icon

Otvorený list budúcemu prezidentovi

mamina2388
16. mar 2014

ahojte...
viem je to mozno hlupy navrh davat to sem, a ak mi admin uzamkne nenahnevam sa ale myslim si ze sa to tyka nas vsetkych co sme na MD alebo RD.
No neviem ako niektory, moznaze sa nad tym pozastavuje aj kazdy druhy Slovak 🙂 ale mna tak napadlo nenapisali by sme spolocnymi silami buducemu panovi prezidentovi, otvoreny list????
Ved ked sa nad tym zamyslime a i ked je to mozno z mojej strany odvazne, tuna pisat, ale podla mna to nieje fer, aby jedna mamicka este nehovorim o slobodnych, zila s dietatom z 230eur mesacne s prepacenim na hambu a na 😀 😀 😀
neviem ako to je sice v inych krajnach ale mohli by to zvysit este, pretoze to je hrozne, ja napriklad uz prudko uvazujem ze pojdem robit aby sme vyzili, a nezivorili, ved ked sa vsetko poplati to a to a tamto...tak nezostane nic a ked sa to odhra v priebehu 1-2 tyzdnov, tak z coho zit dalsie 2tyzdne???
A ako som pisala ak mi to bude zmazane nenahnevam sa vobec, ale myslim ze mam pravdu...ta ktora zije sama, alebo je samozivitelka ma chape...ale tyka sa to nas vsetkych ako som uz pisala.

Strana
z2
mamulka211
17. mar 2014

@bosoriak ja beriem z Rakuska matersku, mam variantu 30 plus 6 a beriem s prispevkom k rodicovskemu prispevku 640 eur mesacne.

mamina2388
autor
18. mar 2014

maminky dakujem ze ste sa zapojili, a po precitani vasich prispevkov, vas musim i trosku napravit,
ja som nepisala ze RP povazujem za plat, a viem si ho dostatocne rozratat, aby som vedela vist do dalsieho toho prispevku, ale chcela by som to predsa skusit, nakolko som spoznala jednu maminku, nebudem menovat na ktorej stranke, ale ma 2 zdrave deti, a jedno chore, neviem ale isto poznate motylie kridla, je samozivitelka a poistovna absolutne nic nepreplati,a takto...jej manzelovi zistili akoby napotvoru rakovinu...takze asi aj z tochto dovodu by som to chcela aspon skusit riesit, ....
lebo takemu/takym co muz donesie napr2000eur mesacne domov je predsi lepsie ako ked zijete z 220 to je o com??
😖

sirinka
18. mar 2014

@mamina2388 pochop, ze pisat list prezidentovi v takomto pripade nema ziadny zmysel...bohuzial, mozes sa skusit obratit rovno na kandidata kisku, ved ma dobreho anjela a pokial maju onko ochorenie v rodine... ale z celkoveho hladiska je nutne zmenit celu socialnu politiku a to prezident v kompetencii nema

beeee
18. mar 2014

pripajam sa k nazoru maminiek zijucich v zahranici, ze 3-rocna MD je absolutny luxus a slovensko je jedna z mala krajin, kde vobec matky tak dlho nejaky prispevok dostanu. samozrejme, pracovat sa da pri malych detoch, ak su deti a matky zdrave, horeuvedeny pripad je nieco uplne ine...

paskolinka
19. mar 2014

@mamina2388 ano ale ked ide o prípad ked su v rodine vazne choroby, to nie je materskej alebo RP... To je uplne o niečom inom...

Strana
z2