Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Robím brušáky, na leto do plaviek ;) a 4 ročný syn na mňa chvíľu pozerá a potom sa ustarostene opýta: "Maminka, nemôžeš sa postaviť? Počkaj, ja ti pomôžem."
Ked nasa 8-rocna mala cca 3 roky, nereagovala na moje volanie z kuchyne, kde som prave cistila mrkvu..isla som ju pohladat a ona lezala v posteli s jednou mrkvou na jednom a s druhou na druhom ocku... pytam sa: A Ty co robis?—a mala: Ved si hovorila, ze mrkva je dobra na oci😉
Syn (4 r.) mi referoval o výlete s otcom: "... a bolo tam také rozbúrané kráľovstvo!" Myslel zrúcaninu hradu ;)
Nedávno som mala narodeniny. Syn mi ráno cestou do škôlky vraví: "Maminka, ja mám pre teba aj tortu. S káčerom Donaldom." Vravím, že sa na ňu veľmi teším. Poobede, keď mi s manželom zagratulovali sa ho pýtam, že kde mám tú tortu. A on vyplešti tie svoje veľké okále a tónom ako keď malému dieťaťu niečo vysvetľujete mi vraví: " Maminka nevieš? To potrebuješ vajíčka, múku, cukor... hmmm ešte pozri v knižke čo potrebuješ, ja si to už nepamätám."
Syn (4 r.) sa ma pri raňajkách pýta: "Mami, čo je to maďarská kašička?" Myslel materskú... 🙂
Vcera som sa isla sprchovat a syn 7r mi potreboval nieco surne povedat, bola som uz len v gatkach, tak pozera a zahlasi: Ake mas dlhe didi.😂🙈
Malý mal včera vysokú teplotu a tak som behala s teplomerom. Nakoniec ostal v kuchyni na mikrovlnke, už som na to aj zabudla, lebo v noci sme nemerali, len som rovno dala Nurofen, lebo bol veľmi rozpálený. Ráno len čo vstal, v kuchyni ukazoval na mikrovlnku a stále pýtal nejaký jeho meter. Tak som ho vzala na ruky, že mu ukážem, že tam žiaden meter nemáme. Prišli sme k mikrovlnke a on celý natešený: "Aha, veď tu je môj meter" a vzal do ruky teplomer 😀
prosim pomôzte mi moje dieta je zavislke na jednorozcoch😂😂😂😍😍❤
Manzel nie je slovak a pojdeme tento rok na dovolenku k našim Len ja budem kratšie ako on s deťmi. Tak ho dotahujem, lebo keď na to príde za tie roky už rozumie len nič nepovie - a ked budes hladný ako to povieš? On - mňam mňam. No vynašiel sa 😁
Na ulici hovorim dcere (4r.): Aha, ide mačka.
Ona: je to chlapec.
Čudujem sa, lebo z toho uhla to nebolo vidno, tak hovorím len, že aha, prečo?
Ona: lebo má dlhé fúzy 😂
Minule na vylete kamaratov syn sa pyta ocina: Oci ty na mape mi hladas pickacu? A dodnes ked vidim mapu tak si to predstavim. :D
Ahojte, pridávam sa aj ja. Môj syn začal volať svoju babičku sestra a deda brat sám od seba. Raz ho môj ocino zobral do obchodu.. A syn mu vraví pri pokladni:" brat, zabudol si kúpiť sestre cigarety".. Pokladnička kukala na oboch s otvorenými ústami a oči vyplestene. Keď nam to dedo vravel doma, zasmiali sme sa všetci 🙂.
Môj syn 3 a 3/4 ročný mi hovorí - "Ja sa volám Paťo, to sú písmenká P A K O"
@adrianahalasova aj moje ale moj je chlapec 😂😂😂😂
Adélka prišla z vyučovania nemčiny , čo majú v škôlke a od dverí mi volala ... mamina ja mám diplom , bola som najlepšie z nemčiny z celej triedy , úplne prvá . Pozerám na diplom a tam prvé miesto v nemčine ... sa jej pýtam , a kto bol druhý a tretí , a ona mi s nefalšovanou radosťou hovorí , nikto veď všetci sme vyhrali , všetci sme boli prvý 🙂
@maminuska Toto je nádhera.
Mamka táto ňamka je moja NAJOBLUDNEJŠIA!
@adrestia Každý má na to iný názor, ale stačí sa pozrieť ona školy a v zahraničí dajme tomu aj taká Fínska škola je dôkazom toho že súťaživosť a konkurencia tak nízkom veku nikdy nič nikomu nepriniesla. Ja dúfam že sa dožijeme toho, aby ľudia vedeli spolu viac spolupracovať komunikovať a zdieľať
@adrestia škôlka nie je reálny život , je to škôlka kde deti majú byť deťmi , hravé , spontánne a kde akákoľvek výučba hocičoho má prebiehať tak aby deti zažívali úspech a nie frustrácii z nenaplnených snov rodičov.
Škola neskôr formuje dieťa k výsledkom , ale ešte ani to nehovorí o tom ako to dieťa bude úspešné , aj keby práve vyhrávalo matematické olympiády. Takže netreba preháňať.

rano budim dcerku, volam na nu, uz musis vstavat, ale aj tri krat som zavolala a stale nic. Uz ozaj musela vstat, aby sme stihli odist nacas do skoly, tak opat volam, vstavaj, uz je ozaj neskoro a ona mi odpoveda, ved uz som vstala, ocami 🙂...pritom, este stale bola v posteli, ale ocami uz vstala....