Osamelé cestovanie a nečakané zážitky na Slovensku
Ako cestujem ja sama , práve teraz , len či prídem aj tam , kam chcem..
Takže, vybrala som sa z Košíc sama vlakom do slovenského raja. Chlap nemôže, syn na tábore. Nik nemôže so.mnou. a čo som ja, ľavá, že nezvládnem sama vlakom? !!! Nástup v KE, prestup v Margecanoch, čaká ma hneď vlak ďalší. A kto do riti mal vedieť, že zastávky v Margecany sú dve? Dve!!!! Veď ani v Košicoch neni sú dve. Samo, že som vystúpila na tej zlej, úplne v nejakej pustatine. Veď ešte aj tá krčma neďaleko na prázdna! Fakticky na tom východe není ničoho, pomaly ani nikoho ani kunčaftoch v krčme. Ale boli tam takí dvaja, keď ma uvideli kropaje na čele, zúfalstvo v očiach , no zobrali ma do auta, niekto aj pomaha a chráni ( fakt sú aj takí, už to neodtaja). Vlak nedohnali, vysadili má po dohode v Gelnici. V živote som tu nebola, hneď oproti krčma, reku počkám tam, dám si kofolu. Dve hodiny prejdú ako voda. Kua zavreté, len v po pondelok. Prečo som sa vybrala na výlet v pondelok? Mám dve hodiny, som v cudzom meste a sama , stratená. Ani krčmy, ani rešstiky. No bolo mi to treba? Prečo mi nestačilo Turecko? Tam všetci trafia, aj ja!
Takže , ešte stále som v Gelnici, zase mi nejaký dobrodinec pomôže a zorientuje do ďalšej krčmy. A vraj dobrí ludia vymreli!
Kua, pohostinstvo ( inak krčma) sa rekonštruuje. To fakt každý prerába !? Čo si nedajú už pokoj!
Ďalšía krčma a vraj na východe nič nie je!
Konečne si dávam kofolua kávu. Karta sprvu štrajkuje, asi že jej vadí čistejší vzduch , no potom sa rozohreje a ja si môžem sadnúť a zvnútra zvhlcit Kofola! a utrieť kropaje. Ak sa dostanem na ten vlak, ak teda hráčom z krčmy na železničnú stanicu, tak sa hádam dostanem do hotela, kde má už čakajú. Jedno neotrasiteľne zistenie, ktoré o sebe mám , je že idem presne opačným smerom, ktorý m by som mala
Teraz to mám potvrdené!!! Kriste , dúfam, že tento výlet prežijem!! A nie sú tam medvede!?!???
.
Tak keď mi to nie je vtipné len trápne nebojím sa to napísať.
Keď ide o zážitky ja som raz cestovala s prestupom od polnoci do tretej v zime a čakáreň nebola otvorená ale milí strojvedúci ma zobrali do vlaku, ktorý išiel o pár hodín, tam som sa asi viac bála ako sama na stanici či má z vlaku pustia 😁 už by som tak debilne nešla.
@zazka666 mna si nepobavila 🤣 ja taketo silene humorne story nemusim. Ak si chces zacat pisat blog, tak sa presun tam, netreba zakladat foru. Pochopili sme, si stastna na kofole. Aj ked nechapem, ja mam nulovy orientacny zmysel, ale teda ked som sla aj s detmi sama, pozrela som si cestovny poriadok a ked som si nebola vo vlaku ista, spytala som sa sprievodcu a spomusediacich. Ked sme vystupili, pouzila som carovnu vecicku, google maps a trafila som vsade. Ako nerozumiem tomuto trajdakaniu kade tade a vysedavaniu v krcmach 🫥 ale vsak aspon nasajes slovensky naturu, lebo to je slovensko - krcmy, vedla kostol a stamgasti, co nadavaju na cely svet (samozrejme, az po omsi)
@zazka666 v Košiciach sú "zastávky" 4. Ťahanovce, Hlavná stanica, Košice predmestie, Krásna nad Hornádom.
@zazka666 Robis z komara somara. Tak hadam si dopredu naplanujem cestu, nie? Pozriem si kde, co ako. V Kosiciach mas tiez malu stanicu a hlavnu stanicu, takze trosku mimo pises. Margecany su fakt velka dedina a je tam velka stanica a to, ze si vystupila zle je tvoja neschopnost. Ved ked neviem, nechodim, nepoznam, tak sa pytam vo vlaku ludi. Mobil mas, internet mas a namiesto toho, aby si si pogoolila spoje, tak tu vypisujes bludy. Gelnica je banicke mesto, mohla si nieco popozerat namiesto sedenia v krcme, ked si mala vela casu.
