Parkovacie miesta vyhradené pre rodiny s deťmi/kočíkom
Preco ludia parkuju na takych miestach aj ked nemaju deti? Lenivost? Ci sme naozaj taky arogantny narod??
Myslim ze lenivost, rovnako akk ked chlap zaparkuje na parkovisku pre zeny 🙈 a este aj na krivo
Lebo je tam väčší priestor na vystúpenie z auta a tí drzí ľudia sa boja o svoje autíčko, aby im niekto nebuchol do dverí.
Pre mňa bola úplná topka, keď na takéto miesto zaparkovali mladí pár na MOTORKE. 🤦🤦🤦
@jj298 to je tiez arogancia. Vystupovat sa da aj opatrne ale vytahovat dieta s vajickom z auta na klasickom parkovacom mieste je niekedy nemozne.
Z tohto ide poraziť aj mňa. Ja musím zaparkovať na úzkom parkovacom mieste ďaleko od obchodu s dvoma maličkými deťmi a ľudia bez detí si tam kľudne parkujú. Myslím že aj policajti by mali toto nejako kontrolovať, viem že by to bolo komplikované ale raz, dvakrát by dostali pokutu a už by tam nešli.
@markaterka jj. V poslednom case tam casto parkuju ti kurieri typu eolt a bolt food lebo je to blizko ku vchodu 🤦♀️
@66simonka66 problem je, ze aj keby policajt zistil, ze tam parkuje niekto bez deti, tak nic nezmoze. To nie je ako so ZTP miestami, matky s detmi nie je oficialna znacka a za nedodrzanie ziaden postih nehrozi. Myslim, ze to dobre vedia vsetci, co tam na drzovku parkuju.
Autorka, a prečo parkujú ľudia na miestach vyhradených pre zťp , keď nie sú zťp....tak asi preto.
S dcérou, držiteľkou karty, som x krát nevedela zaparkovať.
@katica06 ale za to sa da pokutovat policiou, za rodiny s detmi bohuzial nie.
@jj298 no vidím, že ty si tiež z tých, čo ti miesto bezdôvodne obsadzujú.
To mi bolo dobré tak na dve veci, keď som pol hodiny krúžila autom okolo zdravotného strediska, pokým som našla voľné miesto o tri, štyri ulice ďalej, v rukách vláčila dieťa, tí čo tam stáli nemali kartu, ešte ma sestrička zdrbala že chodíme neskoro
no poviem tak, velakrat je to preto, lebo su lenivi dojst, ale vela kraj je to tak, ze tie miesta su uzke a ani za boha neotvoris dvere. Napr. moj chlap (nie na miestach neparkujeme, on do obchdoov nechodi, ale pre priklad, vidim to aj u nas doma, neda sa zaparkovat pekne na tesno k domu ako ini..) , seknuty chrbat, proste dvere musi otvorit a tak vystupit, ziadne pomalicky opriet dvere,a lebo sa preplazit a drzat dvere jednou rukou.. cize si viem predstavit ze aj z tohto dovodu.. a potom velke auta velke dvere... a zase kombinacia lenivost prejst cele parkovisko :D Inak my sme tieto miesta nevyuzivali ani s dcerou... nevidim dovod aby som ja chodila na nakupy do supermarketov s autosedackou a dietatom a neviem ako, su ludia ktori musia, ale ja nemusim, tak som to nerobila.
a ano aj ako pises, kuriery a ludia co potrebuju rychlo skocit dnu a von.. nebudu utekat cez cele parkovisko... naprikald. Aj ked na takychto tiez mohli mysliet a dat nejake rychlo miesta pobliz vchodu, to by ale zase nemal kto strazit :D stal by tam hocikto...
Ja si všímam že sú tam hlavne veľké autá a evidentne preto tam parkujú, aby mali priestor. Ináč, je to naprd, keď človek potom nenájde miesto a musí vyberať deti z autosedaciek alebo s autosedačkou. Pre mňa bol naozaj strop keď som videla tam parkovať auto cez čiaru, že zaberalo dve miesta 😀
Ináč, ďakujem každému uvedomelemu človeku kt. nehľadí len na seba a naozaj aj keď je volne, nemá deti so sebou tak ide na iné miesto 🙏🙏🙏 Robíte maličkosť ale na druhej strane veľa 🙂
@misinka0611 ja som myslela ze je to samozrejmost. Kym sme nemali deti ani raz sme nezaparkovali na takom mieste a to nemame zrovna male auto 🤷♀️
Tiež sa na to hnevam. Ale väčšinou parkujem niekde na konci parkoviska kde je veľa voľných miest a vyhnem sa tak aj otlkaniu autá. Radšej sa prejdem. Horšie je to naozaj pri nemocniciach a doktoroch. Ideš s chorým dieťaťom a parkujes pomaly kilometer ďaleko.
Autorka, my tiež nie, ja som tie miesta brala tak isto ako pre ŽŤP, že sú pre určitú skupinu ľudí a teda nebol problém parkovať inde 🙂
@simca06022011 Mali by dať miesta pre ľudí čo si potrebujú rýchlo skočiť dnu a von ? 😂 Miesta pre ZŤP sú bežne obsadené zdravými a to je veru iná drzosť, vtedy fotím a volám políciu.
@simca06022011 Ja si myslím, že miesta pre kurierov rozvazajucich jedlo vôbec niesu potrebné, sú to v drvivej väčšine mladí chlapi s rýchlymi nohami a tu minútu čo stratia to je uz naozaj nepodstatné 😀
@jj298 u nas sa vzdy najde plno volneho miesta na konci parkoviska, napriek tomu arogantni ludia parkuju na mieste vyhradenom pre rodicov s detmi. Preco? No lebo si myslia ze mozu mat v pipke kazdeho, naco prejst par metrov ked mozem parkovat pri vchode. Napr v kaufe kde su tieto miesta pre rodiny na konci parkoviska byva vzy plno volneho, tam saim parkovat nechce..preco asi..

Ja si poviem
Aj sprostosť je Boží dar
Tiež to nechápem,však keď nemám deti v aute tak ma ani nenapadne parkovať na tom mieste....