icon

Pátranie po pôvode a zámorských potulkách prababky

29. sep 2024

Natrafila som nahodou na foto matky A. W. a napadlo mi, ze podobny doklad na cestu do Ameriky mohla vlastnit moja prababca, len skor, okolo roku 1900. Ktovie, ci by si sa este nieco naslo v archivoch, v BA na Budkovej, ci skor v Prahe?
Inak Andy svoju matku ctil a prezil s nou v usa kus dospeleho zivota,... zaujimave.. 🌎

Pátranie po pôvode a zámorských potulkách prababky
akvi
•
29. sep 2024

Existuju zoznamy cestujucich z lodi, ktore sli z Europy do Ameriky, len si treba zaplatit, aby si sa do nich dostala 😕 Ja som takto patrala po rodine, ale teda, nechce sa mi davat stovky eur za pristupy..

gabrielachochulka
•
29. sep 2024

ak hladas niekoho z rodiny konkretne, poradim stranky : ancestry.com, fingrave.com, https://heritage.statueofliberty.org/passenger-...
a vela inych

mne sa tak podario najst maminho stryka a jeho rodinu, kt. emigrovali okolo roku 1910, samozrejme nie zivych, ale viem, kde zili ,aj kde byvali, aj kde su pochovani

aniele
•
29. sep 2024

Jee, cez ten druhý link som teraz našla možno môjho prastarého otca. Skúsim hľadať ďalej, vďaka. Rodokmeň som robila cez myheritage.com.

akvi
•
29. sep 2024

@aniele ano, aj ja tam mam rodokmen, len za vsetko chcu platit 🙄

@gabrielachochulka diky za linky, poznala som len find a grave , aj som cez to nasla pomnik rodiny.. Tie ostatne pozriem , super tipy 👍

oblecenie99
•
29. sep 2024

@gabrielachochulka Našla som cez jeden z tvojich nickov asi predka, a som totálne hotová, lebo do Ameriky mal pricestovať na Olympicu. Vďaka za odkazy, je to super 🤗

aniele
•
29. sep 2024

@akvi To asi všetci. Free je do 250 osôb.
Aj tu už chcú 30 € za zoznam pasažierov z lode. A to ani neviem, či je on.
Mama kedysi hovorila, že odišiel okolo 1909/1910. Lenže kedysi dávno to podala tak, že umrel. Potom raz povedala, že odišiel. Ale nevedela, či len od rodiny, alebo do Ameriky. A teraz si už ani nepamätá rok. Štát a vek by zhruba mohli sedieť. Jeho žena zomrela asi v r. 1914, dcéra, moja starká mali 13, ujala sa ich tetka a šli slúžiť.
Veď pre nás je to už len kuriozitka.