Pečené jablkové pusinky ako náhrada piškót pre 7-mesačné dieťa.

mitama
18. dec 2019

Ahojte mamičky. Dnes som v obchode našla produkt- pečene jablkové pusinky. Jablkové pyré 85%, vaječny bielok 15%. Myslite, že ich môžem dať takmer 7mesacnemu synovi ako náhradu piskoty samostatne alebo rozmrvene v ovocí? Pýtam sa, pretože obsahujú bielok.
Ďakujem pekne za odpovede

zabina27
18. dec 2019

ja by som nedala, mozno ani tak nie pre ten bielok, ale naco je to 7mesacnemu? ma ochutnavat jednoduchsie veci, na taketo "chrumky" ma cas

sara07
18. dec 2019

ak chceš chrumky na dasna na žužlanie doporučujem pohankové alebo kukuričné chrumky také červiky by som to nazvala , u nás ich mávajú v coop jednote
v podstate obsahuju cca to čo v kašiach
pre ten bielok by som nedávala ešte

esterba
18. dec 2019

@mitama naco mu chces dat do ovocia ovocie? Mozes mu uvarit kasu trebars z ovsenych vlociek alebo pseno a do nej ovocie, alebo dat kazde zvlast. Na chrumanie su ciste chrumky. Piskoty su balast.

lenkakravcova
18. dec 2019

@mitama Nemyslím si žeby mu to uskodilo. Skôr z praktického hľadiska: nie je to príliš tvrdé? 😶

mitama
autor
18. dec 2019

Kase mu robievam, do nich pridávam ovocie. No o chvíľu bude chcieť niečo aj pochrumkat a prišla mi to ako zdravšia alternatíva oproti piskotam a aj ako obohatenie jedalniacka napr. doobeda pomrvene k ovociu, tak či nemáte skúsenosť aj s niečim takým. Áno, je to tvrdšie, no myslela som pomrvit a neskôr dať pochrumat, ibaže vraj sa môže bielok až od roka. Preto sa pýtam. Tie chrumky mi nenapadli. Ďakujem za rady 🙂

ukulela
18. dec 2019

@mitama bielok do roka nie. Kukuričné, pohánkové chrumky, rožok, ... V dm-ke majú aj také dlhé tvrdšie piškóty bez cukru pre takéto malé mimina.

mitama
autor
18. dec 2019

@ukulela bola som už v dmke, hľadala som čosi bez cukru, no nič som nenašla. Pôjdem ešte raz, náhodou si názov nepamatas?

ukulela
18. dec 2019

@mitama nie ... Ale papierová škatuľa a podlhovasté. Do detskej rúčky. Skúsim nájsť ne nete .. ináč také neochutene sušienky/krku majú tuším aj v Lidli, take zajace usate, len neviem od koľko mesiacov tam píšu. Tie sú tvrdé a malé,ozno3-4 CM.

mitama
autor
19. dec 2019

@ukulela pozriem teda aj v lidli, dikicko 🙂

mitama
autor
19. dec 2019

@lenkakravcova skúšala som dnes pusinky a sú úplne makkucke, vláčne ako perniky. Škoda toho bielka, určite lepšia alternatíva ako piskoty a kadejaké mucne keksiky.