icon

Okno od susedov

6. júl 2022

Aki mate nazor na okno od susedov, podotykam velke okno, kde Vas pozoruju a nemate ziadne sukromie. Som z toho na nervy !

Strana
z2
viestta
6. júl 2022

@bajka16 a o čom píšem? Ze aj keď sa dodrží zákon, tak súkromie je vec imaginárna. Ide iba a len o to, či sa človek zmieri s tym, že vidí a je videný, alebo sa pokúsi nejak to súkromíe zabezpečiť zo svojej strany, ak ho naozaj potrebuje.

elizabet173
6. júl 2022

@utorka, predpokladám, že susedia tam bývali skôr ako vy, či to veľké okno tam dali až teraz? Nezabrániš tomu, aby nebolo počuť, ale zase nejaké tajné veci nepreberám na dvore a ostatné mi nevadí, ak by niekto počul. A výhľad im môžeš zastrieť vysadenými rastlinami, aj keď chvíľu potrvá, kým vyrastú. Inak pobavila ma veta, že sa promenádujú v pyžame pri nezastretých oknách. A? Veď sú doma, nepozeraj sa tam, keď ti to prekáža. Na kupku sa ľudia promenádujú v plavkách, tiež je to ok. Keď nechcú, nech si žalúzie nezastrú, je to ich vec, zastri si ich ty a nevidíš ich

bajka16
6. júl 2022

@viestta tak to áno to máš pravdu

tana85
6. júl 2022

@beronsche nam povedali 6 metrov. Davali sme namietku lebo sused staval ked sme uz my mali hrubu stavbu, poznal pomery a aj tak postavil dom cely otoceny na nas s konplet presklenym spodkom. Teraz sa tam vsemozne barikaduju lebo myslia ze im ocumujeme. Mne je jedno co robia, ale smejeme sa na nich lebo toto cele si sposobili sami. Nevraviac o tom, ze ked nase deti santia na zahrade, tak sa to paradne ozyva aj u nich. To maju za to, tej architektke by som dala jednu cez za ten projekt, uplne odignorovala okolie a len urobila dom podla zadania nerespektujuc situaciu :( takze zalezi ake su vzdialenosti, ktory dom bol prvy. Len na okraj - v pyzame u seba doma ti vadia??? Vidis ich velakrat ale vlastne ich nepozorujes…hm

elizabet173
6. júl 2022

@tana85 my sme museli susedom podpísať papier, že nám nebude prekážať, keď budú mať k nám otočené dva obloky v podkroví, Teda nemuseli, ale bolo nám to fuk, nemáme na tú stranu okná obytných miestností, ani k nám nemôžu vidieť do záhrady. A domy sú od seba určite viac, ako šesť metrov, asi aj viac ako desať

autor
6. júl 2022

@elizabet173 ano promenaduju sa v pyzame...no neda sa nepozerat,ked okno nezastrete vidim z mojich schodov.To nie je vyhlad z môjho okna,ale z poschodia.Logicky,oni by si mali pozastierat,vsak ak nue su uplne spr***ti,musia vediet ze je ich vidiet a to bez rozdielu ci sa pozriem alebo nie...

elizabet173
6. júl 2022

a čo je na tom, že sú v pyžame? Keby aj nahí boli, sú doma, keď ti tam aj padne zrak, tak sa hneď pozri inam, len teba iritujú už asi aj tým, že dýchajú. Zasaď si k domu nejaký strom, aby si nevidela ani zo schodov. Sorry, nemám problém, vyrobím. Pýtala som sa, či tam bývali skôr oni, alebo vy a ak oni či tam ten oblok bol vždy, alebo ho tam dali teraz, ale elegantne si to obišla

tykat
6. júl 2022

Im je to asi jedno. Po case si zvyknes aj ty, a to ze ich vidis si ani nevsimnes. Ako dlho tam byvate?

amelie2017
6. júl 2022

Susedia oproti v bytovke (pred tym sme byvali takmer na samote , aktualna nevyhoda byvania v centre a dostupnosti skolky a skoly) my neriesime ich, oni nas. Viem, kedy rano vstava, pusta macky na balkon, postiela postel. Ak je 6:30 a nie je hore, cudujem sa 😂 ale tak ja sa po byte promenadujem v gatkach, pred rokom som si aj mlieko odsavala..mne je jedno..

tana85
7. júl 2022

vyhlad mas zo schodoch, cize len z tranzitnej casti domu…co je poburujuce, ze chodia doma v pyzame? ja som rano tiez v kuchyni v pyzame, dam si kavu a susedovych deti ma asi z ich spalne vidia ak chcu…ale je to predsa pyzamo, som oblecena. a ano, da sa nepozerat, proste sa nepozries. toto je absurdne, co ti vadi. okno nezamuruju a odporucam obzerat sa po novom dome, kde to bude podla vasoch predstav. edavno tu bola tema, ze susedia sa na zahrade opaluju nahi a chudak manzel sa na to tiez “musi pozerat”. susedske vztahy su velmi citlive a to by potvrdil kazdy pravnik, co riesi taketo spory. pre mna je zaklad vedome budovat nadhlad lebo sused je sused, mam ho hned vedla a vyrazne ovplyvnuje kvalitu mojho byvania. naco si to kazit kvoli hlupostiam

beronsche
7. júl 2022

@tana85 no podla mna je to cista katastrofa, ze chodia v pyzame.. mali by okamzite zrusit pyzama a nechat zamurovat vsetky okna. Tak by bola urcite autorka temy spokojna.. 🤦🤦

teraz vazne - obcas sa mi fakt az rozum zastavuje, co ludia riesia a co im vadi.. Poniektori by mali naozaj na izolovanych miestach byvat...
Inak ja obcas vybehnem v pyzame aj na zahradu.. chudaci moji susedia, takto ich ja trapim.. 😁😁

gabika128
7. júl 2022

@beronsche ja veľa krát v spodnom prádle vešiam prádlo na balkóne 😂😂😂🤷‍♀️

Strana
z2