Ozvali by ste sa kamarátke?

18. apr 2022

Dlhé roky som mala najlepšiu kamarátku, chodili sme spolu do školy, boli sme jedna druhej na svadbe, chodili sme spolu na dovolenky, strážili si deti, oslavovali spolu sviatky. Z jedného dňa na druhý sa so mnou prestala rozprávať a jednoducho zmizla. Neodpisovala na správy, nezdvíhala telefón, vyhýbala sa mi a zatajovala sa. Ja som časom pochopila, že sa vtedy všetko asi krútilo len okolo mňa a bola som asi pre ňu príliš negatívny človek a nezvládla to (mala som veľmi zlé obdobie, manžel ma týral fyzicky aj ekonomicky :/ ). Keďže som ju brala ako člena rodiny a oporu, tak som sa jej zverovala so svojimi problémami a teda v našich posledných správach vyzerám fakt ako negatívny a toxický človek, ale bola som v zúfalej situácii. Myslela som si, že rokmi sa s tým zmierim a zabudnem na ňu, často som si však na ňu nečakane spomenula a mala som nutkanie sa jej ozvať. Tento týždeň naša spoločná známa s ňou pridala fotografiu z narodeninovej oslavy a vyzerala tam hrozne, utrápená, vychudnutá, zostarnutá, hlboké vrásky, neupravené vlasy, skoro som ju nespoznala. Zostalo mi všetko veľmi ľúto a zase mám chuť ju kontaktovať, ale neviem či je to dobrý nápad, keď ma raz už vyhodila zo svojho života bez vysvetlenia. Ozvali by ste sa? Ako by ste sa cítili na jej mieste, keby sa vám po 7 rokoch ozve človek, ktorého ste odstrihli? Ja sa teraz mám veľmi dobre, ušla som nakoniec od exmanžela aj s deťmi (najzásadnejší krok v mojom živote), rozviedla sa a snažím sa potláčať negativitu vo svojom živote a okoliu sa nesťažovať a bojím sa, že jej podvedome iba chcem ukázať o čo prišla, aby sa mi konečne uľavilo a chcem počuť dôvod, prečo to urobila... Možno to však robím preto, že mi úprimne chýba, sama neviem, zle sa mi na ňu pozeralo, v akom je stave a vidím na nej, že sa trápi. Čo by ste robili na mojom mieste?

pribinak
18. apr 2022

Nie, neozvala sa. Venovala by som sa priateľom ktorí sú okolo mna

Najmä ak nevieš ani dôvod prečo ta vyhodila zo svojho života

sissy27
18. apr 2022

Ja by som sa ozvala už vtedy, keď ma odstrihla zo života - chcela by som vedieť prečo a skúsila to napraviť.
Ak sa ozveš teraz, tak tým asi nemáš čo pokaziť, nanajvýš ťa odignoruje alebo pošle do zadku. Len sa skús ozvať nejak neutrálne a nie štýlom, že si si všimla, že vyzerá hrozne a chceš vedieť prečo…

h2
18. apr 2022

Z jednej náhodnej fotky si usúdila, že sa trápi?
Keď chceš, ozvi sa jej, že si si na ňu spomenula, keď si ju videla na fotke. Ale to, že si myslíš, že sa trápi, jej nespomínaj. Ak ste sa nevideli 7 rokov, je dosť dobre možné, že je v pohode a proste len zostarla.

autor
18. apr 2022

@sissy27
Ja som sa to snažila zistiť hneď, ale nezdvíhala telefón a neotvárala dvere, bála som sa že sa jej niečo zlé stalo a po čase som pochopila, že sa iba zatajuje. Posielala som jej potom ešte sms na sviatky, ale neodpovedala a nakoniec som to aj ja ukončila, lebo som mala pocit že sa vnucujem.

amiaja
18. apr 2022

Nie neozvala. Ona ta z nejakeho dovodu odstrihla, nemala ani potrebu ti vysvetlit preco. Keby ju to casom preslo tak sa ozve, kontaktuje ta. Asi nema zaujem.
Ale tak ked ti to neda za jednu spravu nic nedas. Ak sa ozve fajn, ak nie tak tiez fajn. Budes vediet na com si.

