icon

Osadenie spomaľovača pred dom

rikarika
9. júl 2021

Skusim sa tu spytat takuto vec. Byvame na ulici, ktora bola povodne slepou ulicou, potom postavili novu stvrt a cez nasu ulicu chodi do novej stvrte vela aut. Tak obyvatelia ulice spisali peticiu za osadenie spomalovaca, podpisali hadam vsetci, dopravny inspektorat odobril, ale ked doslo k osadeniu medzi konkretne 2 domy, tak to nikto nechcel mat pred domom, a tak vsetci usudili ze sa jedna len o prejazd osobnych aut, nie ksmionov a teda radsej budu trpiet prejazd aut ako spomalovac pred svojim domom. Lenze aktivna pani starostka sa medzi casom nechala pocut, ze ona moze spomalovac osadit aj proti voli majitelov domov. Vie mi niekto povedat na zaklade akych povoleni a vypoctov moze spomalovac pristat pred konkretnym domom aj ked proti voli majitelov?

Strana
z3
h2
9. júl 2021

@rikarika Ďakujeme za 2x zdôraznenú informáciu, že v každej obci platí 50-tka. To sme faaakt nevedeli. 🤦🏻‍♀️

jaga18
9. júl 2021

Mám skúsenosť, no neviem, či pomôže. Obyvatelia jednej ulice, kde bývalá moja babka dali tiež takto petíciu a žiadosť o spomalovac na Di. Odsúhlasili im to, primátor osadil - nie na základe dohode ľudí, že kto chce a kto nie... Časom, keď kvôli brzdeniu a nadmernému hluku nevedeli v noci spávať, opäť písali petíciu za odstránenie spomalovacov a bolo im vyhovené. Spomaľovač tam mali necelý rok.

mariejenka
10. júl 2021

@rikarika u nas na ulici sa spravil novy asfalt, odvtedy tu si duri kazdy pomaly 60-70 rýchlosťou! Rovná asi 700m ulica, jedem sused ze da navrh na spomaľovac, no ked sa pytal na urade tak ze by ho umiestniť bolo aj lepšie do stredu, a to by bolo rovno pred tym panom, dal ruky od toho prec...my čo máme malé deti, asi pojdeme cestou nejakej značky, este neviem nic presne ci nieco taketo existuje.

rikarika
autor
28. júl 2021

Len pre info - spomalovac nakoniec osadili medzi 2 domy, ktorych majitelia a tiez susedia vedlajsich domov s tym suhlasili. Starosta ma sice pravo osadit aj bez suhlasu majitelov, ale nechce to robit, lebo nasledne sa moze opat spisovat peticia za odstranenie, jednoducho bludisko....takze najlepsie riesenie komunikacia.

3petka
28. júl 2021

@rikarika čo by som ja dala za spomaľovač pred našim domom. Sa bojím dieťa vypustiť pred bránu, obec je síce 50-ka ale nik to u nás nedodržuje sa tu chodí 100-kou len taký fukot a absolútne nič s tým naša obec nerobí. Keby tu postavili aspoň policajtov, ešte aj obed by som im urobila....
Jedného času sused kvôli prípojke prekopal cestu a kým sa to dalo doporiadku tak to slúžilo ako spomaľovač žiadny hluk z toho nebol.
Sa dohodnite všetci z ulice so starostkou a vyberte vhodné miesto na osadenie. Trochu sebecké od všetkých, najprv všetci hŕŕ ale keď už sa má osádzať tak ježiš len nie pred dom. Rozmýšľať sa malo ešte pred tým, nie keď už je všetko na papieri.

rikarika
autor
28. júl 2021

@3petka my uz doriesili, vid moj posledny prispevok, ak vy chcete treba spisat peticiu a dorucit na obec/mesto.

77daniela77
28. júl 2021

@3petka Ved to,moj otec to nedomyslel,nikdy by som si to nedala pred dom🤔

Strana
z3