@zazka666 nič si z toho nerob, niektoré sa jednoducho len radi hádajú 🤷🏻♀️ ani nedokážu komunikovať bez útoku..
Kks prispevok jak keby si sama cestovala do Ameriky a nevedela po anglicky.
Wau, fakt odvaha ist sama z KE do Sl.raja
@zazka666 my sme tiez raz s detmi isli Telgartskou zeleznicou, vyslovene kvoli tym tunelom. A ze urobime si zastavku v Gelnici, aj dake muzeum tam bolo, ze zabijeme par hodin do spiatocneho vlaku. tiez vikend. muzeum otvrene PON-PIA 8-15 tusim... tam si evidentne ludia beru dovolenku, aby sli do muzea... ani na obed sa tam nikde nedalo ist, som myslela, ze budeme travu zut od hladu...
druhykrat som sla na vychod s dcerami bratovi na svadbu... tusim dve hodiny sme mali casovu rezervu... len to som zabudla, ze vlak prevadzkuju slovenske zeleznice, nielenze bol bez klimy a dosli sme spotene ako kravy po vystupe na gerlach, celkovo taky smrad v tom vlaku, ze som seriozne uvazovala, ci pogrcat sa tam rovno na sedadlo by vobec zhorsilo ten smrad alebo by to uz bolo zajedno... lebo ved august, tak naco klimu pustit vo vlaku... este ten vlak aj meskal a zmeskali sme pripoj, lebo ved naco by cakal. dosli sme na ubytko, rychla sprcha vsetky tri a odvoz do kostola na svadbu... akoze zlati boli, posunuli obrad snad o 20 minut kvoli nam, no dlhsie uz nemohli, bo potom uz knaz cosi mal, ale i tak sme dosli neskoro...
to bol moj posledny vyjazd na vychod dufam... skoda, ze to iste nemozem napisat o jazde slovenskymi vlakmi... Podla mna su ZSSR daka vyskumna organizacia, co na cestujucich v blazenej nevedomosti skusa socialne experimenty a sleduje nase spravanie v extremnych situaciach (= pri kazdej jazde ich vlakmi).
@zazka666 na https://cp.sk/vlakbusmhd/spojenie/ si sledujem čas spoja aj koľko je meškanie aby som vedel čas kedy treba vystúpiť, na https://sk.mapy.cz/?mobilepromo=1 si sledujem kedy sa blížim k zastávke
Ako sa toto moze stat niekomu v dobe, kedy je internetove pripojenie uz takmer fakt vsade a vsetko sa da pozriet online?
Keby si to napísala do skupiny Trapasy..., tak sa ženy zasmejú. Tu si potrebujú kopnúť, pichnúť, vynadať, ponížiť, uštipnúť, vyliať vedro špiny na tvoju adresu.
O čom to svedčí ? Nie o tebe, ale o ich ubohosti.
@zazka666 joj baby ale ste hnusne niektore..
@zazka666 to nepatrilo tebe autorka
@zazka666 škoda, že si to nenapísala na plochu, verím, že aj reakcie by boli iné.
Menej útočné.
Mňa to pobavilo, uži si výlet/ dovolenku.. 😁
Inak margecany-zastavka alias rolova huta poznám, chodievali sme oproti cez ruzin na chatu. Áno, tam keď niekto vystúpi, musí cumiet ako puk.. nikde nič, možno tak nejaký rybár. 🤪
@diewcatqoo ako sa čo môže niekomu stat? Že vystúpi na novej zastávke?
Nuž, ako nič..
Naozaj je to také nepochopiteľné?
Neuveríš, ale dokonca ešte aj v dobe internetu, ľudia nastúpia na nesprávny vlak, min. som sa o tom bavila so spolucestujúcou, ktorej sa to v ten deň stalo. 🤪
@diewcatqoo ľahko. Prvýkrát idem sa sama osobakom
Inokedy sedím v
IC, Regiojete, takže tie zastávky sú poriedšie

@zazka666 jaj no o co jednoduchšie by si mala cestovanie do severnej časti raja. Sadnut v Kasavaros na osobacik, zastaví pri každej vrbe... Vystúpis v Letanovciach, Spišských Tomášovciach a si v raji. Bez vlakoprestupov.