icon

Oháňanie sa titulom

2. jún 2023

Zaujímalo by ma ako ste na tom vy. Ako vnímate keď sa niekto háňa svojím titulom a robí zo seba niečo "viac"? Alebo máte pocit, že by sa ľudia mali správať inak k osobe ktorá má len maturitu/výučný list ako k osobe ktorá má VŠ?

Strana
z4
number19
3. jún 2023

Neviem preco by sa mal niekto hanbit za to ze ma vysokoskolske vzdelanie.
Lebo teta pokladnicka z Tesca tak povedala?

Mne osobne nevadi ak si na titule nejaky ujko zaklada.
Ja moj nepotrebujem denno denne nikde prezentovat, ale kazdopadne mi moje vzdelanie pomohlo byt tam kde momentalne som (a to hovorim o SK skolstve, ale samozrejme s vlastnym neustalym dovzdelavanim).

Dceru podporujem v tom, aby sa vzdelavala a isla na VS.
A aby sme sa vyhli nedorozumeniam, mam rada ludi s jednoduchym sedliackym rozumom (a ten moze mat aj clovek s titulom).

hellka001
3. jún 2023

@number19 a to je problém ze ho nemajú? Nemusia byť ľudia hneď vzťahovační alebo závistlivi predsa...

sickynickyobsadene
3. jún 2023

Ja som sa čudovala keď som šla rodiť a pýtali sa na meno ,dajakie papiere vypisovali a sestrička sa ma pýta " a titul?" . Nemám. Ci musím? Som tak rozmýšľala pri porode ci to im treba ten titul do takých papieroch.

abdn16
3. jún 2023

Pride mi to trapne. Ja si svoj titul nikam nepisem, ani ho nikomu nepripominam... Chapem, ked ma niekto MUDr a JUDr. aj v obcianskom, aby sa mohol vsade preukazat. Ale pisat si Bc., Mgr. na schranku apod. mi pride fakt trapne.

michellemary
3. jún 2023

@vroni a aby som bola presná, je to JAZYKOVEDNÝ, nie jazykový ústav, používam v komunikácii skôr skratku JÚĽŠ, tak mi to ušlo. 🙂

drahomirrra
3. jún 2023

Mam ich viac, nikde okrem prace nepouzivam. Pride mi to zbytocne, ved to nikoho nezaujima.
Pri ludoch ma zaujimaju uplne ine veci, nez tituly. Prepana.

eeffka
3. jún 2023

@sickynickyobsadene sestrickam ten titul netreba ale su cepovane od doktorov a doktoriek, mna bezne lekari oslovuju pani inzinierka aj sestricky, nie pani K ale pani inzinierka 🤣
Najlepsie je ze pani inzinierka doniesla moc

valeria_h
3. jún 2023

Mňa vždy rozosmeje, keď vidím na zvončeku menovku "Mgr. Fero Mrkvička".

pbra40
3. jún 2023

Necitam vsetky komentare, ale zazila som situaciu na dovolenke, ktora cloveku, ktory sa titulom ohanal, zobral vietor z plachiet. Dotycny sa dozadoval urychlenemu prideleniu izbu, kedze je titulovany, lebo delegatka ho ma uprednostnit, lebo on ma vysoku skolu. Na to mu delegatka odpovedala: tak sa podla toho i spravajte 🙈

reddflowerlife
3. jún 2023

Ja mam dva tituly a pisem si ich vsade, v praci je to tiez nutne ze ich pouzivame

vroni
3. jún 2023

@michellemary, vidíš, ani som si nevšimla. Ale je mi jasné, aký ústav si mala na mysli.

pavica236
3. jún 2023

Mna pri porode priamo pri tlaceni neustale doktor oslovoval pani inzinierka, bolo to pre mna hrozne trapne.
Mam par kolegyn a velmi sa ohanaju ze maju titulov viac ako my ostatne a vyzaduju ich mat uplne vsade a aj na porade sa presne oslovuju napr. Doktorka Ada….alebo si pisu Mgr. et Mgr. XX MHA, MPH, nikdy sa im to ani na sluzobny preukaz nezmesti a sa urazaju ;)

guiseppinka
3. jún 2023

Svoj titul mam v op, vodicaku a mal by byt teda aj v pase. Mam ho uvedeny na karticke poistence a meldezettli a aj to len kvoli tomu, ze suseda mi povedala, ze rakusko je strasne titulovo zalozene... V praci ho nepouzivam, na personalnom uvedeny je, takze ho mam len vo vyplatnej paske... Inak neviem ani ake a ci vobec maju kolegovia tituly...
Muz je napr ale dost nastvany, lebo nemoze pouzivat titul diplom ing, kedze mu bol uvedeny titul iba "ing"... A v at tento titul dostaju priemyslovkari a teda pisu si ho vsade😂

guiseppinka
3. jún 2023

@pavica236 mna vzdy inak pobavi, ked v at vidim niekoho BSc. Xy... Tu bakalara beru ozaj vazne, takze su na to aj patricne hrdi😂

reddflowerlife
3. jún 2023

Ja vyzeram dost mlado na prvy pohlad si niektori myslia že som nejaká stredoskolacka.. Ked vsak napisem MUDr. alebo niekde poviem ze som lekarka / s niekym sa o tom bavim tak vidim hned zmenu v spravani a ze sa ku mne spravaju ludia inak, lepsie.. Maserka ktora je zabookovana mi zrazu hned dala termin, ked som sa tak podpisala do sms 😃

number19
3. jún 2023

@hellka001 "a to je problém ze ho nemajú? Nemusia byť ľudia hneď vzťahovační alebo závistlivi predsa..."
Nie je to problem, ze niekto nema titul.
Problem zacina byt v tom, ze sa dehonestuju ti, ktori tien titul maju.

weggie
3. jún 2023

Titul človeka nerobí..

hellka001
3. jún 2023

@number19 nemyslím si to. To už mi pripadá ako veľké špekulovanie no. Moj názor.

zuzulka558
3. jún 2023

Najlepšie keď to vidím mŕtvemu na vytesané na,, kameň,, to sa mi zdá hlúpe, v hrobe sme si všetci rovnaký

adriskagali
20. okt 2025

Ahoj, vieš čo no mne titul v práci veľmi pomohol, urobila som si bsc titul to je tento - https://www.vita.sk/blog/vzdelavanie/titul-bsc/ a odporučam 🙂

Strana
z4