Osadenie spomaľovača pred dom
Skusim sa tu spytat takuto vec. Byvame na ulici, ktora bola povodne slepou ulicou, potom postavili novu stvrt a cez nasu ulicu chodi do novej stvrte vela aut. Tak obyvatelia ulice spisali peticiu za osadenie spomalovaca, podpisali hadam vsetci, dopravny inspektorat odobril, ale ked doslo k osadeniu medzi konkretne 2 domy, tak to nikto nechcel mat pred domom, a tak vsetci usudili ze sa jedna len o prejazd osobnych aut, nie ksmionov a teda radsej budu trpiet prejazd aut ako spomalovac pred svojim domom. Lenze aktivna pani starostka sa medzi casom nechala pocut, ze ona moze spomalovac osadit aj proti voli majitelov domov. Vie mi niekto povedat na zaklade akych povoleni a vypoctov moze spomalovac pristat pred konkretnym domom aj ked proti voli majitelov?
@sasanka605 neviem podla coho policajti schvalili resp. schvaluju, vraj schvaluju len pocet a tu schvalili 1
@sasanka605 Tak aj ja som pred xy rokmi kúpila dom v malej tichej obci. Čo sa z nej za pár rokov stalo, je až neuveriteľné. 😕
@h2 podobne, pribudli tu dve nove ulice a teda o povodnej dedine ani reci... premavka zhustla tak, ze na hornu ulicu deti bicyklovat same nepustim... u nas je to kvoli uzavretemu kruhovemu objazdu vzadu a spomalovacom v pohode... ludia sa tu sinu tak 25kou 😂
U nas to zacala vybavovat jedna mamicka hned po nastahovani, ma dve deti a vraj ked sa kolobezkuju. Ale hned povedala ze jej to nevadi a nech to daju pred jej dom. A tak aj je. Ja nemam pocit, ze je to nejake hlucne.
My máme spomalovace pri priechodoch, pred skolou, a na začiatku a konci kritického úseku. Neodporučili dopraváci konkrétne miesto? Chvalili1, či 2? Ak 2, začiatok a koniec, ak 1, zrejme niekde stredu.... Ináč, taký skvelý postoj, najprv chcem, potom nie.... pritom spomalovace pod domom robí dom bezpečnejšim.
@zuzanaete a to by sa stalo len na spomalovaci? Letiet v dazdi sa mozes "sklznut" solidne aj na rovnej ceste... To, ze jej auto bolo rozbite je vina nie spomalovaca, ale toho, ze neprisposobila jazdu pocasiu...
tiež ma pobavilo akí sú ľudia...spomaľovače dajte, ale nie pred môj dom....😀
už pred suseda dať môžte...😉
@rikarika velmi neverim ze len pocet, dokumentacia je na dopravne znacenie - zvisle, vodorovne aj dopravne zariadenia. To na com je peciatka KDI, ODI plati a tak to bude urobene.
@deti95060810 Ľudia nechcú pred svojim domom nič. Ako geodetka s tým mám bohaté skúsenosti. VŽDY, keď niečo meriame na ceste, sa nájde nejaký človek, ktorý vyjde z domu a so strachom v očiach sa pýta, čo vymeriavame a čo sa bude stavať. A keď sme merali ešte len polohopis pre budúcu cyklocestu, ľudia boli strašne nešťastní, lebo im budú pod oknami chodiť strašné davy cyklistov (ako keby tade mala viesť pomaly trasa Tour de France), psy budú celý deň štekať a ja neviem, čo ešte. 🙄
@rikarika my sme mali pred domov, kde sme kedysi bývali spomaľovač, bol to druhý dom od rohu ulice, či aj na druhom konci ulice to bolo pred druhým domom, to si už nepamätám. Inak ani som ho nevnímala, ale pravdou je, že sme nemali dom od cesty vzdialený len na šírku chodníka, ale trocha ďalej, asi štyri metre.
@h2 😂 ked obhliadame trasu tak v dedinach je to najlepsie, pri branke sa ta povypytuju na vsetko.
@anjelicek26 To ano. Moj prispevok bol skor o tom, ze je otazne, ze kolki realne spomalia na spomalovaci a kolki sa hraju na kaskaderov.
@rikarika nerozumiem prečo ste spisovali petíciu, keď nikto pred domom nechce mať spomaľovač, s tým ste museli rátať, že niekto ho pred domom mať bude. Spomaľovače sú veľmi zlá vec čo sa týka škodlivosti pre nápravu a tlmiče auta, neustáleho brzdenia a pridávania, čo spôsobuje nadmerný hluk a smog oproti plynulej jazde auta v danom úseku a teda, okrem spomalenia rýchlosti nie sú na nič dobré. Skôr škodia ako pomáhajú a keď príde magor, čo letí cez každú ulicu, ten nespomalí ani pred spomaľovačom a cez neho preletí.
@lilope ano, ale ja som to neorganizovala, organizatori peticie to zobrali pekne po slovensky, ze spomalovac ano ale nie pred mojim domom. Takto to dorucili na obec, a ked prisli montovat medzi konkretne 2 domy, tak samozrejme ze dotycni nesuhlasili, teraz to ostalo 'hluche' ale starostka sa vyjadrila ze ona nikoho suhlas nepotrebuje, lebo ved vlastne uz od DI ma...ale ze teda tiez to necha teraz tak. Medzicasom sa kazdy z ulice vyjadril ze pred mojim domom urcite nie....preto som sa pytala...aj ked vsetky pisuce v predoslych prispevkoch nic podobne v praxi neriesili, teda pouzitelna odpoved ziadna.
@rikarika viac hluku ako osohu? Ok... Tak potom nech zrušia všade spomalovace, ved každému by mali vydit, nech sa jazdí ajb100km v malých uličkách
@maciatkolulu v kazdej obci je 50tka, je jedno ci tam spomalovac je alebo nie
@rikarika ved ho nebudete mat, tak ja uz neviem. V praxi myslis co? Ked ti napisu ludia, ktori to realne aj kreslia, tak povies ze to neriesili a zaroven, ze to ani nie je nikde specifikovane. Drbnite si tam znacku obytna zona (ked vam ju schvalia) a postavte policajtov. Oni zarobia, vy budete spokojni, win win. Potom si robte napriek ked niekto bude parkovat na ceste.
Ako pise @syslik81,otec to ma pred domom,brzdia,rozbiehaju,je tam smrad,hluk,niekto nezbada a preleti cez to,chyti spodok auta....nikdy by som to nechcela pred domom🤔
@rikarika pravidla osadenia nepoznam, ale u nas su medzi 2-3 domom z kazdej strany.
@rikarika v každej obci sa samozrejme ta 50tka vzorovo dodržiava a preto sa tam tie spomalovace davaju😂👍👏

@rikarika ono zalezi aka je to ulica ci su tam zakruty kolko domov etc ... pridu cestny policajti alebo ludia co meraju taketo veci a podla toho to urcia .. ani samotna starostka nebude vediet kam pojde .. touz je na inych kompetentnych ...