Panická porucha, úzkostné stavy
ahojte trpite niektora panickou poruchou a uzkostnymi stavmi?Liecite sa alebo ste sa liecili?Mam zacat uzivat AD a dost sa toho bojim pretoze prve dni uzivania su vraj tazke,aj ked stavy ktore teraz prezivam su neskutocne hnusne😡.
@jankagregorova
Neboj sa toho.
Nie kazdy ma take stavy..
Aj ja som ich prezila a tiez bolo zhorsenie
Ale prve dni nech je niekto pri tebe aby si na to tak nemyslela a prejde to lahsie.
Ja sa liecim uz 6 mesiac a som rada ze som nabehla na Ad.
Nie kazdy sme silny aby to islo bez liekov..
Drzim prsty aby si bola silna na zaciatku a potom je to uplna pohoda..
@katrinat
Escitalopram 10mg rano a Frontin 0.25 rano a vecer
@philadelpia Mne dnes zhodnotil psycholog, že mám anticipačnú úzkosť a napätie samozrejme. ☹ Psychiater mi dal na večer už 2/3 trittica beriem týžden navýšenú dávku som zvedavá či mi pomôže, ráno stále citalec. To je fajn, že ti pomáha ten Frontin a ten Escitalopram je v podstate to čo Citalec asi. Sorry, že toľko otázok ale nemám si s kým o tom pokecať.
@jankagregorova Janka ako sa Ti darí po roku? Zvládaš bez liekov?
@katrinat
Kludne sa pytaj rada odpoviem
Viem ake tazke je byt v takej situacii..
@philadelpia keď má žena dostať menzes tak je organizmus celkovo oslabený, ja som aj týždeň vopred už nervózna, mám pocit, že som v strese, panika ma už ale nechytá (mám hlavu plnú iných vecí, než aby ma chytala panika), vyhodí sa mi vtedy herpes alebo afty v ústach, som vyčerpaná, pomáha mi dostať do tela prírodné vitamíny B v strave, magnézium, atď.
@katrinat Ahoj áno zvládla som to bez liekov,začala som cvičiť a pracovať na sebe,hlavne som začala robiť veci z ktorých som mala strach...
Ahojte tiež trpím uzkostami, stracchmi, brala som paretin rok vysadila som pred mesiacom a je to späť...... Moje stavy sa tikaju prosím teraz sa nesmejte kontrolujem ľudí ale ich dlane ruky mam úzkosti s čiar na rukách a zápästí 😪
@philadelpia ako dlho trvalo kým začali AD zaberať?
@enula78
AD zacali zaberat hned asi po 2 tyzdnoch ale attaky este boli. Potom zhruba 2 mesiac liecby uz bolo dobre ale asi po 3 mesiaci prisli ataaky ktore zase vyvolavali zhorsenie tak mi psychiatricka pridala 0.5 davky naviac.
Teraz som 6 mesiac na AD a citim sa fajn.
Zacala som cvicit, zaradila som rychlu chodzu atd.
Viac navstevujem miesta kde som este nebola a jednoducho aby som sa nezatvorila doma musim vzdy medzi ludi..
Prejde to ja v to verim.
A budem fungovat ako pred tym..
Cize treba trosku zmeny a ide to..
Mne pomáha magnézium
@philadelpia dnes je 15. deň a necítim zmenu. Zatiaľ som na polovičnej dávke ale mám pocit že sa zbláznim. Rána sú pre mňa utrpenie. Ani neurol nezaberá. Akú zmenu si postrehla?
Tak znovu som nabehla na ad doky mi dal najprv seroxat ale tri dni v kuse len záchvaty tak mi to zmenil na coaxil tie beriem od včera taak uvidím kedy sa dostavia účinky ale už by som bola rada.. Mate niektorá skúsenosti s týmto AD?
@enula78
Aj ja som mala na zaciatku aj 3 nasobne attaky..
Na zblaznenie az som volala mojej psch.
Ona mi povedala ze ak to neprejde alebo ak sa nezlepsi do 1 mesiaca vymenime lieky.
