icon

Odstránenie zápachu z riedidla na oblečení

alena68
29. máj 2021

Ahojte, neviem do ktorej skupiny som mala polozit otazku tak skusim tu. Včera sa nam stala nehoda s farbou na plot. Malemu oliali softshelku farbou sla som to rychlo odstranit riedidlom lebo nicim to nešlo. Ako tak som to vycistila, no ja som ju hodila do pracka s dalsim oblecenim co bola asi chyba. Všetko oblecenie zapacha za riedidlom. Su to veci maleho a je ich tam dosť. Poradte ako sa zbavit toho zápachu. Tiež sa obavam ci vobec obliekat tie veci potom este. Poradte chcela by som to oblecenie este zachrániť

jumama
•
29. máj 2021

Vyper aj druhy raz, aj treti, kym zapach nezmizne.

alena68
autor
•
29. máj 2021

@jumama uz perem asi 4x dala som taj uz ocot, citron, aj sodu bicarbonu

dominika_sk
•
29. máj 2021

Riedidlo je mastne, skus veci namočiť na noc s dvomi kapsulami do umyvačky a potom oprať.

alena68
autor
•
29. máj 2021

@dominika_sk nemam kapsle ani umyvacku🙈ja som nechala mocit v prostriedku na skvrny, uvidím ake to vyjde teraz, ked tak este raz tam tam co som dala pred tym

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
alena68
autor
•
29. máj 2021

@viestta uz to visi, vyzera ze to bude ok, necitit nic ked je to na šnúre

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
diablikovci
•
12. okt 2022

Ahojte ja som urobila to iste ale iba plachtu som vyprala a stále cítiť to riedidlo v práčke :( . Neviem ho odstrániť.. aaaa 😢 Pustila som čistiaci program a tiež všetko a nič 😵‍💫😢

zzzuzzzu
•
23. jún 2024

@alena68 ... stalo sa nam cez vikend podobne (smuha od farby na obleceni, zisla sice dolu riedidlom, preprala som v umyvadle cistou vodou, a nasledne dala este do pracky na vysoku teplotu preprat, ale v pracke zostal typicky zapach po acetone/riedidle), zapla som extra cistenie bubna, 3-krat po sebe na 95°C s octom, parny program a stale to tam je 😶‍🌫️ ...

@viestta, nemas prosim, nejaky overeny tip ako na to 🙏? (vyssie uvedeny koment je uz zmazany) ... O oblecko uz ani tak nejde, skor o ten acetonovy pach z pracky ...

Vopred vdaka za kazdu radu ...

viestta
•
23. jún 2024

@zzzuzzzu písala som o prádle, že to treba nechať vyvetrať, na pracku fintu nepoznam

zzzuzzzu
•
24. jún 2024

@viestta ... OK, dakujem, skusim i pracku este nechat odvetrat aspon 24 hod, ci to aspon ciastocne nevyprcha, teraz isiel cistiaci cyklus za cyklom, mozno to potrebuje prave uz len odvetrat a vyprchat 🤔, uvidime ...

viestta
•
24. jún 2024

@zzzuzzzu spravila si chybu, ze nenechala si najprv to riedidlo vyprchat z toho oblecenia

zzzuzzzu
•
24. jún 2024

@viestta ... jj, no truba som 😶, poplasila som sa, rychlo, rychlo to odprat a takto to dopadlo 🤐 ... Dala som teraz este raz kyselinu citronovu na 95-ku, a potom necham odvetrat aspon par hodin

viestta
•
24. jún 2024

@zzzuzzzu uz neexerimentuj, nachaj tu pracku vyvetrat. Keby smrdelo pradlo, tak ho daj vysusit vonku, ono vypachne

zzzuzzzu
•
24. jún 2024

@viestta ... no dufam, ze aspon to odvetranie zaberie, lebo inak ako z feťackeho brlohu nas bude vsetkych (nielen) doma citit 😶‍🌫️