Okno od susedov
Aki mate nazor na okno od susedov, podotykam velke okno, kde Vas pozoruju a nemate ziadne sukromie. Som z toho na nervy !
@utorka, predpokladám, že susedia tam bývali skôr ako vy, či to veľké okno tam dali až teraz? Nezabrániš tomu, aby nebolo počuť, ale zase nejaké tajné veci nepreberám na dvore a ostatné mi nevadí, ak by niekto počul. A výhľad im môžeš zastrieť vysadenými rastlinami, aj keď chvíľu potrvá, kým vyrastú. Inak pobavila ma veta, že sa promenádujú v pyžame pri nezastretých oknách. A? Veď sú doma, nepozeraj sa tam, keď ti to prekáža. Na kupku sa ľudia promenádujú v plavkách, tiež je to ok. Keď nechcú, nech si žalúzie nezastrú, je to ich vec, zastri si ich ty a nevidíš ich
@beronsche nam povedali 6 metrov. Davali sme namietku lebo sused staval ked sme uz my mali hrubu stavbu, poznal pomery a aj tak postavil dom cely otoceny na nas s konplet presklenym spodkom. Teraz sa tam vsemozne barikaduju lebo myslia ze im ocumujeme. Mne je jedno co robia, ale smejeme sa na nich lebo toto cele si sposobili sami. Nevraviac o tom, ze ked nase deti santia na zahrade, tak sa to paradne ozyva aj u nich. To maju za to, tej architektke by som dala jednu cez za ten projekt, uplne odignorovala okolie a len urobila dom podla zadania nerespektujuc situaciu :( takze zalezi ake su vzdialenosti, ktory dom bol prvy. Len na okraj - v pyzame u seba doma ti vadia??? Vidis ich velakrat ale vlastne ich nepozorujes…hm
@tana85 my sme museli susedom podpísať papier, že nám nebude prekážať, keď budú mať k nám otočené dva obloky v podkroví, Teda nemuseli, ale bolo nám to fuk, nemáme na tú stranu okná obytných miestností, ani k nám nemôžu vidieť do záhrady. A domy sú od seba určite viac, ako šesť metrov, asi aj viac ako desať
@elizabet173 ano promenaduju sa v pyzame...no neda sa nepozerat,ked okno nezastrete vidim z mojich schodov.To nie je vyhlad z môjho okna,ale z poschodia.Logicky,oni by si mali pozastierat,vsak ak nue su uplne spr***ti,musia vediet ze je ich vidiet a to bez rozdielu ci sa pozriem alebo nie...
a čo je na tom, že sú v pyžame? Keby aj nahí boli, sú doma, keď ti tam aj padne zrak, tak sa hneď pozri inam, len teba iritujú už asi aj tým, že dýchajú. Zasaď si k domu nejaký strom, aby si nevidela ani zo schodov. Sorry, nemám problém, vyrobím. Pýtala som sa, či tam bývali skôr oni, alebo vy a ak oni či tam ten oblok bol vždy, alebo ho tam dali teraz, ale elegantne si to obišla
Im je to asi jedno. Po case si zvyknes aj ty, a to ze ich vidis si ani nevsimnes. Ako dlho tam byvate?
Susedia oproti v bytovke (pred tym sme byvali takmer na samote , aktualna nevyhoda byvania v centre a dostupnosti skolky a skoly) my neriesime ich, oni nas. Viem, kedy rano vstava, pusta macky na balkon, postiela postel. Ak je 6:30 a nie je hore, cudujem sa 😂 ale tak ja sa po byte promenadujem v gatkach, pred rokom som si aj mlieko odsavala..mne je jedno..
vyhlad mas zo schodoch, cize len z tranzitnej casti domu…co je poburujuce, ze chodia doma v pyzame? ja som rano tiez v kuchyni v pyzame, dam si kavu a susedovych deti ma asi z ich spalne vidia ak chcu…ale je to predsa pyzamo, som oblecena. a ano, da sa nepozerat, proste sa nepozries. toto je absurdne, co ti vadi. okno nezamuruju a odporucam obzerat sa po novom dome, kde to bude podla vasoch predstav. edavno tu bola tema, ze susedia sa na zahrade opaluju nahi a chudak manzel sa na to tiez “musi pozerat”. susedske vztahy su velmi citlive a to by potvrdil kazdy pravnik, co riesi taketo spory. pre mna je zaklad vedome budovat nadhlad lebo sused je sused, mam ho hned vedla a vyrazne ovplyvnuje kvalitu mojho byvania. naco si to kazit kvoli hlupostiam
@tana85 no podla mna je to cista katastrofa, ze chodia v pyzame.. mali by okamzite zrusit pyzama a nechat zamurovat vsetky okna. Tak by bola urcite autorka temy spokojna.. 🤦🤦
teraz vazne - obcas sa mi fakt az rozum zastavuje, co ludia riesia a co im vadi.. Poniektori by mali naozaj na izolovanych miestach byvat...
Inak ja obcas vybehnem v pyzame aj na zahradu.. chudaci moji susedia, takto ich ja trapim.. 😁😁

@bajka16 a o čom píšem? Ze aj keď sa dodrží zákon, tak súkromie je vec imaginárna. Ide iba a len o to, či sa človek zmieri s tym, že vidí a je videný, alebo sa pokúsi nejak to súkromíe zabezpečiť zo svojej strany, ak ho naozaj potrebuje.