icon

Opakujúce sa nespisovné slovo "kámoška"

radkaradix
24. sep 2020

Poprosím adminov, ktorí opravujú nadpisy diskusií, aby zvážili používanie neustále sa opakujúceho slova "kámoš/ka". Je to nespisovné a nemá význam opravovať správne na nesprávne. Správne je "kamoš/ka" bez dĺžňa. Ospravedlňujem sa za poučovanie, ale už mi to dlhšie dvíha tlak a zamýšľam sa nad tým, či naozaj väčšina Slovákov preferuje tento čudný variant s dĺžňom. Ďakujem 🙂

puklica13
24. sep 2020

Za mna by mohli opravovat slovo NIAKA, NIAKE

fantaghiro21
24. sep 2020

@kiwi3 vsak som pisala ze sa nepasujem za toho kto momentalne bude striehnut kazdy svoj príspevok aby ho napísal dokonale....
Mam chyby,viem o nich a momentalne mi ej to jednone,nepotrebujem sa teraz tvarit aky som strasny slovencinar. Pokial ma rozum neklame, ja som sa za dokonalého slovencinara v tejto diskusii nepasovala...
Prislo mi vsak normalne,ak niekto poukazuje na chyby, mal by byt 100%ny a to autorka nepreukazala....

fantaghiro21
24. sep 2020

@radkaradix nuz, ale myslim si,ak ta poburuju adminky a ich slovencina,taktreba otázku položít priamo adminkam a nezakladat zbytocne diskusie, kde sa koniec koncov prispevky,ktoré ta pobúrili, neopravia...
Zbytočne sa tu budu niektoré predbiehat ,ktora je lepši lingvista a ktora nie je...
ZbYtočné....
Majte vsetky plne bezchybny lingvisticky den!

alienkami
24. sep 2020

@puklica13 toto ma tiež neskutočne vytáčalo, ale vraj je to nárečové, tak už to až tak neriešim. (z hlboka sa dadýchnem - vydýchnem, poviem si, že je to nárečie... A idem ďalej 😀 )

radkaradix
autor
24. sep 2020

@fantaghiro21 Predpokladám, že si to tu admini všimnú. A zároveň som chcela zistiť od ostatných, či sa to používa bežne a považujú to za vhodný variant.

sante81
24. sep 2020

@radkaradix mať tak vaše problémy 👌

maciatkolulu
24. sep 2020

@fantaghiro21 každopádne, ja si myslím, že správne písanie u normálne vzdelaného cloveka ide automaticky a nemusí nejako extra rozmýšľať...

@radkaradix z tohto mi vyplýva, že admini majú mierny problém so slovenčinou...

heidi4
24. sep 2020

@radkaradix Ach, bud rada, ze len to ti tu dviha tlak. Si stastny clovek. 😀

radkaradix
autor
24. sep 2020

@sante81 áno, našťastie vediem pokojný a usporiadaný život a mám čas riešiť aj takéto banalitky, či už pre vlastné potešenie a obohatenie, alebo za účelom zamyslenia sa ostatných.. nemusí sa to tu snáď stále točiť len okolo agresívnych a nevšímavých manželov a fotiek tehotenských testov.. mamičkovské fórum slúži na komunikáciu, tak nech tá komunikácia vyhovuje všetkým.. ja sa chcem baviť o jazyku a slovách a vidíte, koľko ľudí sa zapojilo a zdieľajú môj názor.. a tiež sú tu ľudia, čo ho nezdieľajú a predsa majú nutkanie sa vyjadriť. 👍 a tak si spolu pekne hrkútame..

fantaghiro21
24. sep 2020

@maciatkolulu v slove človek máš chybu, nemáš tam mäkčeň, takže podľa tvojho tvrdenia si nevzdelaná, lebo si si nedala pozor na chyby???tiež si písala asi bez kontroly,ale to neznamená, že si nevzdelaná....

maciatkolulu
24. sep 2020

@fantaghiro21 myslím, že k tvojmu komentáru asi nie je čo dodat😂😂😂😂, kto chce pochopí, kto nie sa háda. Pekný slnečný deň

erienka
24. sep 2020

mňa vytáča, keď niekde vidím (a vidím to dosť často) pól namiesto pol. Napr. pól týždňa, pól mesiaca...

deedol
24. sep 2020

@erienka a kolíky namiesto koliky :D

simca06022011
24. sep 2020

Ľudia, ktorí opravujú nadpisy by mali vedieť spisovnu slovenčinu. To je fakt. A je super, ze si upozornila na to.

mondolina
24. sep 2020

@fantaghiro21
Kde má chyby čo s týka čiarok? Za čiarkou je medzera.

gir
24. sep 2020

@radkaradix skôr by som odporúčala preškoliť moderátorov a redaktorov televízneho spravodajstva. To mi vadí viac ako slovíčka v internetových diskusiách.

basska_b
24. sep 2020

Akože ak by mali admini mazat alebo opravovať všetky chyby a nespisovne slová, mali by viac zamestnancov ako Slovenská pošta a Železnice Slovenskej republiky dohromady

basska_b
24. sep 2020

@deedol Mne sa páči "po cisárskom ma previezli na Jysku" a "malý má 8tt a grcká"

opica_skorica
24. sep 2020

@radkaradix jazykárka? To prvý krát počujem. Uši mi to trhá. 🤪

opica_skorica
24. sep 2020

@basska_b a za chvíľku tu budú príspevky, že už sa blížia Vianky....... 🤪🤪🤪🤪🤪

maciatkolulu
24. sep 2020

@basska_b asi ma na mysli jysk😂😂😂

radkaradix
autor
24. sep 2020

@basska_b ide o to, že admini mažú správne slová a prepisujú na nesprávne ;)

radkaradix
autor
24. sep 2020

@opica_skorica jazykárku aspoň pozná slovník: https://slovnik.juls.savba.sk/?w=jazykár&s=exac...
Je to úplne bežne používaný profesijný slang. Nevadí, že to počuješ PRVÝKRÁT, aspoň si sa niečo naučila :P Ja som sa tiež chcela dozvedieť, či sa "kámoška" používa bežne..

opica_skorica
24. sep 2020

@radkaradix áno, používa a znie to lepšie než kamka. 🤪🤪🤪

maciatkolulu
24. sep 2020

@opica_skorica používa sa kamoška a nie kááámoška. Aspoň ja nepoznám nikoho, kto používa kámoška. A je úplne zvláštne, že opravia zodpovední na nesprávne.... Ale ok, pravda, lepšie ako kamka

h2
24. sep 2020

@radkaradix Tak mňa celkovo vytáčajú zmenené názvy diskusií. Niekedy je to možno potrebné, keď z názvu nie je jasné, o čo ide. Ale už veľakrát som videla názov, zmenený úplne nezmyselne. Aj mne sa stalo, že mi zmenili názov jednej diskusie na úplnú blbosť. Vrhá to potom aj na mňa zlé svetlo, lebo ostatní nevedia, že som to nenapísala ja.

radkaradix
autor
24. sep 2020

@opica_skorica vidíš, ja používam kamka a veľmi sa mi to páči :D ale nikdy by som to ako adminka neopravila niekomu z kamoška/kamarátka na kamka, lebo ja to tak používam ;)

puklica13
24. sep 2020

@alienkami to nie je ziadne narecie, je to proste dementny novotvar

mandarinka555
24. sep 2020

@fantaghiro21 Autorka tam chyby nemá, tak prečo dookola omieľaš to isté?

trema
Autor odpoveď zmazal