame ale aj korely a psa. Pes nas uz stal 800E len kvoli dvojitej zlomenine - spadol z vyvysenej terasy a bolo treba operovat, plus ma v nohe titan. Na nu by som zas minula peniaze ak treba, je to fakt clen rodiny. K zajacovi som nemala popravde skoro tak blizko...

katkazatka
Včera o 08:43
@anonym_288500

@katkazatka Zvierata sa bezne konzumuju, vtedy ludom nevadi, ze ich zabiju? Ale ked je to zakrsly kralik, tak sa stavia na uroven rovnu cloveku? Hadam nezruinujem rodinu? Znami dali 2000 eur za operacie psa. Chore.

Ak na to mate peniaze liecte ho. Ak nemate, mozete ho dat uspat. Nebude ani prvy ani posledny a nie je to tyranie a je to bezbolestne.

@anonym_288500 nejdeme porovnavat nutnost prezitia fungujuci desiatky tisic rokov. Boj o jedlo, prezitie. A nehumanne mnozenie zvierat pre potechu (castokrat aj tyranie). Ved sa hodi do kosa a kupi sa novy zajac. Netreba stavat zviera na uroven cloveka (aj ked si myslim, ze clovek je najvacsi skodca na Zemi). Staci ked prejavis cit, uz ked sa tvarime, ze sme najvyssia bytost na svete. Cit dokazu totizto prejavit aj obycajne zvierata. Preco nie clovek?

anonym_288500
Včera o 08:45
@katkazatka

@anonym_288500 nejdeme porovnavat nutnost prezitia fungujuci desiatky tisic rokov. Boj o jedlo, prezitie. A nehumanne mnozenie zvierat pre potechu (castokrat aj tyranie). Ved sa hodi do kosa a kupi sa novy zajac. Netreba stavat zviera na uroven cloveka (aj ked si myslim, ze clovek je najvacsi skodca na Zemi). Staci ked prejavis cit, uz ked sa tvarime, ze sme najvyssia bytost na svete. Cit dokazu totizto prejavit aj obycajne zvierata. Preco nie clovek?

@katkazatka ano je mi luto trpiaceho zajacika, ale predpokladam, ze likvidovanie deti potratmi ti nevadi.

Na zviera nie je dobre sa velmi citovo naviazat. Tiez nam uhynul zajac, sice domaci, ale bol pritulny ako psik. Velmi sme plakali za nim. Ale treba si urcit hranicu.

0silvia0
Včera o 08:45

@anonym_autor keď budeš mať dosť názorov, tak napíš diagnózu, ak ide o zuby, tak si pozri české portály o králikoch, diskusie na stránke www.kralici.cz, česi sú v liečbe králikov a ich zubov oveľa popredu a na stránke sú odporúčania aj na kvalitné veteriny na Slovensku s odborníkmi na králiky. Niektoré veteriny liečia väčšinou psov a mačky, a so špecializáciou a najmodernejšími trendami v liečbe králikov majú rezervy. Nie je veterinár ako veterinár.

katkazatka
Včera o 08:46
@anonym_288500

@katkazatka ano je mi luto trpiaceho zajacika, ale predpokladam, ze likvidovanie deti potratmi ti nevadi.

Na zviera nie je dobre sa velmi citovo naviazat. Tiez nam uhynul zajac, sice domaci, ale bol pritulny ako psik. Velmi sme plakali za nim. Ale treba si urcit hranicu.

@anonym_288500 nie. Zarodky mi nevadia.

anonym_b7deef
Včera o 08:46

Pes vdýchol osinu, MRI + 2 operácie, lieky a kontroly dokopy 3 litre. Za to by som si kúpila 10 psov. Proste limit žiadny, je to člen rodiny

anonym_288500
Včera o 08:50
@katkazatka

@anonym_288500 nie. Zarodky mi nevadia.

@katkazatka choré a presne o tom je dnesna doba. Zviera ma vacsiu hodnotu ako nenarodene dieta.

Ale o tom tato diskusia povodne nebola. Prepac autorka temy.

katkazatka
Včera o 08:57
@anonym_288500

@katkazatka choré a presne o tom je dnesna doba. Zviera ma vacsiu hodnotu ako nenarodene dieta.

