Odstávka studenej vody na 2 týždne
Dobry den, robia nam obnovu bytoveho domu a vramci toho nam menia aj vodovodne potrubie (nie stupacky v byte ale v spolocnych priestranstvach) a vypli nam studenu vodu udajne na 2 tyzdne. Stretli ste sa s tym? Zda sa mi to strasne dlho nakolko 2 tyzdne bez splachovania v zachode sa mi v dnesnej dobe zda nejak velmi dlho. To ze si musime kupovat pitnu vodu a nemozem pouzivat ani umyvacku riadu ci pracku uz nejako ozeliem...ale to wc je otravne. Je nejaka vyhlaska na ako dlho mozu odstavit pitnu vodu? Dakujem, hlavne ma zaujimaju nazory ako dlho nesla voda vam ked vam nieco menili v bytovkach. Dik
@babulkomale dakujem, svokor ma, nie je problem zobrat od neho, ale vacsinou aj tak ideme mimo dom, najcastejsie k svokrovcom, ci na rozne vylety a tak to zvladame postupne, ale samozrejme sa tiez tesim, az bude vsetko zase v poriadku a funkcne. Kazdopadne ale dakujem za dobru radu, ocenujem.
@deniseee to je asi v idealnom svete taketo nieco. My sme mali poslednu schodzu pred dvomi rokmi. Ked zacali pred rokom prerabat dom, V DEN ZACATIA nalepili oznamy a hned odstavka vytahu 😆 dovtedy nikto nic, furt sa nevedelo, kedy konecne zacnu a aky bude harmonogram prac (pytala som sa aj spravcu). Doteraz je to stylom, ze vylepia v ten den alebo par dni vopred (ked su teraz dlhsie dovolenky tak mas smolu), ze spristupnite si to a to tam bude robit 🤷 My sme sa takto vratili z dovolenky a spravili nam balkon s tym, ze kedze tam nemali pristup, museli to potom dorabat 🤦
@maranta_leuconeura neviem ako je to inde, u nas robil dlhe roky zastupcu bytov pan, ktory to robil vyborne a so spravou domu sme boli tiez dost dlho spokojni. Ked ale nas zastupca bytov zostarol a uz sa na to vsetko vybehavanie necitil, prebral to iny sused, mlady a akcny, pocas korony sa dost pokazila aj nasa spravcovska, tak sme ako vlastnici zmenili aj tu. A vsetko mame pekne osetrene a naozaj funguju u nas aj nastenka aj nalepovanie oznamov, mame ich vzdy na prednych dverach, zadnych, vo vytahu tiez. Ked sme mali hlasovanie o vybere firmy, ktora nam mala malovat vnutorne priestory, tak sme nielen dostali vsetci takto v dome vediet, ale zastupca majitelov nam poslal vsetky ponuky aj na mail, aby sa kazdy mohol rozhodnut, za koho bude hlasovat. Ale v ramci domovych schodzi vedia ti, co na ne chodia, naozaj maximum informacii. A schodze mame pravidelne, ziadna dlha prestavka. Samozrejme nic nie je dokonale, ked nam vymienali vytahy v dome, tak to netrvalo predpokladane 2 mesiace, ale 3,5. Jednoducho sachta bola kriva, s cim sa vopred neratalo, takze bolo potrebne spravit ovela voac prac a predlzilo sa to velmi a cely dom bol takto dlho bez vytahu a ja som mala vtedy male deti, na najvyssom poschodi a vsetko som musela tahat do schodov - ale na spravu domu a nasho zasupcu sa rozhodne stazovat nemozem, som vdacna, ze toto je naozaj dobre.
@maranta_leuconeura napriklad teraz, ked mame vypnuty plyn… pred zacatim dostatocne vopred dali oznamy, kde bolo pisane, kedy, co a kde budu robit, ze sa budu snazit to spravit v co najkratsom case, ako pojdu po jednotlivych uliciach. Nam tie opravy maju buduci tyzden koncit a uz cca tyzden visia opat oznamy, kedy presne ktory vchod budu zapajat a presne pocas ktorej hodiny v konkretny den musia byt vsetci ludia doma. Cize ked si to tak vezmes, tak dali vediet 14 dni pred ukoncenim presny cas, kedy sa to ukoncenie udeje. Ja sa na nich vobec nemozem stazovat.
@ukulela Tepla voda nema oznacenie pitna iba z toho dovodu ze je zohriata. Aby bola voda pitna musi mat podla normy urcitu teplotu (tusim okolo 10 stupnov). Ale tepla voda z vodovodu je presne ta ista voda ako studena... akurat je zohriata. Ked si ju nechas vychladnut, mas perfeknu pitnu vodu.
@andreatytler tepla voda kedze je uzitkova nemusi splnat take normy ako pitna voda a teda ani sa to nekontroluje. Navyse kvoli teplote je riziko rastu mikroorgamizmov. Takze nie, nestaci, ze vychladne a je zazracne pitna. Pitna voda musi byt hygienicky nezavadna.

Mne je zvlastna v tvojom pripade este jedna vec. Ty az teraz, ked je voda zastavena, riesis nejake paragrafy a ako dlho moze byt voda odstavena a pod. Ak nejde o havariu (co podla tvojich vlastnych slov nejde), tak na domovych schodzach byvaju tieto opravy, dlzka ich trvania, vyber firmy, ktora opravu bude realizovat, a pod., podrobne rozoberane. Navyse po schodzach byvaju vlastnici bytov o zaveroch informovani (v dome na nastenke) a pred zacatim opravy, najma ak ide o to, ze sa pozastavia dodavky vody/plynu/tepla sa opat objavia oznamy od firiem na vchodovych dverach do domu a aj vo vnutornych priestoroch, ktore o vsetkom informuju. Ty si sa nezucastnila na schodzach, ignorovala nastenku, vyvesky na dverach a riesis az to, ked je dodavka vody zastavena? Odporucam nabuduce poctivo na domove schodze chodit, ale hlavne aj citat, co je na vchodovych dverach, potom sa zariadis vopred a trebars na tu dobu odides z bytu a vratis sa az ked uz bude vsetko hotove.