Oplatí sa ostať na Slovensku?
:(
@evazhoufova nie chod do Uruguaja, alebo Kambodže, tam je to lepšie. Veľa šťastia.
Poviem ti začiatkom roka 2026 xD
Tam chodim uz len na dovolenku.
@evazhoufova definitívne Mongolsko

Neviem ako to ty cítiš, ale tu som sa narodila, mám tu korene, mám tu rodinu. Je fajn ísť na dovolenku, no doma som na Slovensku. Ako by to bolo, keby sme zrazu všetci chceli zutekať? Skôr sa treba starať, aby sa tu dalo lepšie žiť.
bohuzial za Ficovej vlady tu nebude dobre a potom sa uvidi...
@evazhoufova Oplati sa tu ostat, ak neovladas dobre ine jazyky a nemas kvalifikaciu, ktora je ziadana v inych (pre mna) vyspelejsich krajinach. Uprimne, ak by som mala co ponuknut v takychto statoch, tak by som tu uz davno nezila...mam vsak pocit, ze by sa o mna nikde "netrhali" a preto tu ostavam, kedze ako sa hovori, nechcem ist z kaluze do blata. Skoda, ze som nebola odvaznejsia "za mlada", bez rodiny...vtedy by to bolo troska ine.
Osobne si myslim, ze sa nam tu zije dobre, ale mohlo by sa nam tu zit aj ovela lepsie...mentalita nasho naroda vsak tuto skutocnost nikdy nedopusti.
Nie. V zahraničí je tráva zelenšia, chutneǰšia 🤦♀️
@evazhoufova nie chod do Uruguaja, alebo Kambodže, tam je to lepšie. Veľa šťastia.
@anonym_bc7cb9 co mas proti Uruguaju?
@evazhoufova ako pre koho......
Ja som zdrhla pred 26 rokmi, vzdy som mala pocit, ze ma bocian vyhodil na Sk omylom......
Mne áno😀.
@evazhoufova
a mas aj gule na to aby si realne odisla do inej krajiny? Čechy nerátam!
Mas vstupný kapitál, ovládaš jazyk na komunikačnej úrovni, si schopna nájsť si prácu a ubytovanie? Dokážeš fungovať bez rodiny a známych?
A to vychádzam z toho, ze si sama, bez deti. Ak mas muza, šiel by s tebou? Mas poriesenu logistiku s detmi, ak ich mate?
Alebo to je len také posťažovala sa, ze ta veľa veci štve a aj tak neodíde? To je tiez ok. Odchod z SK nie je pre každého a klobúk dole pred rodinami s detmi, ktoré to zvládli.
Odchádzala som sama pred 17 rokmi. Predstava odist teraz s rodinou do krajiny, ktorej jazyk neovládam dobre toboz vobec, je pre mňa costy stres.
@evazhoufova ako pre koho......
Ja som zdrhla pred 26 rokmi, vzdy som mala pocit, ze ma bocian vyhodil na Sk omylom......
@tenerifka
vidíš a ja som uz na ZŠ nemcinarke vysvetlovala, ze budem žiť v DE 😁. Vedeka som to od decka a to mi na SK nebolo nikdy zle. yNakoniec je z toho AT ale nemecky hovoriaca krajina to je tiez.
Veru nie. Chcem odísť len zatiaľ neviem kam
@evazhoufova ano, zatial v pohode.
Tak sa presťahuj do Severnej Kórei
Kto má prácu, bývanie, rodinu na Slovensku nemusí nikde chodiť, hlavne ak neovláda jazyk a kto ovláda jazyky si nájde slušnú prácu aj tu.
@evazhoufova a kam by si chcela?