Ale utesovala ma ze len mam vydrzat..
Ten zaciatok je najhorsi pokial telo si zvykne..
Ale potom pride ulava.. myslim aj u teba.
Niekomu to trva dlhsie a niekomu kratsie..
Neboj myslim ze bude lepsie..
Drzim palce..nevzdavaj to..😃
@ariana171288 to je porucha, treba to reisit
@jankagregorova ahoj alebo dobry den a ake mate stavy ja mam bolesti ako kebyze celeho tela ,hlavy a oci mi idu vyocit z jamiek no strasne nieco akokebyze je moj posledny den zivota
@philadelpia co vas to moze polozit smrtelne ci ako bojim sa troska tych vseliakych tabletiek od psychiatra aby mi nic neposkodili srdce alebo ine
@lukasko12 ja som už momentálne na 90percent v pohode ale odmietla som tabletky,začala som sa dávať do kopy sama,nič sa ti nestane aj keď tie pocity sú naozaj hnusné,pocit že ideš zomrieť a neskutočný strach,ver tomu že mi bolo všetko možné aj nemožné ale v skutočnosti som bola úplne zdravá a to si treba stále opakovať,strach ma veľké oči a pri našej chorobe to platí dvojnásobne,AD nezavrhujrm prvý krát mi pomohli a keď som chcela po niekoľkých rokoch prestávky na ne znova nabehnúť bolo mi z nich neskutočne zle,vtedy som si povedala že tentokrát to dám aj bez AD,začala som robiť veci z ktorých som mala neskutočný strach(ostať doma sama,vyjsť von na ulicu,ísť nakupovat...bolo toho hrozné veľa) a presviedčala som sa postupne že vlastne nemám mať z čoho strach,začiatky boli ťažké ale dá sa to naozaj zvládnuť,naozaj je najdôležitejšie uvedomiť si že sme v úplnom poriadku
@jankagregorova dakujem pekne za podporu dakujem som rada ze ste ma pochopili a nevysmievali sa mi ze som psycho alebo potrebujem sa ist liecit psychiatrovi ako niektore mi tu pisali Dakujem vazne zo srdiecka verim ze to bude dobre
@lukasko12
Vobec sa nemusis bat aj u mna to bolo na zaciatku velmi zle na zblaznenie..
Ale do tyzdna to pomalicky bude ulavovat..
Neboj nic ti neposkodia ja chodim aj k srdciarke lebo sa liecim na vysoky tlak..a vsetko je v pohode..
@lukasko12
Nikto sa ti nebude smiat, vsak je to choroba ako kazda ina..
A ked si niekto nemoze pomoct bez lekara a Ad..tak je to len dobre ze ideme k psychiatrovi aby sa to riesilo..
Vsetko po case sa upravi a bude dobre..
Ja som to zo zaciatku tiez skusala bez AD ale po urcitom case sa to vratilo a bolo este horsie..
Tak som isla ku psychiatricke..vsak to nie je hamba..
A este chodim aj ku psychologicke..aj to mi velmi pomaha..
V prvom rade sa treba ukludnit a najst si nieco aby na to clovek nemyslel..
Ja som zacala citat knihy velmi dobre sa pri tom relaxuje..proste musi byt pohodicka..
@philadelpia baby ja vam velmi dakujem za podporu velmi ste velni zlate ze drzite so mnou a viete co prezivam Dakujem velke Dakujem
@philadelpia aj ja mam raz 127/82 a raz mam nizky 107/76hroza bojim sa aby sa mi nic vazne nestalo zomriet nechcem
@lukasko12
Neboj sa ja som mala raz 180/110
A na dalsi den som mala 125/85
A vzdy iny..
A lekarka mi povedala ze tlak nemerat..
Cim viac budes merat a sa sledovat tym je to horsie..
Viem o com pisem zazila som to..
V prvom rade sa ukludnit a nic sa nestane..
Skusit treba na to nemysliet..to je najlepsie..

@philadelpia A aké dávky prosím Ťa?