Partner necháva počas tankovania dcéru zamknutú v aute. Je to bezpečné?
Prosím poraďte, dnes som sa dozvedela že partner keď ide tankovať necháva 2-ročnú dcéru zamknutú v aute kým zaplatí. Veľmi som sa nahnevala, však ona este nechápe že kde zmizol, čokoľvek sa môže stať. Samozrejme odpoved je že reagujem prehnane. Je to podľa vás ok? Strašne ma to nahnevalo, az extrémne! Ďakujem ak sa vyjadríte.
Mám dvojročného a ak idem zaplatiť tankovanie, normálne mu to poviem, že sa hneď vrátim, čo idem urobiť (akurát dnes sme sa rozprávali, že auto potrebuje špeciálnu vodičku, aby mohlo naštartovať a treba za to tete dať peniažky). Vždy pekne čaká a nemá žiadnu traumu z môjho "odchodu". Pre pána, však to trvá ani minútu. Samozrejme vtedy nemá nič jesť ani piť, žiadne malé veci, aby mu nezabehlo, keby náhodou.
Nepoviem, keby šiel do obchodu na veľký nákup alebo čo. To by nasralo aj mňa. Ale inak si myslím, že preháňaš.
Ja to sice nerobim, ale ano, trochu viac dramatizujes ako by si mala.
Mám dvojročného a ak idem zaplatiť tankovanie, normálne mu to poviem, že sa hneď vrátim, čo idem urobiť (akurát dnes sme sa rozprávali, že auto potrebuje špeciálnu vodičku, aby mohlo naštartovať a treba za to tete dať peniažky). Vždy pekne čaká a nemá žiadnu traumu z môjho "odchodu". Pre pána, však to trvá ani minútu. Samozrejme vtedy nemá nič jesť ani piť, žiadne malé veci, aby mu nezabehlo, keby náhodou.
Nepoviem, keby šiel do obchodu na veľký nákup alebo čo. To by nasralo aj mňa. Ale inak si myslím, že preháňaš.
@vkatush ďakujem, úplne rozumiem, keď všetko ide ok, tak neni o čom. Ale neviem si predstaviť že sa trosku musí zdržať dlhšie, lebo je napríklad viac ľudí, dieťatko začne hľadať toho rodiča a ten nepríde a chytí paniku…
Ja to sice nerobim, ale ano, trochu viac dramatizujes ako by si mala.
@beata_k môže byt, nie som si istá či vnímam situáciu úplne reálne, ďakujem že si sa vyjadrila.
Ja by som nikdy takto nenechala. Ale viem si predstaviť môjho manžela, že by to riešil tak, ako ten Tvoj. A keby som to zistila, reagovala by som úplne rovnako, ako Ty. Ja by som zúrila jak besna.
Ja by som nikdy takto nenechala. Ale viem si predstaviť môjho manžela, že by to riešil tak, ako ten Tvoj. A keby som to zistila, reagovala by som úplne rovnako, ako Ty. Ja by som zúrila jak besna.
@nika23t ďakujem za tvoj názor. Ach tí chlapi 🫣😅
No, veru, chlapi to inak beru ako my ženy. Hlavne sa upokoj, už to nerieš. Ale keby to môj muž urobil, tak ten by videl cirkus fakt 🤣🤦♀️ čiže som na tvojej strane
Keby som mala dieta, tiez by som to robila. 😆🫢
A čo sa mu môže stat, ak je priputane a chyti paniku? Zas aby sa zadusilo od revu, to by tam muselo hystercit asi pol hodinu. A dovtedy by si ho uz niekto vsimol, ak by hoci aj otec na wcku odpadol alebo co. Ja sa vždy nastvem, keď sa dozviem, ze niekto, komu zverim dieťa, ho nemal pod dohladom, ale to sa bojim, že sa mu bud môže niečo stat alebo ho môže niekto ukradnut. Nechali ho cakat pre obchodom, same doma, same v zahradnom bazeniku,
same so psom, ze ved len minutku a vydrzi ...nechapem niekedy...vysvetlim a zakazem to a nabuduce spravia inu blbost. Zrovna v tvojom prípade, ak je zamknute, priputane a sú tam kamery, plno ludi, tak by to malo byt ok.
No pokiaľ si tam chce dať hotdog urobiť, vypiť kávu alebo ísť na 💩, tak áno, je to nezodpovedné, to môže zobrať aj dieťa a nenechávať ho dlhšie samé. Ale zaplatiť trvá chvíľu (ja vždy pozerám, aký je rad, však presklenené sú takmer všetky čerpacie, prípadne vieš poprosiť, že máš dieťa v aute, či sa môžeš obehnúť).
To máš ako keď doma ideš na wecko. Však tú chvíľku dieťa vydrží samé (pokiaľ nie si jedna z tých helikoptérových matiek, čo berú dieťa so sebou, aj keď idú cikať).
Ja som minule bola v malých dedinských potravinách len po rožky. Auto som mala zarovno s oknom, takže som videla celý čas malého. Tiež predo mnou viac ľudí, takže to chvíľu trvalo. Kľudne sedel a čakal, lebo som mu povedala, kam idem a že hneď prídem. Keď som sa vrátila do auta, opýtal sa, či som kúpila papac a povedal, čo všetko sa stalo medzitým (išiel truck, pípalo vedľa auto a letel vtáčik 😂). Za mňa je to súčasť výchovy, aby dieťa vedelo byť samostatnejšie a vedelo, že niekedy musíš niečo urobiť a ono počkať (jasné, vždy sa bavíme o pár minútach, nie polhodinovom nákupe v Tescu).
