icon

Pani neodoslala zaplatené knihy

26. jan 2023

Ahojte, prosim vas o radu. V nedelu vecer som si od pani na Facebooku v skupine BURZA KNIH kupila 2 knizky, zaplatila som jej vopred s tym, ze knihy odosle zaciatkom tyzdna no odvtedy sa mi neozyva a neodpisuje, prestala komunikovat s viacerymi ludmi co jej zaplatili alebo mali o knihy zaujem a inzerat zmazala. Je mi jasne, ze ma oklamala, doteraz som nikdy takyto problem nemala a stale vsetko prislo nacas a v poriadku, pani posobila a pisala slusne 🙂 Je mozne nejako v banke poziadat o stiahnutie penazi naspat ak dolozim ze ma pani naozaj oklamala alebo take nieco nefunguje? Nemate skusenost? Vdaka 😊

Strana
z2
beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
26. jan 2023

@lenjaona Dakujem, pytala som sa ci ma niekto s niecim takym skusenost, takze vase urazanie ma hned ze som sprosta hovori nieco o vas. 🙂

autor
26. jan 2023

@loginexistuje Betka Szitásová

autor
26. jan 2023

@lenjaona ale nehroťte prosim vas, objednala som od cudzich ludi desiatky knih s tym ze som zaplatila vopred a vzdy prislo vsetko nacas a v poriadku, tejto pani som zaplatila 13€ co ma sice nezruinuje ale spravodlivost musi byt. Takze na prechod od 13€ za 2 knihy k posielaniu penazi americkemu vojakovi treba obrovsku fantaziu🙂

kiwi3
Autor odpoveď zmazal
lenjaona
26. jan 2023

Nabuduce rozmyslaj hlavičkou a nebud naivná

kiwi3
26. jan 2023

@beata_k je tam aj uvedeny zakon, podla ktoreho jej to posielaju. nestudovala som to zatial, ale zjavne sa to da

beata_k
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
26. jan 2023

@beata_k cize stale sa to neda?

elanor
26. jan 2023

banku mozes poziadat o sprostredkovanie vratenia penazi. Teda banka kontaktuje klienta, ak ma ucet v tej istej banke, alebo kontaktuje banku toho cloveka, aby ho kontaktovali, slusne mu napisu, ze sa dopusta nezakonneho obohatenia, jedna sa o trestny cin, a slusne ho poziadaju o vratenie penazi povodnemu majitelovi.
Mozu zato pytat nejaky poplatok, a nevztahuje sa nato ziadan reklamacna doba. A je len na svedomi tohjo cloveka ci vrati ci nie.
Ine paky nemaju. No je mozne, ze ked jej domov pride taka "vyzva", ze sa zlakne, a radsej vsetko vrati...

beata_k
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
26. jan 2023

@beata_k co si tak priznat, ze si sa mylila? ja som napisala, ze je to presne, ako pisala pani predo mnou: "Môžeš ísť do banky a zaplatiť 10€ a oni jej poslu návrh na platobný rozkaz a keď ti do nejakého dátumu nezasle naspäť peniaze banka ti môže dať jej meno a adresu"
tu je dany paragraf
§ 92
(1) Banka a pobočka zahraničnej banky sú povinné aj bez súhlasu klienta poskytnúť údaje na identifikáciu tohto klienta, údaje o čísle jeho účtu a údaje o platobnej operácii na základe písomnej žiadosti osobe, ktorá odovzdá banke alebo pobočke zahraničnej banky písomné vyhlásenie, že
a) v dôsledku chyby pri vykonávaní platobnej operácie alebo zúčtovania utrpela majetkovú ujmu, ktorá spočíva v prevode a pripísaní jej patriacich alebo ňou spravovaných peňažných prostriedkov na účet klienta a,
b) na vymáhanie takto vzniknutého bezdôvodného obohatenia sú nevyhnutné údaje na identifikáciu tohto klienta a údaje o jeho účte, na ktorý boli pripísané peňažné prostriedky v dôsledku chyby podľa písmena a).

beata_k
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
26. jan 2023

@beata_k fuh. toto fakt nema zmysel...nikto tu o ziadnom "na pockanie" nepisal

beata_k
Autor odpoveď zmazal
jjanulienka
26. jan 2023

@beata_k to nie je len tak, išlo o nezákonne obohacovanie sa. Preto ho banka vyzve ku vráteniu peňazí a keď sa tak nestane, banka ti môže dať údaje o majiteľovi uctu.
To, že si pracovala v banke neznamená, že si sa s niečim takým stretla. Nie je to len tak, ze prídem a bezcieľne chcem meno majiteľa uctu. Už je tam paragraf, na základe ktorého ti banka môže dať tieto údaje.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
jjanulienka
26. jan 2023

@beata_k sak ale to tu nikto netvrdil to je snáď úplne jasne 😅

beata_k
Autor odpoveď zmazal
jjanulienka
26. jan 2023

@beata_k česť výnimkám 😅

rony2255
26. jan 2023

Ako píšeš, teba to nezruinuje, ale ak takto oklamala 10 ľudí, prilepšila si o 130€, ak nie aj o viac.
Z tohoto dôvodu ja radšej využívam dobierku

petricka22
26. jan 2023

@rony2255 ani dobierka nie je vzdy riesenie. Malokto teraz chce poslat na dobierku, pretoze sa ludom zasielky vracaju a predavajuci pride o postovne. Mozes sa teda dohodnut, ze posles peniaze na postovne predom a zbytok vyplatis dobierkou, ale tymto podvodnikom staci aj 5€ zarobit na postovnom a nakoniec ti balik neposlu.

Strana
z2