Páčia sa mi starší muži.

17. feb 2020

Ahojte baby. Mam 21 rokov a trapi ma taka dost zvlastna vec a celkom by ma zaujimal nazor vas ostatnych kedze som o tom doteraz takmer nikomu nepovedala (s vynimkou mojich dvoch kamaratok).

Vec sa ma tak, ze aj napriek mojej niekolko rocnej snahe sa nedokazem “donutit” aby som bola normalna a aby sa mi pacili moji rovesnici, spoluziaci - skratka chlapi v mojom veku. Uz od puberty sa mi prirodzene pacili len o dost starsi muzi. Moje doterajsie vztahy som vlastne aj ukoncila kvoli tomu, ze mi moji partneri jednoducho neprisli dost vyspeli (podotykam ze mali vyse 25) a ani fyzicky ma az tak nepritahovali.

Ja viem, ze chyba je vo mne no asi to nedokazem zmenit. Mozno to suvisi aj s tym, ze svojho otca som nikdy nepoznala a vychovala ma len mama a chyba mi ta rola otca v zivote (kdesi som to citala).

Momentalne sa uz asi pol roka velmi trapim kvoli tomu, ze som sa zamilovala do svojho sefa v novej praci. Asi vam to pride ako uplna hlupost no dost mi to komplikuje zivot a som z toho nestastna. Nedokazem nanho prestat mysliet den co den - tak charizmatickeho a pritazliveho muza som este nikdy nestretla. Nepovedala by som, ze ide o fyzicku krasu, skor z neho nieco vyzaruje a taha ma to k nemu. Neviem to dobre opisat ale este nikdy som nezazila tak velky pocit zamilovanosti. Treba vsak povedat, ze ma okolo 50 rokov. Fakt uz zacinam byt zufala a ubija ma to, neviem co mam robit 😞 Vravi sa, ze starsim chlapom sa pacia mlade dievcata ale ja mam pocit, ze to je len vo filmoch a s realitou to nema nic spolocne a ak by som nieco dala najavo tak by som sa strapnila a bola za hlupanu. Myslite, ze je nieco co by som mohla spravit aby si ma vsimol? Zaroven sa bojim, ze by to dopadlo zle a ja ozaj nechcem prist o pracu.

Za akukolvek radu/nazor/podobnu skusenost budem nesmierne vdacna ❤️

nnnuuunnn
17. feb 2020

Neboj, prejde Ta to. O 10 rokov sa Ti začnú páčiť rovesníci. :D

lala0000000
17. feb 2020

Zaujimave inak ak uz by si aj chcela nieco podniknut tak najskor sa spytam ci je zenaty.. Ak ano nepodnikaj nic a hladaj slobodneho deda 😃👌

pribinak
17. feb 2020

Vyzleč sa na porade, určite si tá všimne.
Teraz vážne. V jeho veku má zrejme rodinu, to si asi uvedomuješ. Možno si vo veku jeho dcéry. Akože čo mu chceš ponúknuť okrem sexu?

modrykoniicek
17. feb 2020

Ešte tak 30 roční muži sa páčili aj mne.Aj mám staršieho muža a rovesníci ma nepriťahujú ani dnes a nikdy ma ani nepriťahovali.Skôr som sa pri nich cítila trápne v spoločnosti.

Ja som bola vyspelá a žila som iný život ako moji rovesníci ktorý dodnes žijú u mamky bez roboty.A ich slovník obsahuje len ( kámo, cool, mega, som sa dal dole, a trtkal som tú a hentú) takže tak...

A to už majú niečo po 20tke ale rozum nikde.

Ale tak 50tnik...to už je fakt veľa.

