Oplatí sa ostať na Slovensku?
:(
@evazhoufova ako pre koho......
Ja som zdrhla pred 26 rokmi, vzdy som mala pocit, ze ma bocian vyhodil na Sk omylom......
@tenerifka a prečo sedíš na slovenskom Modrom koňovi? Ci si tu tiež omylom?
@tenerifka a prečo sedíš na slovenskom Modrom koňovi? Ci si tu tiež omylom?
@xckaretxxx
a čím ta tu @tenerifka ruší? Nerozoznas rozdiel medzi krajinou a fórom? Neber to tak osobne.
život na Slovensku sa oplatí a žiadna politická situácia ma odtiaľto nedostane. Nevzdám sa bezpečia, pokoja, homogénného prostredia, prírody a ani tej zdravotnej starostlivosti a školstva. Ten kto vie robiť a je šikovný sa uplatní všade aj na Slovensku , nielen v zahraničí . Ja som prežila obdobie Mečiara 90 te roky, mafiu , vysoké úroky na úveroch , strieľanie na uliciach takže mňa akákoľvek vláda nepoloží a už vôbec nie táto alebo nejaký konsolidačný balíček .Moje deti tu vyštudovali , zostali tu a pracujú tu v odboroch . Ale kto chce utekať nech uteká , prajem mu veľa štastia.
Tomu kto ma dobry mindset,tomu sa tu zije dobre.Tomu kto ma zly mindset,sa bude zit zle aj v zahranici.Zmenu robia ludia.Ak mas na to cestuj,do toho,fandim ti.Ak na to nemas gule tak nepisti a postaraj sa o to,aby sa ti tu zilo dobre,lebo pecene holuby do huby nepadaju nikde,ani u nas.
@evazhoufova aby ma niekde dobodal nejaký utečenec? Dakujem, radšej zostanem doma 😅
Nežijem na svk. Len som sa vždy chcela vratit. Už ma to prechádza.
@martinka13 ja súhlasím, nech každý mukluje tam, kde sa mu páči.
Mne sa však nepozdáva celkom.fér ak sa považuje za normál nepodporovať svoju vlasť a pri tom plánovane využiť jej sociálny systém. Ja nechcem súdiť, no cítiť tam tu dvojakosť posudzovania.
@roja01 zneužívať systém? Platim tu celý život odvody (a nie nizke) a kam prídem, tam musím vytiahnuť peňaženku. V škole, u lekára..... Systém tu žiaľ zneužíva zopár veľmi šikovných jedincov. Deťom VŠ kľudne v zahraničí zaplatím.
@martinka13 tak napríklad táto žena, čo chce vychovávať svoje deti na SK pracuje vo Švajčiarsku ako zubárka. Ďalšia rodina žije v UK, a chodia si sem na pár mesiacov v roku (mama+deti) oddýchnuť od stresu, vybaviť lekárov atď.
@anonym_847bb5 prísť si sem oddýchnuť a žiť tu su 2 rozdielne veci. Predpokladám, ze aj zubárka zo Švajčiarska si to po krátkom čase uvedomi
Ja by som otázku trošku inak otočila.
Oplatí sa veriť, že tu bude lepšie?
@evazhoufova nie chod do Uruguaja, alebo Kambodže, tam je to lepšie. Veľa šťastia.
@anonym_bc7cb9 preco jej neodporúčis krajiny ktoré lepsie prosperuju?
@svetlonos a ty prečo nepíšeš na rakusky Modry konik, ale otravujes tu?
@xckaretxxx
a teba osy dostávali co co ked si taka prudká? Nech si každý píše kde chce, ty nie si prezident zemegule aby si ľuďom hovorila kde (ne)písať 😉.
Nemám rada takéto zmyslanie. Každému vyhovuje niečo iné pre život. Ten ponuka veľa možností tak prečo nezit ako komu vyhovuje?
Odist z rodnej krajiny nie je pre každého. Kto chce nech ide a vráti sa na dovolenku atd.
Ale toto úročenie na tých, ktorí odišli je také hlúpe. Co ti to dava, pocit lepšej Slovenky snáď?
Nik nie je lepší od druhého, ci ti ktorí ostanú na SK alebo ti, ktorí odišli. Problém je však zmyslanie, ktoré máš ty podla tu tvojich komentárov.
A často krát je to aj bezdovodna závisť, zazila som. Skoda ze ludia maju také nastavenie ako ty tu.
Oplatí neoplati? A kde sa oplatí ísť?nemajte ružové okuliare,ze iba na Slovensku je ,, zlé,,
@svetlonos a ty prečo nepíšeš na rakusky Modry konik, ale otravujes tu?
@xckaretxxx a teba co do toho, kde ja pisem? Platis mi snad internet a PC?
Platiť účty a pracovať sa musí všade..len tá výška platov a účtov je rozdielna ...už len v Rakúsku
@anonym_847bb5 prísť si sem oddýchnuť a žiť tu su 2 rozdielne veci. Predpokladám, ze aj zubárka zo Švajčiarska si to po krátkom čase uvedomi
@martinka13 tak oni tu vyrastali a chcú, aby aj ich deti vyrastali "na rodnej hrudi" v skratke povedané. Ide o rodinné väzby, o pocit bezpečia, asi materiálne veci nie sú úplne priorita.
Oplatiť zrejme neoplatí. Ale.. je to môj domov, moja vlasť a bez boja si ju nedám. Takže ja ostávam, pokiaľ nám nepôjde o život..
@evazhoufova nie chod do Uruguaja, alebo Kambodže, tam je to lepšie. Veľa šťastia.
@anonym_bc7cb9 prečo spomínaš Kambodžu a Uruguaj v jednej vete? Kambodža je diera, ale Uruguaj patrí medzi najbohatšie krajiny Južnej Ameriky a ešte aj index demokracie je výrazne vyšší ako na Slovensku.

@tenerifka Tak tak, Uruguaj je rovnaká diera ako taká Angola v Afrike 👍