Pani neodoslala zaplatené knihy
Ahojte, prosim vas o radu. V nedelu vecer som si od pani na Facebooku v skupine BURZA KNIH kupila 2 knizky, zaplatila som jej vopred s tym, ze knihy odosle zaciatkom tyzdna no odvtedy sa mi neozyva a neodpisuje, prestala komunikovat s viacerymi ludmi co jej zaplatili alebo mali o knihy zaujem a inzerat zmazala. Je mi jasne, ze ma oklamala, doteraz som nikdy takyto problem nemala a stale vsetko prislo nacas a v poriadku, pani posobila a pisala slusne 🙂 Je mozne nejako v banke poziadat o stiahnutie penazi naspat ak dolozim ze ma pani naozaj oklamala alebo take nieco nefunguje? Nemate skusenost? Vdaka 😊
@lenjaona Dakujem, pytala som sa ci ma niekto s niecim takym skusenost, takze vase urazanie ma hned ze som sprosta hovori nieco o vas. 🙂
@lenjaona ale nehroťte prosim vas, objednala som od cudzich ludi desiatky knih s tym ze som zaplatila vopred a vzdy prislo vsetko nacas a v poriadku, tejto pani som zaplatila 13€ co ma sice nezruinuje ale spravodlivost musi byt. Takze na prechod od 13€ za 2 knihy k posielaniu penazi americkemu vojakovi treba obrovsku fantaziu🙂
banku mozes poziadat o sprostredkovanie vratenia penazi. Teda banka kontaktuje klienta, ak ma ucet v tej istej banke, alebo kontaktuje banku toho cloveka, aby ho kontaktovali, slusne mu napisu, ze sa dopusta nezakonneho obohatenia, jedna sa o trestny cin, a slusne ho poziadaju o vratenie penazi povodnemu majitelovi.
Mozu zato pytat nejaky poplatok, a nevztahuje sa nato ziadan reklamacna doba. A je len na svedomi tohjo cloveka ci vrati ci nie.
Ine paky nemaju. No je mozne, ze ked jej domov pride taka "vyzva", ze sa zlakne, a radsej vsetko vrati...
@beata_k co si tak priznat, ze si sa mylila? ja som napisala, ze je to presne, ako pisala pani predo mnou: "Môžeš ísť do banky a zaplatiť 10€ a oni jej poslu návrh na platobný rozkaz a keď ti do nejakého dátumu nezasle naspäť peniaze banka ti môže dať jej meno a adresu"
tu je dany paragraf
§ 92
(1) Banka a pobočka zahraničnej banky sú povinné aj bez súhlasu klienta poskytnúť údaje na identifikáciu tohto klienta, údaje o čísle jeho účtu a údaje o platobnej operácii na základe písomnej žiadosti osobe, ktorá odovzdá banke alebo pobočke zahraničnej banky písomné vyhlásenie, že
a) v dôsledku chyby pri vykonávaní platobnej operácie alebo zúčtovania utrpela majetkovú ujmu, ktorá spočíva v prevode a pripísaní jej patriacich alebo ňou spravovaných peňažných prostriedkov na účet klienta a,
b) na vymáhanie takto vzniknutého bezdôvodného obohatenia sú nevyhnutné údaje na identifikáciu tohto klienta a údaje o jeho účte, na ktorý boli pripísané peňažné prostriedky v dôsledku chyby podľa písmena a).
@beata_k to nie je len tak, išlo o nezákonne obohacovanie sa. Preto ho banka vyzve ku vráteniu peňazí a keď sa tak nestane, banka ti môže dať údaje o majiteľovi uctu.
To, že si pracovala v banke neznamená, že si sa s niečim takým stretla. Nie je to len tak, ze prídem a bezcieľne chcem meno majiteľa uctu. Už je tam paragraf, na základe ktorého ti banka môže dať tieto údaje.
Ako píšeš, teba to nezruinuje, ale ak takto oklamala 10 ľudí, prilepšila si o 130€, ak nie aj o viac.
Z tohoto dôvodu ja radšej využívam dobierku
@rony2255 ani dobierka nie je vzdy riesenie. Malokto teraz chce poslat na dobierku, pretoze sa ludom zasielky vracaju a predavajuci pride o postovne. Mozes sa teda dohodnut, ze posles peniaze na postovne predom a zbytok vyplatis dobierkou, ale tymto podvodnikom staci aj 5€ zarobit na postovnom a nakoniec ti balik neposlu.