janne318
17. feb 2020

Dovolím si len môj osobný názor:
Faktom je, že chalani všeobecne dospievajú a dozrievajú duševne (a niektorí aj fyzicky) neskôr, ako baby. Ty si pravdepodobne na svoj vek viac psychicky vyzretejšia, takže s rovesníkmi si nemáš veľmi čo povedať. Nenazvala by som to "nenormálne", alebo - ako píšeš - že by "mala byť chyba v Tebe". Myslím si inak úplne presne to isté, čo @nnnuuunnn - že o 10 rokov, keď Ťa rovesníci takpovediac "mentálne a duševne dobehnú", budeš ich vnímať ináč a budeš sa podvedome orientovať na mužov Tvojej generácie. A tiež by som to ani nepripisovala absencii otca v tom pravom zmysle slova (že by si ho hľadala v partnerovi, alebo očakávala, že Ti ho partner nahradí). Skôr sa domnievam, že staršieho muža proste vnímaš ako ideálneho muža, ktorý je dostatočne zrelý na to, aby sa usadil v trvalom vzťahu, aby uniesol zodpovednosť za svoj život a za svoje rozhodnutia, a aby dokázal byť svojej partnerke silnou a stabilnou oporou. Akurát možno na rozdiel od dievčat vyrastajúcich v úplnej rodine, Ty neradíš generačne starších chlapov do kategórie "foter", ale do kategórie "muž" (a svojich rovesníkov do kategórie "chalan").
Nuž a čo sa Tvojej srdcovej záležitosti týka - k tomu mi neprináleží sa vyjadrovať. A to myslím nikomu. Nepoznáme ani Teba, ani jeho - ťažko radiť, ako si získať priazeň neznámeho človeka. Ja si len v tejto súvislosti dovolím vysloviť moje vlastné postrehy - pretože pracujem v kolektíve zloženom z mužov o vekovom priemere 45r, a žien o vekovom priemere 20r., v pomerne cca 2:6 (čiže približne dvaja štyridsiatnici na šesť 20-ročných slečien). Čím viac sa dievčatá vtierajú týmto chlapom do pozornosti, tým menej si ich ako ženy vážia - skôr nimi priam až pohŕdajú. Poniektorí ich využijú akurát tak na poškrabanie vlastného ega - aby si z nich potom robili srandu a ponižovali ich. I keď - povedzme si otvorene - ono sa v prvom rade baby takýmto až príliš asertívnym a zvodným správaním ponižujú samé. Pre mužov sú výzvou práveže "nedobytné" ženy (samozrejme tiež odtiaľ - potiaľ).

matana2
18. feb 2020

Ahoj, to co popisujes som zazila aj ja. Pocas vysokej skoly som bola asj 4 roky uplne platonicky zalubena do jedneho ucitela vtedy mal tak 50r. Samozrejme som nemala odvahu ho v tomto a v podstate v ziadnom inom smere ho oslovit. A ako som odisla zo skoly ma to casom preslo. Vsetky kamosky vtedy vedeli ze sa mi paci. Stale som na neho myslela. Podotykam mala som vtedy frajera (rovesnik). Tiez som si myslela ze je to tym ze som vyrastala bez otca. Ze mi chyba ta otcovska rola. A par rokov neskor som sa platonicky zalubila znova ale este do starsieho. Zhrnutie: stale ma pritahuju starsi muzi, ale aj mladsi. Teraz som vydata (je o rok starsi) a som spokojna. Tito starsi muzi niesu podla mna vhodny na nejaky dlhodoby vztah. Maximalne mozno nejaky kratkodoby ulet. Kludne si o nom fantaziruj ale kedze je to sef, tak by som dalej nesla. Si este mlada, este stretnes kopec chlapov.

pieksamaki
18. feb 2020

Ahoj.ano suvisi to s tym,ze si nepoznala otca.nasi rodicia zohravaju velmi dolezitu ulohu vo vybere partnerov...castokrat aj surodenci....dievcata si najdu podobnych jej bratovi atd....totiz vytvaraju nam obraz a dotvaraju nas sebaobraz. Je dost mozne ze preto ta lakaju starsi partneri z dovodu toho,ze si to tym chces akoze vynahradit....starsi partner bg ti suploval otcovu lasku...aj s jeho chybami....lebo dokonalych rodicov nema nikto.....nemyslim to v zlom, ale si este mladucka...
Nie je to nic nove.
Ak by napr tvoja mama nadavala na muzov tak vseobecne z dovodu ze bola sklamana....tebe sa vytvori obraz taki o muzoch....ze vsetci su zli atd.

Ja by som sa napr spytala mami preco ho nepoznam....a ci ho nemozes kontaktovat....zodpovedalo by ti to kopec otazok.
Inak ako pisu ostatni tvoj sef moze mat uz rodinu.

