icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

kittykat22
28. okt 2018

Minuly tyzden sme v piatok zaspali do skoly. Napisala som synovi papier, ze kaslal a nechala ho doma. V pondelok rano, dava syn ucitelke papier, a kym si ho ucitelka cita, tak syn jej hovori - pani ucitelka, v piatok sme zaspali tak som neprisiel. Ucielka sa na mna pozera - tak som sa usmiala, a povedala, ze syn toho moc po mne nezdedil 😀

sandri
28. okt 2018

Dnes perlil nas 5-rocny syn. Bol s tatom v kostole na omsi, uz ho mm parkrat skusal zobrat, ale nikdy tam neobsedel, resp. ked bol mladsi, tak pri zvuku organu sa od strachu rozplakal. Tak dnes tato vyskusal znova. Syn prekvapivo vydrzal celu omsu a na zaver mu mm vravel, ze dostane krizik na celo. Prisli k fararovi a syn na farara: "ujo a kde mas ten krizik? Tato mu slubil krizik!" Tak mu mm vysvetloval, ze to sa len namaluje krizik na celo a syn na to: "ale ja nechcem malovanie na tvar!"

anjika44
29. okt 2018

Ja dám moje perly - Môjmu mužovi treba najmenej 5x zopakovať, čo má spraviť. A raz mu hovorím: "Obuj malému papučky, papučky, papučky, papičky." A synovi som chcela povedať Patinko (Patrik) a vravím: "Putin"...a zmĺkla som...

anjika44
31. okt 2018

Aj muž minule zaperlil. Čítal synovi rozprávku, kde bola spliepka Kotkoda. Snáď netreba písať, ako ju pomenoval.

anjika44
31. okt 2018

oprava: sliepka

danette
1. nov 2018

Netýka sa to síce deti, ale skoro som odpadla 😂😂😂 Po cca 40 rokoch abstinencie môjho otca mu mama navrhla či nechce prejsť na 10-tku pivo, keďže nealko pivo je podstatne drahšie 😂😂😂

mandelina
1. nov 2018

Boli sme na viacerých cintorínoch zapáliť sviečky a keď sme už boli na poslednom a stáli sme v tichosti pri hrobe naša najmenšia (4 roky) teatrálne zahlásila: “a kde sú všetci tí, na ktorých spomíname?” ...škoda, že sa nedá opísať aj ten začudovaný tón, ktorý použila...

anka8811
1. nov 2018

Maly videl v telke v serialy som mama ako sa Kvetene narodilo babo a dali jej ho na ruky a on na to ze a preco bol v brusku holaty ?? Mama aj ja som bol holy??🙂

anjika44
1. nov 2018

Jas som tiež trojročnému synovi už neviem pri akej príležitosti povedala, že bol u mňa v brušku a spýtal sa ma: "Takýto veľký?" 🙂

chanaaa
2. nov 2018

Moj trojrocny syn mi predvcerom povedal, ze ma vo vajkach stavicku, tu da maminke a ta bude mat v brusku babo. Pozeral Bol raz jeden zivot. Je fakt vsimavy

sticker
bodka70
2. nov 2018

@mandelina , to som si spomenula, ako moja teraz už takmer dospelá dcéra "perlila" na cintoríne práve na tieto sviatky - boli sme dať kvietky, ako každý rok, svokra je pochovaná v urnovom háji. A moja 3,5 ročná Sonička - "mami a babka sa tam ako zmestila? Ona je tam postojačky?" 😀

katkuz
2. nov 2018

sviatocna pohodicka - rano prisli decka za nami do postele a monolog najmladsej : "ja som princezna, E.(sestra) je princezna, M (brat) je princ, hmm tato je kral a mama..... je (cakam z povie kralovna 🙂 ) mama je saso ....

0silvia0
2. nov 2018

@katkuz no pekna podpasovka😰

luciasing
2. nov 2018

Syn ked mal 3 roky sa zacal vypytovat ako prisiel na svet. Tak som mu pekne vysvetlila, ze bol v brusku ako jeho bratcek a ked nastal cas tak mi ho pan doktor vybral v nemocnoci z bruska. A na to sme isli do obchodu a medzi regaom zacal fnukat a so strachom v ociach mi hovori:" maminka ja uz nechcem ist do bruska , ze ma nespapas 😂" predavacka sa hned zacala smiat, ze ak bude posluchat tak ho urcite nezjem 😂

miriam439
2. nov 2018

Náš dvojročný syn bol doteraz fakt len také nechápavé bábo, čo ledva dáke slovko zo seba dostalo (mama, tato...). Zrazu všetko vie a vraví ako dáky profesor 😮
Išla som si sadnúť na gauč a on mi v poslednej chvíli vopchal ruku pod zadok, sestra na mňa skričala nech dám pozor, tak som mu ju našťastie neprisadla. A on dôležitý si chytil ruku, prezeral prsty po jednom a vraví : "mama, však zlomiš ruku, no". Ale keby ste počuli ten dôležitý a vyčítavý tón v jeho hlase, tak by ste nechápali. A ešte aj pohoršene zagúľal očami. 😱

anjika44
2. nov 2018

Ja som sa pýtala muža, či máme v mrazničke rybie prsty, lebo som ich nevedela nájsť a syn zahlásil: "Veď tu na ruke mám prsty."