Preto chodím tankovať do samoobslužných, lebo sa mi nechce deti vyberat z autosedaciek. Na jednej strane je to komfort, ak by sme tam chceli niečo na tom vidiet pozitívne, viac je dieťa v bezpeci v aute ako by tam malo medzi autami pobehovat
aj ja som to tak robila, tankovala som vacsinou doobeda, ked tam nikto nebol, ak sa dalo, sla som na samoobsluznu, ak sa nedalo, tak som vysvetlila, opytala som sa, ci chce ist so mnou (vacsinou nechcel) a odbehla som. 30 sekund. samozrejme som ho zamkla.
Normálne dieťaťu vysvetlím ze idem zaplatiť a pekne ma čaká. Neviem si predstavit zakaždým ho vyťahovať z autosedavky, mam auto trojdverove. Nikdy neplakal, pekne čakal...však je to minúta.
Co tak namiesto toho aby si na neho bliakala ako zmyslov zbavena sa s nim dohodla, aby tankoval cestou do prace alebo z prace ked dieta nema v aute
na tú chvíľu kľudne nechám v aute. čo sa mi môže stať ak je v sedačke? Však hádam nie je autista že to tam porozbíja id nervov....
podľa mňa preháňaš, najmä ak tvoj partner len rýchlo zaplatí a ide preč.
Ja tiež poviem že idem hneď prídem a pekne čaká Jane nestojím tam dlho . Ale nerobila by som drámu z toho. 2 ročne je už veľké.
Som chlap a robil by som to uplne rovnako ako vas partner. Skor sa cudujem ze riesite takuto blbost ale ok...
Ma 6 a od mala ho bezne nechám v aute keď idem nikde na skok natankovat, zaplatiť ved platím to telefónom za 1 minútu ani pin nedavam nic. Robím to tak odjakziva a dieta zije a ma 6 rokov 😂
Ak ide len zaplatiť a vidí ešte predtým,že tam nie je desať ľudí pri pokladni,tak v tom nevidím dôvod na taku paniku.
Iné by bolo,keby ide na wc, kúpiť niečo na jedenie, kávu atď,tak to už je zdržanie,čiže by mal vziať aj dieťa so sebou.
necitala som diskusiu, ja som zena teda a robim to, resp. robila som to tiez, vzdy som sa spytala maleho ci chce ist so mnou a ak nechcel zamkla som ho v aute a nechala otvorene vodicove okno, ak bolo vela ludi tak som mu zamavala aby videl, ze som tam. Zvacsa to ale trvalo do 5 minut. Ja som mala des z toho, ze by sa zrazu rozhodol ist za mnou a vysiel by medzi auta len tak bez toho aby si uvedomil, ze traba davat pozor. Teraz uz ma 7, uz viem, ze ked povie, ze pocka tak pocka.
Ja som cestovala s detmi od mala aj sama. Nikdy som ich netahala z auta kvoli plateniu na cerpacke. Casto to cele prespali, a ked boli hire, tak som len povedala ze som hned spat, zakyvala som a bolo.
Fuuuj hysterka level 1000. Tvoje dieta ma nejaky problem? Dvojrocny!!!!!! Ano nechavam deti v aute ked idem zaplatit tankovanie. Dnes som nechala ked som sla do bankomatu. Pozri sa ja mam dve deti. Dvojrocneho a babo. Tiez by som ich mala brat? A penazenku v zuboch ponesiem?
Úplne normálne som nechavala deti v aute,kým som zaplatila tankovanie.
Však ten tvoj muž si tam nejde dať kávu,cigu a polhodinovy rozhovor s pumparkou.
Fakt by to chcelo troška viac kludu
Nechavala som a bez problémov.
Ja by som sa tieZ bala.
Udivuje ma, že neriešiš jeho bezpečnosť v zmysle či niekto neukradne auto, dieťa alebo do auta iné nenabúra, stať sa môže ozaj čokoľvek, ale riešiš nejakú emocionálnu ujmu 2 ročného dieťaťa, ktoré bude dve minúty samé v aute 🤨 robím to tak isto, dieťa je na to zvyknuté, nemá problém byť 2 minúty osamote. Neviem si predstaviť ho odpútavať, ísť s ním dovnútra, potom späť, zase pracne pripútavať, to všetko zaberie trikrát toľko času a energie.
Preháňaš. Veď nejde na nákup do Tesca.
Podľa mňa robíš z komára somára, súhlasím s tvojim manželom, reaguješ prehnane. Bavíte sa o maximálne 5 minútach, predpokladám, že tam nepije kávu a nedáva si hot-dog. To mne trvá dlhšie keď idem doma na wc, tiež sa môže kadečo stať (počula si, že najviac úrazov sa stáva práve doma?). Ty ako riešiš keď ideš na wc napríklad? Nemá z toho emocionálnu traumu? Či chodí s tebou? 😀

Davam Ti za pravdu