Všetci moji súrodenci sú v zahraničí, môj dospelý syn je už tiež v zahraničí, dcéra sa tiež chystá... Mladých tu žiaľ nič nedrží... Mne sa tu žije fajn, mám tu pracu, priateľov, domov. Ale nevylučujem, že jedného dňa to tu zabalim
Nie. A vediem k tomu aj deti. Čiže VŠ a život mimo SR
@evazhoufova choďte všetci živiť iné štáty a podporovať ich. Už tak sme v prdeli, pár ľudí hore dolu
Oplatiť sa neoplatí. To ti viem povedať rovno. Bude to len horšie. A to ide že prudko z kopca za SMERoMafie. A to nehovorím, že je to med lízať aj pre skúsených ľudí v oblasti. Tam má sedieť jednoducho človek s najlepšími úmyslami svoj rezort posunúť a zlepšiť. Je XY krajín na svete, nie je jednoduché konkurovať. Od toho sa to celé dovíja. Ekonomika je alfa omega. Nie migranti LGBTI, to ukazuje akurat tupotu obyvateľov štátu, keď na toto poslúcha. Taká sedláčina. Vďaka dobremu spravovaniu s peniazmi, budú peniaze v štáte, budú investívie, bude nižší dlh, bude dobrý rating, prídu investori, bude väčšia konkurencia, budú vyššie platy, bude stúpať HDP, jednoducho ale slováci to nechcú. Chcú byť chudobní, nenávistní voči druhým a veriť tlčhubom a dezinformátorom. Ideálne BOMBOVÝM NADPISOM s kritikou inteligentných ľudí. z ktorých je drvivá väčšina platená z Ruska na destabilizáciu štátov EU v rámci Informačnej vojny.
@martinka13 ja sa tak zamýšľam, že ľudia v tejto "hroznej krajine" chcú vychovať a vyštudovať deti, až potom nech idú preč. Je na SK veľmi veľa vecí čo nie sú OK, čo sa deje posledné roky, desaťročia otras. Ale zaujímavé je, že v mojom okolí ľudia čo žijú mimo SK, si chcú zakladať rodiny a deti vychovávať tu. Tak asi ani v tom zahraničí nie je všetko lepšie ako na SK.
Najlepšie je vyštudovať na SK štátnu vysokú školu zadarmo a hneď odísť do zahraničia. Veď sa tu nedá žiť! Ja len dodám, že vďaka práve tomuto prístupu.
Najlepšie je vyštudovať na SK štátnu vysokú školu zadarmo a hneď odísť do zahraničia. Veď sa tu nedá žiť! Ja len dodám, že vďaka práve tomuto prístupu.
@roja01 No bohužiaľ. Nenechám moje deti muklovať na tú zgerbu vo vláde. A vďaka nášmu národu skóre zlepšenie neočakávam....
@martinka13 ja sa tak zamýšľam, že ľudia v tejto "hroznej krajine" chcú vychovať a vyštudovať deti, až potom nech idú preč. Je na SK veľmi veľa vecí čo nie sú OK, čo sa deje posledné roky, desaťročia otras. Ale zaujímavé je, že v mojom okolí ľudia čo žijú mimo SK, si chcú zakladať rodiny a deti vychovávať tu. Tak asi ani v tom zahraničí nie je všetko lepšie ako na SK.
@anonym_847bb5 všetko určite nie. Ale teda ja osobne nepoznám nikoho, kto by sa zo zahraničia vrátil na Slovensko. A už vôbec nie ľudia s vyšším vzdelaním, ktorí sa v zahraničí uplatnia.
@anonym_847bb5 všetko určite nie. Ale teda ja osobne nepoznám nikoho, kto by sa zo zahraničia vrátil na Slovensko. A už vôbec nie ľudia s vyšším vzdelaním, ktorí sa v zahraničí uplatnia.
@martinka13 tak napríklad táto žena, čo chce vychovávať svoje deti na SK pracuje vo Švajčiarsku ako zubárka. Ďalšia rodina žije v UK, a chodia si sem na pár mesiacov v roku (mama+deti) oddýchnuť od stresu, vybaviť lekárov atď.
@roja01 No bohužiaľ. Nenechám moje deti muklovať na tú zgerbu vo vláde. A vďaka nášmu národu skóre zlepšenie neočakávam....
@martinka13 ja súhlasím, nech každý mukluje tam, kde sa mu páči.
Mne sa však nepozdáva celkom.fér ak sa považuje za normál nepodporovať svoju vlasť a pri tom plánovane využiť jej sociálny systém. Ja nechcem súdiť, no cítiť tam tu dvojakosť posudzovania.

@evazhoufova ano