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
18. feb 2020

Aj mne sa odjakziva pacia starsi muzi. Moj je odo mna o vyse 20 rokov starsi a som s nim stastna a rozmaznavana ako princezna. Fakt mam pocit, ze celu svoju stastenu som minula na to, ze som jeho stretla, lebo neviem, kolko takych este chodi po svete 🙂 to len na margo toho, ze na pritazlivosti starsich muzov nie je nic zle a naozaj aj v realite chcu niektori mlade. Co sa tyka sefa, presne ako baby vyssie pisu, velky pozor na to, aby nebol zenaty, lebo to naozaj zarucuje akurat tak nestastny koniec.

komplikovana
18. feb 2020

Existuje take nepisane pravidlo: od zenatych a nadriadenych ruky prec. Inac co si od toho slubujes ak by si ta vsimol? Co potom? Hladas vazny vztah alebo len pobavenie? Pravdu mas v tom, ze filmy nie su realita, tazke na to sa neupinaj.

clarke
18. feb 2020

20 a 27 sa ešte dá ale vyššie ako 30 je fakt moc prepáč ale ten chlap ti nemá čo ponúknuť aby si nebola sklamaná neskôr lebo on už má veľa skúseností a ty si mladá huska ktorá mu fakt iba sex môže ponúknuť fakt ti taky za to stojí že ťa bude len využívať na to jedno uvedom sa trosku... Mne by asi dosť vadilo kebyže by ma niekto mal rád ale by som bola ako keby špinavé tajomstvo s ktorým sa nikomu nepochvali lebo je to tajné a divne... Fakt chceš toto zažiť?

moonlight1210
18. feb 2020

Uputaj jeho pozornost na seba pozitivnym sposobom.
Zacni vo firme makat tak, ze si ta bude musiet vsimnut. Potom ta jednak po vyznani lasky najskor nevyhodi, dokonca je sanca, ze sa zalubi aj on, ked bude vidiet, ze sledujete jeho spolocny ciel - rozvoj jeho firmy.
Na odrazovy mostik vzajomneho zaujmu to moze posluzit.

Ale musi byt slobodny. Ak pojdes rozbijat rodinu, tak najskor po sobasi budes v strese hladiet na kazdu novu sikovnu pracovitu mladu babu v jeho firme, ktora sa na neho usmeje. Lebo budes vidiet tu istu cestu do jeho postele, ktorou si sa tam dostala ty.
Hlavne ked budes na materskej doma a on s nou v praci znova nadseny, ze sleduje s niekym spolocne ciele.

Dalsia vec je, ci chces, aby ti bol zaroven milencom i tutorom (potrebujes, aby ta v otcovskej role za ruku vodil). Alebo snivas, ze taky chlap ti da lasku, oporu, istotu, mudre rady, no necha ti volne kridla lietat a skumat zivot po svojom a budete rovnocenni.
Mozete sa kludne v tomto nezhodnut. On bude chciet mladu, no sikovnu, sebavedomu, rozhodnu zenu a ty “otca”, ktoreho si nemala. Alebo naopak, ty budes chciet skuseneho, mudreho a zabezpeceneho muza, co uz neblbne ako mladenec a on naopak ziacku, co obdivuje jeho zrelost a necha sa poucovat.

Velmi mlade dievca, co tuzi po starsom chlapovi, ma casto uplne inu predstavu o vyvoji ich vztahu, ako on. Hlavne, ak on uz ma tych 50 a viac, kopec odzite a zazite.

oli18
18. feb 2020

Poznam 2 pripady v okoli. Majitel firmy a jeho sekretarka.su spolu 25 r. Dalsia vyrastala bez otca , su spolu 18 rokov. Od jej matky viem , ze sa k nej chova ako k decku, ona to nevie zniest zacala pit. V oboch pripadoch je to vizualne ako otec a dcera. Chlapi maju cez 60 a baby cex 40. Nik nezije ich zivoty, tazko sa vyjadrit, ci to niekto z nich olutoval.

sapetka
18. feb 2020

No tak sa ti pacia starsi chlapi. No a? Nie si jedina zena na svete. A s rolou otca to nemusi mat nic spolocne. Ak je tvoj sef bez zavazkov tak mu skus nejak naznacit tvoj zaujem o neho ale velmi opatrne a vsimaj si jeho rekacie. Bude tam velmi tenka hranici medzi tym aby si neskoncila bez roboty potom.

danalop
18. feb 2020

Mám takúto kamošku, ktorej sa páčia starší. Len neraz sa zaplietla so ženatým a bol z toho problém, tak postupom času prehodnotila svoje priority, svoje predstavy. A povedala, že nechce stáť za nejakými rozvodmi a pod. Radšej slobodného, keď staršieho.

juliet86
18. feb 2020

skus psychologa. prebrat si svojho otca a potom uvidis ako sa vybija zabuchnutie

tyaja5
18. feb 2020

toto vyzera ze sa to spaja s tvojou minulostou, treba s tym nieco urobit, najlepsie je ist k psychologovi 🙂 pretoze takto fungovat nie je najlepsie, najma dlhodobo myslim, ze sa to neda, lebo casto v takychto pripadoch nastane cas, kedy narazi kosa na kamen :-/

modrykoniicek
19. feb 2020

@clarke Ja mám niečo po 20tke a môj muž má po 30tke pár rokov.

