icon

Partner necháva počas tankovania dcéru zamknutú v aute. Je to bezpečné?

2. máj 2025

Prosím poraďte, dnes som sa dozvedela že partner keď ide tankovať necháva 2-ročnú dcéru zamknutú v aute kým zaplatí. Veľmi som sa nahnevala, však ona este nechápe že kde zmizol, čokoľvek sa môže stať. Samozrejme odpoved je že reagujem prehnane. Je to podľa vás ok? Strašne ma to nahnevalo, az extrémne! Ďakujem ak sa vyjadríte.

guiseppinka
3. máj 2025

Riesis blbosti. Bezne som nechavala deti v aute same a sla som zaplatit. Uprmne by ma drblo, keby cakam na pumpe, zenska natankuje, povybera decka zo sedaciek, zamkne auto, ide zaplatit a pride a kym nalozi decka a odide, tak je to robota aj na 10 min. Medzitym by uz 3x bola naspat. A este, ja som svoje nezamykala, lebo sa nam zapina pohybovy senzor a huka auto.

sense
3. máj 2025

Podľa mňa tiež reaguje s prehnane, ak si popri platení nedá ešte v kľude vnútri kávu a bagetu a neodbehne na 10min na wc.
Keď ti to moc vadí,tak ho poprosí nech tankuje keď nemá dieťa v aute

lucia13022023
3. máj 2025

Som vinna, tiež to robím 😁 dvojročné dieťa už nie je miminko. Normálne synovi vysvetlím, poviem ze za chvíľočku som tu a vždy to trvá tak minútu a on sa teší, lebo mu vždy niečo s benzínky donesiem.
Ale rozumiem, že sú ľudia ktorým to vadí.. Hod s manželom reč nech chodí tankovať bez malej. Bez kriku, bez hádok. Normálne - Peter, nepáči sa mi, že si malú nechal v aute a išiel si bez nej tankovať a zaplatiť, nabudúce si prosím tankovanie naplánuj keď budeš sam. Ďakujeeem.

ukgirls
3. máj 2025

cista drama queen,, 2 rocne vie pochopit hned sa vratim idem zalatit .. a vie aj poskat .. niektore ste naozaj extrem

mamaaja82
3. máj 2025

Chudak chlap,my s muzom to robime uplne rovnako pootvorim okna,zamknem auto zaplatim,odchadzam.Raz by si na mna za to nahucala tak ta poslem niekam a viac by som dieta k sebe do auta nezobrala,aky pozic taky vrat.

taisu
3. máj 2025

Vždy som si bola istá, že je to nezákonné, ale možno na Slovensku toto nie je v dopravných predpisoch. Nikdy som nenechala dieťa samé v aute a snažila som sa vyhýbať situáciám, keď by sme išli niekam sami a museli by sme ísť na čerpaciu stanicu. Ak sa to predsa len stalo, vždy išlo dieťa so mnou.

luccija
3. máj 2025

2r dieťa musí vedieť pochopiť, keď mu povie idem zaplatiť hneď prídem.Preco ťa hneď napadla panika?Svoju úzkosť prenášas na dieťa

anketkarka
3. máj 2025
@mamaaja82

Chudak chlap,my s muzom to robime uplne rovnako pootvorim okna,zamknem auto zaplatim,odchadzam.Raz by si na mna za to nahucala tak ta poslem niekam a viac by som dieta k sebe do auta nezobrala,aky pozic taky vrat.

@mamaaja82 a môžem sa opýtať načo pootvoríš to okno???

weronika171717
3. máj 2025

Kokos, vychovávaš z decka totálne neschopného jedinca.

malaopicka
3. máj 2025

Nechávam dieťa takto v aute samé od začiatku a dokonca odomknuté. Neuveríš, neumrel, neubudlo z neho, nikto ho nechcel…keď spí doma v postielke, bežne odbehnem oproti do boxu po zásielku, pripadne idem so smeťami. Nevidím absolútne žiaden problém.

rivini
3. máj 2025
@vkatush

Mám dvojročného a ak idem zaplatiť tankovanie, normálne mu to poviem, že sa hneď vrátim, čo idem urobiť (akurát dnes sme sa rozprávali, že auto potrebuje špeciálnu vodičku, aby mohlo naštartovať a treba za to tete dať peniažky). Vždy pekne čaká a nemá žiadnu traumu z môjho "odchodu". Pre pána, však to trvá ani minútu. Samozrejme vtedy nemá nič jesť ani piť, žiadne malé veci, aby mu nezabehlo, keby náhodou.
Nepoviem, keby šiel do obchodu na veľký nákup alebo čo. To by nasralo aj mňa. Ale inak si myslím, že preháňaš.