maca2014
2. nov 2018

moja skoro 4-ročná stále na otázku či by nechcela bračeka alebo sestričku odpovedala že nie, ona nechce, ale poznáte to, babky sa vytrvalo pýtajú stále dokola .. minule sa mi dcéra cestou od svokry srdcervúco rozplakala že ona nechce žiadne bábo doma... " mamí ja nechcem aby ma bábo kopalo v brušku, mňa to bude bolieť" ... tak konečne viem, kde bol problém 🙂

sona28a8
2. nov 2018

Môj syn vtedy mal asi 5,5 roka. Maminka, ty keby si kojila 100 detí, tak máš prská až po zem. Milé však !!!!!!!

jukov
2. nov 2018

Dedo náhodou šliapol malému (3r.) na nohu, on mu obratom: au, ty slone, šlap si po svojom!!!

kubus
10. nov 2018

chalani hrali futbal, starší netrafil do brány. mladší mu hovorí:"o tom je život, nie vždy trafíš."

luci58
10. nov 2018

Otazka mojho synovca " To su pičinky?"/to su tyčinky?/
Chvilu nam trvalo kym sme sa zmohli na odpoved...

denkatn
14. nov 2018

ja som malej 3 r. chcela dat vychovnu prednasku na temu dobre vztahy, myslela som tym vztahy s detmi v skolke a rozpravala som jej litanie o tom, ze : nemozes nikoho nutit nieco co on nechce, ani sa hrat s tebou, ani pozicat nieco, vzdy sa musis opytat, a ked povie nie, tak nie. Samozrejme, ani nie do tyzdna som si vypocula tie iste slova v sitaucii voce mne, akoze sa nepatri, aby som ju nutila do niecoho co nechce, lebo takto "nebudeme kamaratky"! a nebudeme sa mat radi. Ani som nevedela ze si trojrocne moze zapamatat presne argumenty a tie iste slovne formulacie!! ako ich nieco naucit, ked hned to pouziju!🙂)

misscelaneous
14. nov 2018

Moja skoro 4r kresli: “hlava .... oko ... druhe oko ... nozicky .... penis .... Tatinko to budes ty!!”

anjika44
14. nov 2018

Preds malými deťmi sa neoplatí žartovať. Ja som povedala malému raz zo žartu "Ja ti takú strelím" a doma to stále opakuje, včera to povedal v škôlke učiteľke, ostatné deti sa smiali a učiteľka sa sťažovala mojej mame - lebo ja som bola u krčného kvôli hlasivkám....že mu mám dohovoriť, ale možno to je aj kvôli hračke jednej, má skákajúce žabky a tie strieľa - každopádne som nadšená

jukov
14. nov 2018

Včera večer, keď som malého (3r.) ukladala spať sa ma pýta a ukazuje na pipíka a vajcia: babi, mne tam vyliahnu detičky?
Vysvetľujem: nie, detičky budeš mať, až keď budeš mať manželku.
On: manželku? koho?
Ja: manželka je opačné pohlavie, to znamená, že ty si chlapček, a opačné pohlavie je dievčatko. Keď vyrastiete a budete sa ľúbiť, tak môžete mať spolu detičky.
Chvíľu rozmýšla a pokračuje: ja som chlapček, ty si babina diečatko?
Ja: áno
On: keď my sa máme veľmi-veľmi radi a vyrastiem, môžeme mať spolu detičky?
Keďže už bolo dosť neskoro a on by filozofoval aj hodinu, ukončila som tým, že dnes pokračujeme. POMOOOC!

anjika44
14. nov 2018

alebo mačke som to povedala, ked driapala nábytok, už neviem, ale ako mu mám vysvetliť, aby to nehovoril?

kikidee
15. nov 2018

@anjika44 nevysvetlis.. nereaguj ak to povie a ochvilu ho to prestane bavit.

kittykat22
15. nov 2018

@anjika44 zmeň vetu. Mne doma padla miska a hovorím, ale do riti už. A boli sme na logopédií s malým, a nešlo mu zatrčiť jazyk za zuby, a povedal - ale do jiti už 😂 V ten deň mu žial logo nešlo takmer vôbec, tak to dookola opakoval 😅 Doma som povedala, ze do riti znie blbo, tak to zameníme do hája. Malý sa chytil a bolo po probléme. Do hája ho bavilo ešte dva dni a už to vobec nepoužíva.

willino1
15. nov 2018

trojročné dvojičky chalani - hrali sa na lovca a leva ... lovec naháňa leva kričiac: "zabijem", ja kričím: "nikto sa zabíjať nebude", lovec napriek tomu uloví leva, zvalí sa na neho a kričí: "Zabil som" a pokračuje: "spapám" 🙂

anjika44
15. nov 2018

Dnes sa mu necchelo ísť do školky - nakoniec sme išli, ved ako inak - a som sa ho pýtala, čii che byť radšej doma so starou korytnačkou (to ako so mnou) a malý na to: Ano, chcem starú korytnačku. ...A dnes volal môj otec a syn dával k telefonu nálepky a hovorí - Pozri, aké nálepky mi babka doniesla.