icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

lubina
12. jún 2019

rano budim dcerku, volam na nu, uz musis vstavat, ale aj tri krat som zavolala a stale nic. Uz ozaj musela vstat, aby sme stihli odist nacas do skoly, tak opat volam, vstavaj, uz je ozaj neskoro a ona mi odpoveda, ved uz som vstala, ocami 🙂...pritom, este stale bola v posteli, ale ocami uz vstala....

zuna89
12. jún 2019

Robím brušáky, na leto do plaviek ;) a 4 ročný syn na mňa chvíľu pozerá a potom sa ustarostene opýta: "Maminka, nemôžeš sa postaviť? Počkaj, ja ti pomôžem."

elenita
12. jún 2019

@zuna89 Malé zlatinko starostlivé :-*

miriam439
12. jún 2019

@zuna89 Tak to je fakt starostlivý chlapček. To keby ma môj malý videl v takej polohe, tak by sa na mňa vrhol, tisol by ma z celej sily k zemi a kričal by: "maminku rozpučiť, maminku rozpučiť" 😀

evafest
12. jún 2019

Ked nasa 8-rocna mala cca 3 roky, nereagovala na moje volanie z kuchyne, kde som prave cistila mrkvu..isla som ju pohladat a ona lezala v posteli s jednou mrkvou na jednom a s druhou na druhom ocku... pytam sa: A Ty co robis?—a mala: Ved si hovorila, ze mrkva je dobra na oci😉

zuna89
13. jún 2019

@miriam439 jaaaaj neboj sa, ten tiez hned ako ma vidi lezat, bezi si mi sadnut na hlavu a valat sa po mne

jankahraska
13. jún 2019

Syn (4 r.) mi referoval o výlete s otcom: "... a bolo tam také rozbúrané kráľovstvo!" Myslel zrúcaninu hradu ;)

zuna89
13. jún 2019

Nedávno som mala narodeniny. Syn mi ráno cestou do škôlky vraví: "Maminka, ja mám pre teba aj tortu. S káčerom Donaldom." Vravím, že sa na ňu veľmi teším. Poobede, keď mi s manželom zagratulovali sa ho pýtam, že kde mám tú tortu. A on vyplešti tie svoje veľké okále a tónom ako keď malému dieťaťu niečo vysvetľujete mi vraví: " Maminka nevieš? To potrebuješ vajíčka, múku, cukor... hmmm ešte pozri v knižke čo potrebuješ, ja si to už nepamätám."

simcika
13. jún 2019

@zuna89 proste napec si ju sama 🙂

zuna89
13. jún 2019

@simcika tak nejak, ale zas vidí, že každý rok pečiem tortu aj jemu aj manželovi, tak si myslel, že nikto iný na svete nerobí torty, len ja. Ale potom ho muž zobral do cukrárne čo máme v ulici a priniesli mi. Síce bez Donalda, ale synček nadšený, lebo ju vybral sám.

jankahraska
15. jún 2019

Syn (4 r.) sa ma pri raňajkách pýta: "Mami, čo je to maďarská kašička?" Myslel materskú... 🙂

cimage
16. jún 2019

Vcera som sa isla sprchovat a syn 7r mi potreboval nieco surne povedat, bola som uz len v gatkach, tak pozera a zahlasi: Ake mas dlhe didi.😂🙈

mircalla
Autor odpoveď zmazal
miriam439
18. jún 2019

Malý mal včera vysokú teplotu a tak som behala s teplomerom. Nakoniec ostal v kuchyni na mikrovlnke, už som na to aj zabudla, lebo v noci sme nemerali, len som rovno dala Nurofen, lebo bol veľmi rozpálený. Ráno len čo vstal, v kuchyni ukazoval na mikrovlnku a stále pýtal nejaký jeho meter. Tak som ho vzala na ruky, že mu ukážem, že tam žiaden meter nemáme. Prišli sme k mikrovlnke a on celý natešený: "Aha, veď tu je môj meter" a vzal do ruky teplomer 😀