@vkatush ale tu nejde o to, ze dieta nepocka. Moje tiez pocka a nemalo by s tym problem… Ide o to, ze otcovi sa na tej pumpe moze nieco stat a nik netusi, ze v aute ma dieta. Auto sa v lete otepli na 60-80 stupnov v priebehu par minut. Ja svoje nikdy v aute samo nenechavam a zijem v krajine, kde by ma to mohlo stat velke problemy, v pripade, ze dieta v aute takto same zbada policajt.

rivini
3. máj 2025

Mna strasne prekvapuje, kolko zien ti tu vypisuje, ze vychovas z dietata nesamostatneho jedinca a ziadnej nenapadlo, ze tomu dietatu sa v aute moze nieco stat, rodicovi sa moze nieco stat. Kamoska odpadla v lete v potravinach, brala ju zachranka, nebola pri plnom vedomi. Ak by mala v aute dieta, no neviem, ako by to dopadlo.
Tu nejde o strach dietata, ale o jeho bezpecnost. Moj muz tiez nikdy nenechava nase deti v aute…

gab1sol
3. máj 2025
@rivini

@vkatush ale tu nejde o to, ze dieta nepocka. Moje tiez pocka a nemalo by s tym problem… Ide o to, ze otcovi sa na tej pumpe moze nieco stat a nik netusi, ze v aute ma dieta. Auto sa v lete otepli na 60-80 stupnov v priebehu par minut. Ja svoje nikdy v aute samo nenechavam a zijem v krajine, kde by ma to mohlo stat velke problemy, v pripade, ze dieta v aute takto same zbada policajt.

@rivini predstav si situáciu - chlap na pumpe pri platení odpadne. Auto blokuje stojan, určite to budú riešiť a do pár minút zistia, že tam je aj dieťa. Druhá situácia - matka sama doma s dieťaťom za zavretými dverami. Matka odpadne. Ako rýchlo niekto zisti, že je dieťa s matkou v zlej situácii?
Je rozdiel nechať dieťa v aute a ísť na nákup a rozdiel ísť len zaplatiť za tankovanie.

pralinka86
3. máj 2025

Bez neho asi aj rychlejsie sa otoci, zaplati a ide.. nikto a nic nezdrzuje.. dieta je priputane, sleduje co sa deje vonku

guiseppinka
3. máj 2025
@gab1sol

@rivini predstav si situáciu - chlap na pumpe pri platení odpadne. Auto blokuje stojan, určite to budú riešiť a do pár minút zistia, že tam je aj dieťa. Druhá situácia - matka sama doma s dieťaťom za zavretými dverami. Matka odpadne. Ako rýchlo niekto zisti, že je dieťa s matkou v zlej situácii?
Je rozdiel nechať dieťa v aute a ísť na nákup a rozdiel ísť len zaplatiť za tankovanie.

@rivini aj mne presne napadlo to iste, co aj
@gab1sol vsade kamery, ak su tam ludia, tak sa obzeraju a vsimnu si dieta v aute, ak si sama, tak personal ta sleduje a vidia dieta v aute. Cize ak sa ti stane nieco, tak velmi rychlo vedia, ze si tam s dietatom.

rivini
3. máj 2025
@gab1sol

@gab1sol napriek tomu by som toto neriskovala. V mnohych autach cez sklo dieta nevidis. A ak tu pumpu prepadnu, alebo sa stane nedajboze nieco vo vnutri, kym niekto bude riesit auto blokujuce stlp, dieta sa tam moze uvarit. Nie bezdovodne je toto v mnohych krajinach na pokutu…

zuzinka888
3. máj 2025

V mladi som brigadovala na pumpe takze ti mozem s istotou povedat ze takto to robi 99% muzov a mozno 70% zien. Fokonca jdden moderator a znama osobnost v jednom rozhovore spomynal- ako mu pocas platenia na pumpe deti odisli z auta a behali po pumpe. Do predajne mu ich doniesol na rukach jeden pan - utiekli vam deti-🤣🤣. Stava sa hocico a hocikde. No ja ked si predstavim kolko usila ma stoji narvat dieta do sedacky🙈🙈🙈. Tak na tu minutu ho tam zo starsim surodencom, ake ja chodim na samooblsuzne .

nana8989
3. máj 2025

Nikdy som deti z auta nevyberala keď som išla platiť za tankovanie, poviem, ze idem zaplatiť, ved to trvá max. minutu.. Zas netreba robiť zo všetkého drámu..

gab1sol
3. máj 2025
@rivini

@gab1sol napriek tomu by som toto neriskovala. V mnohych autach cez sklo dieta nevidis. A ak tu pumpu prepadnu, alebo sa stane nedajboze nieco vo vnutri, kym niekto bude riesit auto blokujuce stlp, dieta sa tam moze uvarit. Nie bezdovodne je toto v mnohych krajinach na pokutu…

@rivini no, tak napríklad v prípade lúpeže by som asi bola spokojnejšia, že je dieťa pripútané v aute, ako zoči voči ozbrojenému lupičovi.

