Oplatí sa odísť do Rakúska?
Ahojte baby rozmyslame s manzelom ze by sme isli byvat do Rakuska...len nevieme ako zacat.Ci ma ist najskor manzel a potom prideme my a ci sa tam vobec ist oplati,ako to zvladneme s cudzim jazykom,ci si tam manzel najde pracu..a hlavne ako to zvladneme s nasou 15mes dcerkou .nechceme ist daleko hodinku od Bratislavy takze by sme nemali daleko ani rodinu a znamych.Preto by som chcela vediet ako ste to zvladli vy ktore ste tym presli a ci sa to naozaj vobec oplati.Dakujem vopred za odpovede 🙂
ahojte, hľadám si prácu vo Viedni alebo blízkom okolí (opatrovanie detí, upratovanie). Nemčinu neovládal ale učím sa. Ak by ste niektorá o niečom vedela, dajte mi vedieť. Ďakujem 🙂
Zdravim.Mam prosbu na všetkych,co by mi mohli dat kontakt na tie bytove družstva,co sa da cez ne zakupit byt,dom,novostavba v AT.Beriem ponuky v Niederöstereich,Burgenland,Wien....vsetko blizko SK.Dakujem za kazde info.Eva
Ahojte žienky, mnohé ste tu písali, že by ste chceli odísť do rakuska.... chcem sa opýtať, či sa vám to podarilo a ako ste spokojné? dá sa tam aj niečo ušetriť? alebo život tam je priliš drahý? dakujem za všetky odpovede 🙂
@michaelas13 nam sa to zatial nepodarilo stale sme tam kde sme.... :(
@michaelas13 my tu zijeme uz pomali 3 roky. sme spokojni. deti sa dobre adaptovali manzel ma pracu,ktora ho bavi a nikto ho tam neuhana. sem tam sice chyba po ruke nejaka babka,ale tym, ze sme od rodneho mesta vlastne len 2 hodiny tak vsetko sa da vyriesit. 😉 usetrit sa nam niekedy dari niekedy nie, podla toho ci mame nejake specialne naklady 😉 zivot je tu drahsi to musim povedat. sluzby ako kadernik, kozmeticka, niektore doplatky u Dr. potraviny su niektore drahsie niektore nie,ale rozhodne kvalitnejsie. my sme spokojni 😉
@michaelas13 ahoj..tak my sme odyšli..už bude rok ako sme tu... zatiaľ som spokojná.... aj minieš ale aj ušetríš..ked sa snažíš tak ako všade 😀
Ahojte damy,s priatelom velmi vazne zvazujeme,ze by sme si kupili nieco v pohranici,bud druzstevny byt lebo domcek,no ja mam z toho strach nakolko mame dvojmesacneho synceka,cize ja nepracujem a moj priatel je zamestnany na slovensku, mam velky strach ci sa da zivot v rakusku utiahnut v takomto pomere, lebo co tu citam,vasi muzi pracuju v at a to je asi o niecom inom. Vedeli by ste mi poradit popr napisat ci niekto byva tam a pracuje na svk a ako to zvladaju? Ja som v tomto velky bojko,priatel t rdi,ze na stare kolena sa budeme mat lepsie ked tam ostaneme,ale aby sme sa tych starych kolien tam vobec dozili a neskoncili na ulici koli vysokym poplatkom ☹
@michaelas13 my sme zatial na sk ale furt to nie je uzavrete....
Ahojte dievcata, mate niekto skusenosti ako je to v AT s dochodkom, ci sa oplati nieco si priplacat, na skorsi odchoch a vyssi dochodok?
@biba skus si urobit realny vypocet.
neviem, aky velky byt chcete. potrebujete: startovny kapital (opat zalezi od velkosti bytu) zacni pri ca 25 tisic euro, plus platis mesacne najom (opat od velkosti, zacni pri ca 500 euro plus energie - to mas dalsich ca 150 euro9 ku tomu sa ti nabaluje poistka za auto (musis mat nahlaseny trvaly pobyt, inak ti byt tazko daju) - ta sa pocita podla vykona motora), televizia, ak sa prihlasis ku cirkvi tak cirkevna dan.......no a potom bezny zivot, t.j. strava, ak bude dieta vacsie skolka, druzina (poobedie sa plati - poplatky su od mesta, dediny rozdielne) jasne ze ku tomu pride benzin alebo cestovne busom.....
mozno si to skus dat do excelu, prihod si vase terajsie realne naklady.....porovnaj konecnu sumu s platom tvojho manzela a uvdis. mozno nakoniec zaraba viac ako nasinec
Ahojte ja by som sa chcela spýtať, neviete dokedy sa treba reálne prestahovať uz do rakuska a vybavvat uradne veci ked si tam nahlasime Hauptwohnsitz uz teraz? Musime si ho na zakladne Wohnbauforderungu už teraz nahlasit a dostaneme byt, ale kedze mam mesačnu dcerku stahovanie by som chcela ešte odložit... alebo aspon kde by som sa mohla o tom presnejšie informovať... dakujem
Ahojte, moj manzel dostal ponuku pracovnu do Rakuska a ide tam pracovat
chceme sa tam aj my prestathovat tak uz teraz hladam info co kolko nam bude treba len ja mam 2 deti jeden je uz druhak a maly narok pojde do skoly a mam z toho dost obavy no necham to asi na osude ci pojdeme alebo nie 😒 ale tu na vychode je taka bieda ze mi je z to ho zle 😝
Ahojte dievcata, je tu medzi Vami nejaka, ktora pracovala ako zdravotna sestricka na Slovensku a sla do Rakuska robit opatrovatelku? Dakujem za odpovede.
Ahojte ,chcem sa spytat... chystam sa odist za partnerom do innsbrucku,len sa bojim co 5 rocna dcerka ,ako si zvykne a tak a ako je to zo skolkou..
Zoberu ju do skolky? Co k tomu potrebujem vsetko?
Pomoze mi akakolvek rada ci skusenost. Dakujem pekne
@hoogy ahoj volam sa p.renata a tiez uvazujeme odist do rakuska,prosim ta o radu ak mozem ako ste vy tam spokojny ako sa vam tam byva. a ake stare mate deti chodia uz do skoly? ake su tam poistky na auta, tu na slovensku stat pre ludi nic nerobi a mislim si ze ked odijdeme do rakuska ten stat da mojim detom viac. preto nad tym uvazujeme, ci kvoli praci alebo aj byvaniu. prosim o kazdu radu a babku a deda by sme zobrali so sebou, lebo nam pomahaju s detmi-))))
@tamara2209 musite si obehat osobne skolky a pytat kde su volne miesta,potebujete Meldezetel,rodny list ,

@laura851 zaujimava otazka.
neviem, ci to na tvoju poziadavku niekto odpovie. jednak kazdy ma ine naroky na zivot - s tym suvisia aj naroky financne....je ine, ci zijes v rodine, ci v byte - a pozor, v akom byte, tak ako je rozdiel ci zijes na dedine ci v meste...ci mas doma dve ci tri auta, alebo jazdis na cajgli:D