icon

Mám sa snažiť napraviť chladnúce priateľstvo?

6. aug 2026

Ahojte s kamoskou sa poznáme dlhé roky ale odkedy sme si založili rodinu sa to cele iba rozpadlo.
Odstrihla som ju preto, že som mala dlhodobo pocit, že celé naše kamarátstvo stojí už len na mne. Začala mi veľmi málo odpisovať alebo vôbec neodpisovala, prestala chodiť k nám a mala som pocit, že o spoločný čas už nemá záujem. Najviac ma nahnevalo, keď povedala, že ja na ňu nemám čas, pritom som to vnímala úplne naopak. Niektoré veci z jej strany som prehliadala a neriešila, pretože som vedela, že bola v ťažkom období, ale časom sa to vo mne nahromadilo. Potom medzi nami prišlo také že som sa cítila sklamaná pretože išla s cudzími ľuďmi von a ku mne za mojou dcérkou neprišla ani raz sa pozrieť tak som ju odstrihla a začala som ju ignorovať a vymazala som si ju všade. Ale po roku som si uvedomila , že aj ja som zareagovala zle a ospravedlnila som sa za to, napísala som jej ako to ľutujem všetko no a ani mi neodpisala na takú peknú správu a ignoruje ma. Ale viem že keby nemá záujem o kamarátstvo tak ma pošle do riti ale ona to neurobila takže sa citi zranená a sklamaná tiež že som ju “z ničoho nic” odstrihla .

autor
Autor odpoveď zmazal
janinah
6. aug 2026

Uz by som to nechala tak,nenatiskaj sa.

anonym_3572f4
6. aug 2026

@anonym_autor Pozri, obe ste sa zachovali ako malé deti. Teraz si spravila prvý krok k zlepšeniu vzťahov a ona nezareagovaa. Daj jej čas to celé spracovať a zatiaľ sa jej neozývaj. Ak sa ona sama neozve po mesiaci-dvoch, napíš jej maximálne na narodeniny/meniny (len jej zablahoželaj, nevolaj ju von). Ak ani potom nezareaguje, nemá záujem sa s tebou stretávať. Čo sa týka tvojej druhej správy, že ti veci predávala drahšie, ty si ich za danú cenu od nej nemusela kupovať. Stačilo jej povedať: "Vieš čo, nemám záujem, inde kúpim lacnejšie." (Ja kamoške posúvam detské veci zadarmo, aspoň sa mi uprázdni skriňa. To, že ich ona predá (niečo z toho), je jej vec. Nezdúvam sa, neriešim.)

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_3572f4
6. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ale ty nie si jej rodina, nemôže ťa teda brať ako rodinu. Momentálne sa s tebou nechce stretávať, je urazená. Celé je to o vašej neschopnosti komunikovať ako dospelé. Hneď na začiatku si jej mala povedať, že nechceš od nej kupovať veci drahšie ako od cudzích, ale máš ju rada a chceš sa s ňou stretávať. Ale zároveň musíš počítať s tým, že nie vždy má ona voľno vtedy, keď aj ty a naopak. Aj ja mám super kamošku, ale odkedy máme deti, tak sa vídame maximálne raz za 2-3 mesiace. O tom je predsa dospelácky život - poprehadzuje ti to priority (rodina, práca, kamaráti - aspoň v mojom (a jej) prípade) a nabúra time management. Niekedy mám voľný čas, ale prídem z práce unavená, tak jej poviem, dnes nemám chuť ísť von, keď ma volá. Ona mi tiež dokáže povedať to isté, keď jej volám ja v nevhodnom čase. Ale ani jedna z nás sa preto neuráža a neberie to ako odmietnutie. Dnes sa nechce mne, zajtra tebe, ale o týždeň nám to možno bude vyhovovať obom. Akom píšem vyššie, teraz by som to nechala na ňu a jej rozhodnutie, či sa ti chce ozvať a kedy. Môže to trvať aj mesiace a ozve sa ti a môže sa stať, že už sa ti neozve...

januska12323
6. aug 2026

Prestaň sa jej vnucovať a idealizovať si vzťahy. Nemá záujem.