senta_sofia
3. máj 2025

Ja som vzdy brala deti dnu alebo chodila tankovat bez nich. Tu nedavno vletel na pumpu vodic vo vysokej rychlosti a zramoval auta.

sissy27
3. máj 2025

Mno a ty sa urcite nejdes ani vycikat bez dietata, ze?
Ja v tom absolutne problem nevidim, dieta je priputane v autosedacke, mozno aj spi, trva to mozno minutu. Ak ti vadi toto, tak ja nechapem, ze vobec dovolis, aby ju viezol v aute, vies co vsetko sa stava na cestach?? To je ovela rizikovejsie ako to, ze ide zaplatit za tankovanie…
A teda ti poviem, ze cakat na tankovanie za niekym, kto najprv tankuje, potom vybera decko zo sedacky (nedajboh v zime, aby ho este obliekal), potom isiel platit, tam sa mu decko mozno hodi o zem lebo chce toto tamto, potom sa vrati k autu, zas uklada decko do sedacky, potom si konecne sadne aj on… to chces 🙈

pl2y
3. máj 2025
@vkatush

Mám dvojročného a ak idem zaplatiť tankovanie, normálne mu to poviem, že sa hneď vrátim, čo idem urobiť (akurát dnes sme sa rozprávali, že auto potrebuje špeciálnu vodičku, aby mohlo naštartovať a treba za to tete dať peniažky). Vždy pekne čaká a nemá žiadnu traumu z môjho "odchodu". Pre pána, však to trvá ani minútu. Samozrejme vtedy nemá nič jesť ani piť, žiadne malé veci, aby mu nezabehlo, keby náhodou.
Nepoviem, keby šiel do obchodu na veľký nákup alebo čo. To by nasralo aj mňa. Ale inak si myslím, že preháňaš.

@vkatush presne ja to iste..dvojročné dieta už chápe, neplače, pocka kým zaplatim a cely čas vidím na auto..a auto zamykam aj ja práve preto, aby mi niekto dieta nevybral a nemusela som nahanat, aj keď šanca na benzinke je asi mala, keďže tam je všetko pod kamerami..ale jeden nikdy nevie

deninka233
3. máj 2025

Blbá otázka, ale ako sa to má robiť správne? Lebo teda, ak je správny variant ten, že zobrať decko na ruky, utekať s ním zaplatiť a zas ho štelovať do autosedačky za tri minúty, tak to teda ďakujem pekne. Náš by takto rozbantovaný reval ešte ďalšiu hodinu. Na druhej strane málokedy s ním ide manžel tankovať tak, že len najmladší a muž, väčšinou sme v aute viacerí.

arianna25
3. máj 2025

Nechávala som áno ale vedelo že hneď prídem. Keby som mala zakaždým vyberať a zapínať naspäť tak vodiči čakajuci za mnou by si rovno mohli zdriemnuť 😆

arianna25
3. máj 2025

A ďalšia vec, pri mojom vtedy dvojročnom synovi by som nestíhala priložiť kartu k terminálu. Tak by lietal po pumpe že by sa mi hlava točila 😆

danica2711
3. máj 2025

ďalšia opičia matka...

adka3321
3. máj 2025

Mam 2 rocnu a ked tankujem sedi v aute, ked dotankujem vytiahnem zo sedacky a idem platit s nou. Ja osobne by som dieta takto same v aute nenechala.

vroni
3. máj 2025

Nechávala som vždy deti v aute. Nikdy nebol problém. V diskusii hysterky zabudli spomenúť prípad, že na zamknutom aute s dieťaťom pristane ufo 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

ewell13
3. máj 2025

Ja som vacsie deti nechavala tiez same, teraz mam babatko, ked zaspi v aute, natankujem, zamknem rychlo zaplatim idem spat. Chodim na malu pumpu kde nebyva nikto pri pokladni. Taktiez ked zavazam deti do skoly, zaparkujem, 7 mesacny spi v sedacke, deti odprevadim na prechod co je cca 10 metrov, zakyvam, vraciam sa späť. Neviem si predstaviť kvoli 1minute vyberat cele vajico s 10 kilovym dietatom, trepat ho so sebou, zase do auta, zapasat ho,... sak to by mi zabralo dobrych 10 minut

ivanaks
3. máj 2025

Keď bol syn v tomto veku a len som natankovala a šla zaplatiť, ostával v aute, ak akurát spal alebo nechcel ísť so mnou. Inak som ho brala so sebou, najmä pri tankovaní cestou na diaľnici, lebo to som vedela, že pôjdem aj na WC, a to už by som bola nervózna, či je všetko OK, keďže to som už naňho (na auto) nevidela. Nedramatizovala by som to. Asi to nespravil prvýkrát a dieťa to prežilo, tak si povedal, že v tom bude pokračovať. Až pôjdeš natankovať Ty, tak ju ber so sebou, až pôjde tankovať on, nech sa zariadi po svojom...