A predstav si, že žijeme úplne normálne a máme krásny vzťah.A budeme mať rodinu.

A ženy v jeho veku ho absolútne nepriťahujú a volá ich tety kedže on vyzerá o dosť mladšie a tie ženy vyzerajú ako jeho matky.A absolútne nikdy netúžil mať rovesníčku ale o 10 rokov mladšiu.
Ženy v jeho veku sú už vydaté a majú deti.Fakt po ničom takom netúžil.Mal rovesníčku a tá ho pekne odrbkala.

Jeho rodičia majú 10 ročný rozdiel a sú spolu skoro 40 rokov.

Keby mne niekto povedal, že sa mám uvedomiť tak sa asi zasmejem. 😂Lebo neviete o čom píšete.Rovesníka by som kopla do zadku behom sekundy.Nemám potrebu sa starať o 25 ročného pubertiaka nevyzretého.

clarke
19. feb 2020

@modrykoniicek ja nehovorím ze každý je rovnaký a je super ze si rozumiete len niektorí starší sú skúsenejší a tak sa tvária že zažili všetko a počujú mladšie aj mne sa ešte stale páči jeden 27 ročný ale nevyzerá na 27 a je zlatý ale nič t toho asi nebude..hovorím ze on už si chce založiť rodinu v takom veku a dieťa chce mať a 20 ročná baba si ch ce dokončiť školu a niekedy sa to stretne s nepochopením keď on zarába a ona študuje o tom hovorím keď už sme pri tom

modrykoniicek
19. feb 2020

@clarke No tak ja mám niečo po 20tke a živíme sa sami :D takže to je už o inom.Spolužiačka chcela byť mama už v 20tke.
Ale tak chcieť je pekné.Treba mať najprv prácu a zázemie.

clarke
20. feb 2020

@modrykoniicek však ale je iné keď obaja pracujú a iné keď jeden študuje a druhy pracuje.. No neviem ci je práve najlepšie mat pomer so šéfom ešte k tomu keď určite už má rodinu a aj vnúčatá... No keď mala takú strednu s ktorou mala potom uplatnenie hneď v zamestnaní tak môže byt aj matkou

modrykoniicek
20. feb 2020

@clarke Tak ona má inú situáciu.Nejedná sa o 30tnika ale o chlapa čo by jej mohol byť otcom.

To by už podľa mňa nemalo zmysel vôbec niečo začínať.

clarke
21. feb 2020

@modrykoniicek však ja nehovorím ze s ním má chodiť ja som písala ze ten chlap ma už rodinu a deti a aj vnúčatá a ze že už čaká len kedy pôjde do dôchodku a ona ma cely život pred sebou

hefo
21. feb 2020

No, máš to ťažké. Možno bude treba sa nad tým racionálne zamyslieť, a rozumu sa držať, aj keď city budú trpieť.

Lebo voľní (ako už vyššie písali, zbaliť ženatého znamená, že časom ho zbalí zas iná) "starší muži" (t.j. okolo tej 50-ky) sú len:
a) starí mládenci (nezávisle na tom, či majú občasné krátkodobé vzťahy alebo nie) - od tých radšej sa držať ďalej, v takom veku majú už tak zakonzervované svoje zvyky a maniere, že prispôsobovať sa nejakej druhej osobe nikdy nebudú (a vzťah je nutne o obojstrannom prispôsobovaní sa)
b) rozvedení - ja by som takých nebral, jednak záväzky vo forme detí (i keď v jeho 50-ke už môžu byť dospelé alebo takmer dospelé) ale predovšetkým otázne vlastnosti - "k rozvodu treba dvoch" (a tým sa nemyslí ako v tom vtipe žena a svokra).
c) vdovci (to by ešte mohlo ísť, ale v dnešnej dobe ich je vďaka priaznivej dobe a pokroku v medicíne absolútne minimum)

retatka
21. feb 2020

@hefo Presne tak starí mládenci v tom veku ,,,dobre si to napísal ..bo niečo má napadlo .Držať sa od nich,čo najďalej,,Prečo sú starí mládenci ?Asi ich žiadna nechce ...

modrykoniicek
21. feb 2020

@clarke Áno ja viem

lepidlo123
25. máj 2020

Tej moj je tiez o doost starsi ale neviem si ho vynachvalit 😃mily, vtipny, pracovity a vela veci ovlada .