autor
Autor odpoveď zmazal
oceanahory
6. aug 2026

Presne kvoli tomuto mam minimum kamaratiek zenskeho pohlavia...Ja som v dospelosti odstrihla velku vacsinu svojich kamaratok, kedze ja naozaj nemam nervy na taketo zbytocne dramy v zivote. 🥴Ostali mi 3 dobre kamaratky (z toho je jedna moja sestra), ktore nemaju problem ani s tym, ak sa nam nahodou nepodari stretnut dlhsie resp. sa odmlcim ja alebo ona aj na mesiace, lebo chapeme, ze kazda z nas moze mat nejake hektickejsie obdobie a tento fakt nevylucuje nase kamaratstvo. 🤷

anonym_593940
6. aug 2026

Je zjavné, že Ti to takto nevyhovuje a že si mala snahu to všetko urovnať a mať ju vo svojom živote. No ona už predtým sa snažila čas s tebou minimalizovať.
Možno Ti odpísala zo zdvorilosti, ale snahu o udobrenie som nepostrehla.
Asi by si sa mala podľa toho zariadiť.
Život ide ďalej, nájdeš si kamarátku, ktorá Ti bude možno i lepšou ako táto, nie roky strávené spolu sú meračom dobrého priateľstva.
V duchu sa poďakuj za tie pekné roky priateľstva s ňou a nechaj ju z tvojich myšlienok odísť...

anonym_5f5187
6. aug 2026

nechaj to celé už tak.

autor
6. aug 2026
@oceanahory

Presne kvoli tomuto mam minimum kamaratiek zenskeho pohlavia...Ja som v dospelosti odstrihla velku vacsinu svojich kamaratok, kedze ja naozaj nemam nervy na taketo zbytocne dramy v zivote. 🥴Ostali mi 3 dobre kamaratky (z toho je jedna moja sestra), ktore nemaju problem ani s tym, ak sa nam nahodou nepodari stretnut dlhsie resp. sa odmlcim ja alebo ona aj na mesiace, lebo chapeme, ze kazda z nas moze mat nejake hektickejsie obdobie a tento fakt nevylucuje nase kamaratstvo. 🤷

@oceanahory vied to ale vôbec nejde o toto. Ale máte pravdu ľudia. Kašlem na to. Ako mam vymazať túto diskusiu? 😹

januska12323
6. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor odpísať ďakujem je slušnosť nie záujem o kontakt.

anonym_46d833
6. aug 2026
@anonym_autor

@oceanahory vied to ale vôbec nejde o toto. Ale máte pravdu ľudia. Kašlem na to. Ako mam vymazať túto diskusiu? 😹

@anonym_autor nie sú to banality, ak sa ti niekto neozýva, nejde k tebe, nejde von, skrátka nechce. Len ľudia to nechápu, myslia si, že vzťahy musia dôjsť k hádke alebo vážnej veci aby skončili. Lenže tak to nie je, môže to skrátka vyšumieť, zmeníte sa a to, že sa poznáte roky zrazu nemá váhu lebo ťa ten človek nezaujíma. Odstrihla som väčšinu kamarátok a úprimne mi nechýbajú. Mám tri najbližšie, iných ľudí mi netreba

anonym_5a3b43
6. aug 2026

nema zaujem o kamaratstvo s tebou, venuj svoju energiu inde a jej daj pokoj

muchotrafka298
6. aug 2026

Ja sa uz nevnucujem, tiez som zistila, ze som sa ozyvala iba ja, ja som vzdy bola ta, co iniciovala stretnutie a ked som mala rodinne problemy (vazna choroba a nasledna smrt blizkej osoby), tak som proste nemala chut ani energiu na to, aby som niekomu vypisovala, vyvolavala. Za ten cas sa mi neozval nikto. Potom som nahodne stretla jednu "kamaratku" a ked som jej povedala,ze sme mali umrtie v rodine, tak na mna pozerala a vysplechla mi do oci "Ze a toto co rozpravas". Tak som to ukoncila. Uz nepisem zdvorilostne ani k sviatkom