icon

Osamelé cestovanie a nečakané zážitky na Slovensku

zazka666
19. aug 2024

Ako cestujem ja sama , práve teraz , len či prídem aj tam , kam chcem..
Takže, vybrala som sa z Košíc sama vlakom do slovenského raja. Chlap nemôže, syn na tábore. Nik nemôže so.mnou. a čo som ja, ľavá, že nezvládnem sama vlakom? !!! Nástup v KE, prestup v Margecanoch, čaká ma hneď vlak ďalší. A kto do riti mal vedieť, že zastávky v Margecany sú dve? Dve!!!! Veď ani v Košicoch neni sú dve. Samo, že som vystúpila na tej zlej, úplne v nejakej pustatine. Veď ešte aj tá krčma neďaleko na prázdna! Fakticky na tom východe není ničoho, pomaly ani nikoho ani kunčaftoch v krčme. Ale boli tam takí dvaja, keď ma uvideli kropaje na čele, zúfalstvo v očiach , no zobrali ma do auta, niekto aj pomaha a chráni ( fakt sú aj takí, už to neodtaja). Vlak nedohnali, vysadili má po dohode v Gelnici. V živote som tu nebola, hneď oproti krčma, reku počkám tam, dám si kofolu. Dve hodiny prejdú ako voda. Kua zavreté, len v po pondelok. Prečo som sa vybrala na výlet v pondelok? Mám dve hodiny, som v cudzom meste a sama , stratená. Ani krčmy, ani rešstiky. No bolo mi to treba? Prečo mi nestačilo Turecko? Tam všetci trafia, aj ja!
Takže , ešte stále som v Gelnici, zase mi nejaký dobrodinec pomôže a zorientuje do ďalšej krčmy. A vraj dobrí ludia vymreli!
Kua, pohostinstvo ( inak krčma) sa rekonštruuje. To fakt každý prerába !? Čo si nedajú už pokoj!
Ďalšía krčma a vraj na východe nič nie je!
Konečne si dávam kofolua kávu. Karta sprvu štrajkuje, asi že jej vadí čistejší vzduch , no potom sa rozohreje a ja si môžem sadnúť a zvnútra zvhlcit Kofola! a utrieť kropaje. Ak sa dostanem na ten vlak, ak teda hráčom z krčmy na železničnú stanicu, tak sa hádam dostanem do hotela, kde má už čakajú. Jedno neotrasiteľne zistenie, ktoré o sebe mám , je že idem presne opačným smerom, ktorý m by som mala
Teraz to mám potvrdené!!! Kriste , dúfam, že tento výlet prežijem!! A nie sú tam medvede!?!???

.

Strana
z4
cacianka
20. aug 2024

@soldi aká si len trápna, zaostalá a neviem aká úbohá . toto ti treba na internety vycapovať ?! 😎😇 tie dokonalé superženy normálne že skolabujú, aká si krepá 😍
sa smejem, urobila si mi príjemnú chíľku.

11bodka11
20. aug 2024

😀 Ja som sa pobavila. Super napisane. Ja mam podobny orientacny zmysel. V nakupnom centre v garazach nikdy neviem auto najst. Muz vzdy na mna kuka, ze kam to idem. Auto je vzdy opacnym smerom 😀 My sme minule aj v BA s navigaciou zabludili a po celom meste sa krutili kym sme trafili do Eurovey.

eva8
20. aug 2024

@zazka666 vzdy si nastavim budik cca 15 minut pred docestovanim do cielovej stanice.

eva8
20. aug 2024

@zazka666 celkom vazne, chcem ist lanovkou na Geravy. Je daleko od vlakovej stanice? Pouzit tavik sa da? Planujem jednodnovy vylet. Akym spojom si sla? Mozes aj do sukromnej spravy. Dakujem

eva8
20. aug 2024

@zazka666 lanovka ide z dediniek?

maranco
20. aug 2024

@eva8 od vlaku 1.5 km https://sk.mapy.cz/s/menosajute
Nemožno platiť kartou

ale ak vieš chodiť urob si túru pešo okolo vodopádov https://sk.mapy.cz/s/curanukuko a nazad lanovkou

eva8
20. aug 2024

@maranco si poklad, dakujem. Vlakove spojenia som uz nasla.