autor
18. apr 2022

@h2
Boli to viaceré fotky z oslavy, zostala som potom sentimentálna, aké už má veľké deti, samozrejme že jej nepoviem, že vyzerá hrozne a som zvedavá, skôr ma to mrzí, lebo som ju výborne poznala a na fotkách sa dištancovala od ľudí, ani na jednej sa neusmieva a vyzerá tam smutne a zvláštne, ale možno mala iba zlý deň, len to vo mne spustilo ľútosť a nepríjemné pocity, ako sa to všetko skončilo.

majkabm
18. apr 2022

Napíš jej, ak bude chcieť, odpíše.

lavinis
18. apr 2022

Ozvala

simca06022011
18. apr 2022

Ja by som sa ozvala, ale urcite len tak proforma, ze ako sa ma atd. Ak nebude chciet komunikovat, uz by som ju vygumovala zo zivota aj ja.

laurika999
18. apr 2022

@h2 Tak, ako bola neupravená, strhaná, zničená zrejme sa nemá dobre a nesrší optimizmom.

laurika999
18. apr 2022

Ja by som sa asi neozvala. Rezonovalo by vo mne to, že ma ostrihla bez udania dôvodu. A ignorovala moje správy. A tobôž, keď ste boli tak dlho kamarátky. Alebo to ona mala inak, nebola až taká úprimná k tebe a nemala Ťa za takú dobrú kamošku, ako Ty ju.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilinka1111
18. apr 2022

Okolnosti sa menia, zivotne situacie su nevyspytatelne a chceme, nechceme, menime sa i my...nechaj tomu volny priebeh. Niekedy sa potrebujeme na nejaky cas odstrihnut, inokedy navzdy. Cas ukaze, ci toto priatelstvo ma vyznam.

lintu
18. apr 2022

Urob tak, ako to cítiš. Takéto situácie sú zakaždým iné. To že to niekomu nevyšlo, neznamená, že to nevyjde ani tebe. Sama píšeš, že si bola za protivnú.... Ak však chceš kamoške len niečo dokazovať, neozývaj sa jej.

sonia_wiener
18. apr 2022

Neozvala, sama si písala, že si sa ju snažila kontaktovať a neodpovedala..

jana_eyre_2
18. apr 2022

Áno ozvala by som sa ak by som.mala zlý pocit že sa trápi.. ak by nechcela znova neodpíše/nedvihne..

Ja som zažila podobne, mala som veľmi blízku kamarátku, poznali sme si rodiny, boli sme spolu na dovolenkách, bola mi svedok na svadbe, môj muž je krstný jej synom a ja som krstný svedok, akože krstná.. prestala sa somnou baviť, nie zo dňa na deň, ale stále menej a menej až úplne že nič.. už to budú aj tri roky a úprimne, stále mi chýba, stále si na ňu spomeniem ako sa asi ma.. ja jej som sa pár krát ozvala, ona mi síce aj odpísala ale po niekoľkých dňoch a dvoma vetami.. proste úplný nezáujem.. raz som ju stretla v meste normálne sme sa rozprávali, nemyslím že je namna nahnevaná, len cojaviem asi som jej liezla na nervy alebo čo.. niečo asi spôsobil jej partner, veľmi sa zmenil.. neviem.. keby som ale videla že sa možno trápi, alebo jej niečo je, ozvala by som sa znova a nechala na nej či chce obnoviť kontakt.. ak nie tak nie, jej rozhodnutie.. ale mala by som lepší pocit že som spravila všetko čo som mohla..

brigib
19. apr 2022

Ja by som sa ozvala. Máš právo vedieť, čo sa stalo. Ak sa neozve tak už budeš na isto vedieť, že máš na ňu zabudnúť. Určite sa niečo stalo, na také pekné priateľstvo sa len tak nezabúda