adrianahalasova
18. jún 2019

prosim pomôzte mi moje dieta je zavislke na jednorozcoch😂😂😂😍😍❤

solemami
19. jún 2019

Manzel nie je slovak a pojdeme tento rok na dovolenku k našim Len ja budem kratšie ako on s deťmi. Tak ho dotahujem, lebo keď na to príde za tie roky už rozumie len nič nepovie - a ked budes hladný ako to povieš? On - mňam mňam. No vynašiel sa 😁

bluka2
21. jún 2019

Na ulici hovorim dcere (4r.): Aha, ide mačka.
Ona: je to chlapec.
Čudujem sa, lebo z toho uhla to nebolo vidno, tak hovorím len, že aha, prečo?
Ona: lebo má dlhé fúzy 😂

148terka148
21. jún 2019

Minule na vylete kamaratov syn sa pyta ocina: Oci ty na mape mi hladas pickacu? A dodnes ked vidim mapu tak si to predstavim. :D

lenulkalp
24. jún 2019

Ahojte, pridávam sa aj ja. Môj syn začal volať svoju babičku sestra a deda brat sám od seba. Raz ho môj ocino zobral do obchodu.. A syn mu vraví pri pokladni:" brat, zabudol si kúpiť sestre cigarety".. Pokladnička kukala na oboch s otvorenými ústami a oči vyplestene. Keď nam to dedo vravel doma, zasmiali sme sa všetci 🙂.

mircalla
24. jún 2019

@lenulkalp Tak to som sa pobavila aj ja🙂

anjika44
27. jún 2019

Môj syn 3 a 3/4 ročný mi hovorí - "Ja sa volám Paťo, to sú písmenká P A K O"

izabela333
27. jún 2019

@adrianahalasova aj moje ale moj je chlapec 😂😂😂😂

maminuska
27. jún 2019

Adélka prišla z vyučovania nemčiny , čo majú v škôlke a od dverí mi volala ... mamina ja mám diplom , bola som najlepšie z nemčiny z celej triedy , úplne prvá . Pozerám na diplom a tam prvé miesto v nemčine ... sa jej pýtam , a kto bol druhý a tretí , a ona mi s nefalšovanou radosťou hovorí , nikto veď všetci sme vyhrali , všetci sme boli prvý 🙂

simcika
27. jún 2019

@maminuska krásne ako sa vie radovať z toho ze sú vlastne všetci prví 🔅

jankahraska
27. jún 2019

@maminuska Toto je nádhera.

dudart
27. jún 2019

Mamka táto ňamka je moja NAJOBLUDNEJŠIA!

adrestia
28. jún 2019

@maminuska Podľa to zo strany škôlky nie je správny prístup. Deti by mali byť vedené k tomu, že úspech si treba zaslúžiť , lebo v reálnom živote nemôžu byť všetci prví.

0silvia0
28. jún 2019

@adrestia v reálnom živote možno ani nechcú byť všetci prví, nie každý má súťaživosť v krvi, niekoho výchova k súťaživosti môže aj obťažovať. Takže nejaké všeobecné pravidlá na výchovné postupy pre všetky deti určite neexistujú...

simcika
28. jún 2019

@adrestia Každý má na to iný názor, ale stačí sa pozrieť ona školy a v zahraničí dajme tomu aj taká Fínska škola je dôkazom toho že súťaživosť a konkurencia tak nízkom veku nikdy nič nikomu nepriniesla. Ja dúfam že sa dožijeme toho, aby ľudia vedeli spolu viac spolupracovať komunikovať a zdieľať

maminuska
28. jún 2019

@adrestia škôlka nie je reálny život , je to škôlka kde deti majú byť deťmi , hravé , spontánne a kde akákoľvek výučba hocičoho má prebiehať tak aby deti zažívali úspech a nie frustrácii z nenaplnených snov rodičov.
Škola neskôr formuje dieťa k výsledkom , ale ešte ani to nehovorí o tom ako to dieťa bude úspešné , aj keby práve vyhrávalo matematické olympiády. Takže netreba preháňať.