Oplatí sa kúpa drahých tenisiek?
Zdravím vás,aky mate názor na kúpu tenisiek cena okolo 700€? Oplatí sa to? Už dlhšie po nich pokukujem no neviem sa rozhodnúť, bola by som rada za vás názor.. Ďakujem 😉
PS: nechcem s tým nikoho pohorsit ani rozpútat zlu náladu ide mi cisto o názor!
To by som radšej prispela nejakej organizácii na dobrú vec, ako podporiť nezmyselný konzum. Pochybujem, že by radosť z takej kúpy dlho trvala. Možno by si sa ich bála nosiť, aby sa hneď neokopali. Ako moja kamoška, čo si kúpila fancy bicykel a boji sa ho zamknúť v meste, tak si požičiava môj priemerný 😂
Za tenisky by som nedala. Lodičky v takej hodnote mám niekoľko. Avšak za prvé si na ne dokazem zarobit sama a za druhé sú to modely, ktoré sú nadčasové, takze využijem aj za pár rokov pokial ich dovtedy neznicim.
@hettinka a tých 10% má ake opodstatnenie (zo zvedavosti)? Ja by som 10% svojho platu za tenisky v živote nedala. Mám jedny z darovacej skupiny za presne nula a to mi na takú spotrebnú vec príde ako primeraný výdavok😃. Vyzerali ako nové, tuším aj boli, nejaké rebooky a čo ja viem, tych 5-10 praní už vyzerajú tak skôr na behanie. Že by som nejakú stovku len tak vyprala - to by som ju radšej vyhodila do luftu nejako inak 😂
@chocolatte1 to je iná vec, lebo to pouzijes do práce, vyzerať reprezentatívne, ale čo už s takými teniskami...
@bluka2 to je taká moja hranica, koľko mesačne z platu maximálne miniem na svoju obuv/oblečenie. Zvycajne mám oveľa lacnejšie, tak do 50€, najnovšie mám akciové za polovicu za 25. A chodí sa v nich vyborne. Ak by som si kúpila jedny takéto predražené, pol roka by som si potom nemala kúpiť nič a to teda nie.
@bluka2 tenisky špeciálne kupujem akciové. Je v tom rozdiel nevidím, či je to najnovšia kolekcia, alebo outlet. Už nie som vi veku, keď sa potrebujem s tým predvádzať, alebo nosiť len značkové. To skôr dcéra rieši, ale aj ina má najdrahšie za 100€ zn. SUPRA, inak nosí tiež lacnejšie. Teraz si kúpila Guess v akcii za 66, je výpredaj v Office shoes. Ale za 700 to musí byt jedine nejaká super značka. Aj Lagerfeld sú okolo 200-250.
@sunshine_18 však daj, ktoré konkrétne to sú, čo chceš kúpiť.
@sunshine_18 na nosenie urcite nie. Ked ich chces nosit, tak aj udrzba takej obuvi nieco stoji, doma v pracke si ich asi prat nebudes.
Ak je to nejaka limitka ktora bude stupat na cene, tak dajme tomu. Poznam jedneho ktory tak zbiera tenisky, ma uz slusnu zbierku, predal by ju s velkym ziskom. V podstate sa tym aj zivy. Ale to asi nebude tvoj pripad lebo by si sa tu na to nepytala.
@sunshine_18 🤔 no neviem, ale za 700 € by museli chodiť za mňa samé 😂
@sunshine_18 záleží na tvojom prijme a do čoho rada investujes mne osobne stačia tenisky aj za 30 € a radšej investujem do výletov, dovoleniek ale tak sama by si si to mala zvážiť
@sunshine_18 keď sa na to musíš pýtať tak nie, neoplatí sa ti to
ked ti po nich srdce pisti a mas na to bez toho, aby si dalsie tyzdne zuzlala suche korky, tak si ich kup
ze stoja 700 neznamena, ze v nich dozijes do dochodku, zivotnost maju zhruba rovnaku, ako kazde lepsie znacky
Raz som si kupila drahsie tenisky. Sice nestali 700 Eur, ale tiez to bola trojciferna suma. Bola to pre mna ta najhorsia investicia.
Boli biele a aj ked som sa o ne starala, vydrzali mi dve sezony. Aktualne ich pouzivam ich na zahrade, pretoze stmavli, su rozcaptane, smradlave, vo vnutri sa spravila diera... proste nenositelne do spolocnosti. Cakala som, ze ked su drahsie, aspon sa mi v nich mozno nebude tak potit noha, pripadne budu mat kvalitnejsie sitie, no bola som sklamana.. ale aspon mam teraz styl pri polievani zahrady.
Ak na to mas a tuzis po nich, tak si ich kup. Niekto si kupuje tenisky aj ako investiciu.. ak ich ale planujes na denne nosenie, necakaj zazraky.
Aby to nebola investicia typu, ze budes mat z toho radost tak max. par dni a potom neskor aj lutovat budes, ze si za ne tolko dala, ak je to len modny vystrelok a bohvieako nezarobis.. Toto ta nenaplni v zivote, ale to pochopis mozno casom..
Ahoj, ono záleží. Sú tu kočky, ktoré píše píšu, že by nedali za tenisky ani 100 eur, lebo radšej investujú do výletov, cestovania, atď. a to je v poriadku. Ja som si nedávno urobila radosť a kúpila si Dior šľapky, cenovo vyšli cca 600 eur, čiže tieto luxusné značky sa bežne pohybujú v týchto cenových kategóriách. Môj priateľ si dal šiť topánky na mieru, tie vyšli až na 1800 eur, ale on si na to potrpí a vydrží mu to dlho. Čiže, osobne si myslím, že nech si každý zváži, na čo chce alebo nechce míňať, každý z nás si môže dovoliť niečo iné a ak túžiš po teniskách za 700 eur, vieš si na ne zarobiť a tých 700 eur ti nebude potom chýbať na základné životné potreby, urob si radosť, poteš sa a uži si! A ak kúpiš, pridaj aj fotku, nech sa tiež pokocháme 🙂)
Nie som taká bohatá, aby som kupovala lacné veci, aj tak sa hovorí. Ak toľko máš, ja by som si ich kúpila. Zatiaľ vždy, či pri oblečení alebo topánkach sa mi oplatilo investovať. Kupujem si veci, ktoré nie sú žiaden módny výstrelok a tie drahšie mám roky, stále sú pekné ako nové.
@sunshine_18 ak pravidelne behas, hras nejaky sport a budes ich nosit tak si ich kup. Ale ak si chces kupit botasky ktore obujes 2x a k sportu pouzivas hlasku "shopping is my kardio" tak to budu asi vyhodene peniaze. Ale nebudem vodu kazat a vino pit. Ja mam tiez vela veci ktore som si kupila - ze to budem nosit a dnes stoja v skrini 🙈

@miadi iphone a urcite nevyhladavaju v appke jej lokaciu