eva8
20. aug 2024

@maranco mozem sa este opytat? Hore lanovkou, spat by som chcela pesi. Ale nasla som len modrou naucny chodnik s napojenim na cervenu. Ked som citala, je to len pre narocnych turistov. Je mozne zist aj priamo nejakym chodnikom? Po zelenej znacke? Narocnost bude vyssia nez z Hrebienka. Mozno ako zo Skalnateho plesa (stanice Start) do Lomnice? Dakujem

mamutka
20. aug 2024

@zazka666 ďakujem za pobavenie 😁 je to ako kedysi fejtóny. Dnes už chce každý byt len múdry ako rádio.
Myslím, že by bolo fantastické, keby ti čo všetkému rozumejú na pár týždňov nemali prístup k netu. Aké by to bolo pekne, keby si museli všetko hľadať na staniciach, vrátane prípojov a výnimiek, či vlaky chodia cez sviatky, piatky, prázdniny a pod.. dnes každý naklika pár údajov, dátum, cieľ a všetok sa mu objaví pred nosom. Chápem, prečo to nevyužiť. Ale myslím že veľa frajerov by sa stratilo za prvým kopcom, keby nebol google. A ani by s tým nevedeli nikoho pobaviť.
Ísť tak, že si všetko nevygooglim do posledného kúta na stanici je proste dobrodružstvo.
Mne sa páči môj otec, ma po 70. Zaňho cestovanie je o tom, že “dnes nemám čo robiť, takže prvý bus čo na stanicu príde je môj, dakde výstupim a pokukam čo nové”
Ale keď ma konkrétny cieľ, všetko si zistí, každý spoj. Ale na stanici, všetky detaily a prestupy vykombinuje. Nie ako sa to robí dnes, s prepáčením ako pre blbých, šak ťuknem do googlu a najde sa to samo….

maranco
20. aug 2024

@eva8 ak chceš ísť dole pešo tak po zelenej https://sk.mapy.cz/s/bamavudebo
tá modrá je jednosmerka smerom len hore, tam ideš aj po rebríkoch alebo sa držíš reťaze, platí sa aj poistenie horskej služby
zelená by mala byť normálny chodník okolo lanovky, takto vyzerá
https://sk.mapy.cz/s/felomanene
Viac fotiek na https://www.freemap.sk/#map=16/48.874275/20.391...

soldi
20. aug 2024

@estellas skolsky vylet dopadol tak, ze sme vystupili na dalsej zastavke (aj so spoluziakom sme sa takto zamotali) a cakali na dalsi vlak do pb, takze sme prisli s peknym dvojhodinovym oneskorenim 😀

a na lyziarsky som sla, vsak zaplatene to bolo. odslapala som si to zas pekne domov, zavolala nasim a ti ma tam hodili. nastastie sme to mali len cca 50km daleko. ale si zo mna robili posmech cely cas, ked som dosla tak ucitel krical: urobte koridor, urobte koridor, hviezda prisla!

nebolo to uplne ze prijemne, ale tak sama som si za to mohla 🙂

soldi
20. aug 2024

@11bodka11 haha, si mi pripomenula moju storku so stratenym autom 😀

bola som v nakupnom centre, nechodim tam casto, tak sa az tak moc neorientujem. zaparkovala som auto. zapamatala som si presnu lokalitu, vsetky orientacne body, unikove vychody, proste aby som nemala problem ho najst (ze su tam aj cisla na stlpoch som nejako nepostrehla 😀 ) .

po asi troch hodinach som sa vratila na parkovisko. A auto nikde! vsetky orientacne body, vychody, farby, vsetko sedelo, ale auto tam proste nebolo. obehla som cele poschodie. spotena, vystresovana. potom mi napadlo, ze vsak pozriem na mobil, ten mi vzdy ukazuje presnu polohu auta, kedze to mam sparovane. pozriem na mobil a ten ukazuje, ze auto parkuje o par km dalej nez ja.

tak a je to jasne. ukradli ho! idem volat policajtov!

nastastie bol so mnou priatel, racionalne zmyslajuci. a tak nesmelo sa ma pytal, ci naaahodou nemozem stat na inom poschodi. vehementne som to odmietla. vsak si pamatam vsetky body! vychody! a kazde poschodie predsa vyzera inak. ci nie?

tak som teda navela suhlasila, ze predtym nez zavolam policajtov, tak predsa len skontrolujem aj ine poschodia. a cuduj sa svete, kazde poschodie vyzeralo rovnako 😀 tak sa nastastie auto uspesne naslo.
gps v podzemi blbla, preto asi ukazovala auto inde nez bolo. ale drama riadna 😀

eva8
21. aug 2024

@maranco naozaj dakujem 🙂

zazka666
autor
21. aug 2024

@eva8 áno . Z Dediniek na Geravy a späť. V hodinových intervaloch. Ja som si vyšla rebríkami vstupom z Mlyniek a zišla do Dediniek lanovkou. 10e , 15 e obojsmerný

zazka666
autor
21. aug 2024

@soldi tiež dobré
😆😆😆 Ja som si raz otvárala auto vedľa. Šofér cumel, priateľ vedľa tiež. Trapas jak hora. Odvtedy sa aspoň kukám, či sa necdobyjam do cudzieho auta.

cicko44
25. aug 2024

@januska12323 boze😡

Strana
z4