mozno by sa to narodene dieta malo tak zle ako ten zajac. V mnohych pripadoch je to lepsia alternativa ako zniceny, nestastny zivot.
@anonym_288500

anonym_2005cb
Včera o 08:59
@anonym_288500

@anonym_288500 čiže ty by si to robila ako pred 50-timi rokmi, keď nebolo bežné chodiť so zvieratami na veterinu? Chorý pes, chorá mačka sa zastrelili, sviňa, zajac, rýchlo zabiť a zjesť, chorá slepica rýchlo do polievky.
Teraz veteriny sú, lebo ľudia majú zvieratá ako domácich miláčikov, ale ty by si to strieľala a zabíjala všetko, mačka, pes, králik, to je jedno, treba to zabiť, lebo nenarodené deti, hej? Ten, čo má doma psa, mačku, tak tie peniaze, čo dá za krmivo, veterinu, očkovanie, má dávať na podporu nenarodených detí, áno?
Ja len dúfam, že doma nemáš žiadne zviera a dúfam, že mesačne podporuješ nenarodené deti a odoprieš si zbytočné výdavky ako kaderník, handry, kávička atď.

katarinaba
Včera o 09:05

Ja to poviem tak - nepozeram na peniaze ale na prognozu. Uz som zazila mackiatko znicene neustalou liecbou a skuskami liecby a aj tak to dopadlo zle. To maca len prezivalo a mne trhalo srdce. Odvtedy - neexistuje ziadne skusanie. Bud sa to vylieci - okamzite liekmi, alebo operaciou, alebo eutanazia. Nepocitam do toho rekonvalescenciu, ale odstranenie problemu, aby bolo jasne.
Takze si poloz otazku - nie financnu, ale to, co to prinesie tomu zvieratu. Bude zit alebo prezivat? Bude v poriadku, aj ked bez jednej nohy, alebo budete masirovat chrbat, ktory ho bude dozivotne boliet? Toto je najdolezitejsie, nie peniaze, nie bolest cloveka zo straty.
Ja uz zviera trapit nenecham. Stoji to vela penazi, mna vela slz a zviera len trpi. Stacilo raz.

anonym_dc46ae
Včera o 09:08

masli sme kralika, ktoremu sa zapalil zub a vznikol abces hnisavy. Cistil mu to kazdy den asi dva tyzdne, antibiotika. Potom bol chvilu klud, po cca 3m zas...3. krat to uz nezvladol...Neviem, ci by som ho 2.krat nechala tolko trpiet....

anonym_c88edd
Včera o 09:11

My sme mali zajačikov dvoch, do prvého sme investovali, predĺžilo mu to zivot o 2mesiace, aj tak to skobčilo zle, do druhého sme neinvestovali, odišiel rýchlo, aspoň nemal stres a nepredlžovali sme trápenie.

anonym_6a8f03
Včera o 10:00

Ak je to takto, že bude potrebovať viac operácii a pod. tak ja osobne by som do zajaca neinvestovala. Toto rozhodovanie ma obišlo, mali sme králika, ale jemu už nebolo pomoci aj keby som chcela.
Mám ale psa a za toho som ochotná vysoliť koľko len bude treba, ak to bude raz potrebné.
Bez váhania a bez nejakého limitu, či by to boli stovky, tisícky je mi to jedno, dám.

anonym_6a5075
Včera o 10:09

Do 500€

anonym_6eb548
Včera o 10:29

Za mna je zviera moja zodpovednost, ja som sa rozhodla ho vlastnit a je na mne, aby som mu dala najlepsi zivot aky moze mat.. takze ja by som sa na financie nepozerala

parvinka0001
Včera o 10:53
@anonym_288500

@anonym_288500 a čo ho mali zjesť ?

parvinka0001
Včera o 10:56

Keď si zaobstaram zvieratko tak musím vedieť že môžu prísť nečakané výdavky .

colsami
Včera o 11:50

Pozri som aj veterinarka aj matka, ak by som sa Ti k tomu mala uplne racionalne vyjadrit, naozaj by si mohla upresnit konkretnu diagnozu, financne mi nemusis pisat. 🙂 Zaujima ma diagnoza (kvoli prognoze a skutkovemu stavu toho zvierata).
@anonym_autor

kiki68
Včera o 12:24
@anonym_ea3946

Zajaca akurat opiecť 😃 keby psa tak mi to je jedno aj obličku predam

@anonym_ea3946 v cinskej restike by to iste povedali o tom psovi 😉

kiki68
Včera o 12:25

Mna by zaujimala prognoza, podla toho najskor

anonym_5bdd1e
Včera o 12:31

Každý má inú rezervu. Neviem ti povedať presnú sumu. Minula by som toľko peňazí, koľko by nám nechýbalo. Mám rodinu, som za ňu zodpovedná. Nám nastala rok nazad situácia, že sme museli ísť 10 000€ do rezervy a zostala nám nízka rezerva. Keby predtým miniem tisíce na zajaca, tak nás to riadne existenčne ohrozí. Dám na zviera veľa, ale nikdy nie na úkor mojej rodiny. Preto zatiaľ domáce zvieratko nemáme aj keď moc chceme. Lebo chcem mať peniaze na prípadné vysoké výdavky.

Strana
z2