icon

Oplatí sa odísť do Rakúska?

lenka0283
28. apr 2012

Ahojte baby rozmyslame s manzelom ze by sme isli byvat do Rakuska...len nevieme ako zacat.Ci ma ist najskor manzel a potom prideme my a ci sa tam vobec ist oplati,ako to zvladneme s cudzim jazykom,ci si tam manzel najde pracu..a hlavne ako to zvladneme s nasou 15mes dcerkou .nechceme ist daleko hodinku od Bratislavy takze by sme nemali daleko ani rodinu a znamych.Preto by som chcela vediet ako ste to zvladli vy ktore ste tym presli a ci sa to naozaj vobec oplati.Dakujem vopred za odpovede 🙂

Strana
z5
vroni
5. mar 2020

@zmena2020, nepoteším ta. Po 50 si aj v Rakúsku už len určená na ekologicky odpad. Teda, pokiaľ nemáš špičkovú odbornosť alebo vzdelanie. Po 50 si podľa miestneho zákona takmer nevypovedatelna a to máloktorý zamestnávateľ riskuje. Takže v tvojom prípade by som bez práce nešla nikam.

ktochytavzite
5. mar 2020

@ziza55 ja

lenocka12345
5. mar 2020

no dievčatá , mám skončenú výsokú školu , som učiteľka v MŠ , mám kopec kurzov alternatívneho vzdelávania , podľa mojich info v Rakúsku a Nemecku je záujem o učiteľky ,
Teda otázka - vo väčšom meste , skromnejšie , dokážem žiť dôstojne bez toho aby som pred výplatou počítala mince a samozrejme si našetrila niečo na horšie časy ?

Strana
z5