icon

Opakujúce sa nespisovné slovo "kámoška"

radkaradix
24. sep 2020

Poprosím adminov, ktorí opravujú nadpisy diskusií, aby zvážili používanie neustále sa opakujúceho slova "kámoš/ka". Je to nespisovné a nemá význam opravovať správne na nesprávne. Správne je "kamoš/ka" bez dĺžňa. Ospravedlňujem sa za poučovanie, ale už mi to dlhšie dvíha tlak a zamýšľam sa nad tým, či naozaj väčšina Slovákov preferuje tento čudný variant s dĺžňom. Ďakujem 🙂

Strana
z4
opica_skorica
25. sep 2020

@radkaradix to fakt používaš “kamka”? Prečo? Je to kratšie? To je dôvod?

radkaradix
autor
25. sep 2020

@opica_skorica niekde som to kedysi počula a prišlo mi to vtipné.. ale je pravda, že to používam tiež skôr s miernym ironickým podtónom 🙂

asfodelka
25. sep 2020

@radkaradix ďakujem 😉

rusalinka
25. sep 2020

Tak som si prečítala túto úžastnú debatu. Páči sa my. Aj mojemu bratčekovi by sa určite páčila. Ale napadlo ma, že možno iba pól z nej.

Za každú odhalenú chybu máte u mňa srdiečko 😀

radkaradix
autor
25. sep 2020

@rusalinka Keďže som zakladateľka diskusie, trúfnem si vyriešiť hádanku :D :D
úžastnú - úžasnú, my - mi, mojemu - môjmu, bratčekovi - bračekovi, napadlo ma - napadlo mi, pól - polovica ;)

rusalinka
25. sep 2020

@radkaradix amen 🙂
Čo sa týka tej opravy - áno, v tíme MK je pár Češiek, nie som istá, či tie opravy robia práve ony... ale je to možné 🙂

radkaradix
autor
25. sep 2020

@rusalinka wow, toľko srdiečok?!?!? Ďakujem!
tak možno si tie kočky prečítajú túto diskusiu a na základe toho sa rozhodnú, čo a ako budú prepisovať, aby sme my "grammar nazis" mali pokoj v duši 😅

sticker
katkabg
25. sep 2020

@radkaradix Tu si asi velmi nepochodila 😉😉😉

Strana
z4