icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

maminuska
21. máj 2019

Moja štvrtá dcérka je taká žalobabka , syn 19 ročný ju viezol autom a púšťal si pesničky od Rytmusa, tie " necenzurované " . Adélka , ktorá má 5 rokov , prišla domov a mi vraví tichým hláskom ...mamina, vieš čo ? Axxx si púšťal pesničky a tam strašne škaredo hovorili a že normálne predo mnou a to bolo tak strašné že som si tú nadávku " pi.a " ani nezapamätala, také to bolo škaredé .
Samozrejme že synovi som rázne dohovorila.

adrestia
21. máj 2019

@chanaaa To mi pripomína príhodu 2 roky dozadu. Partnerovmu synčekovi z prvého manželstva (veľmi dobre spolu vychádzame) museli zo zdravotných dôvodov urobiť obriezku. Keď k nám potom prišiel s maminou na návštevu, hneď vo dverách si stiahol gate a kričal: Aha, už mi opravili pipíka!

chanaaa
21. máj 2019

@adrestia Hahahaha :D to je presne ono :D

h2
22. máj 2019

Syn nedávno objavil na YouTube video o vesmírnych telesách a hneď nám ho všetkým ukazoval. Bolo to celkom zaujímavé, bola tam názorne porovnávaná veľkosť planét, hviezd, čiernych dier, galaxií... Od "najmenších" až po tie najobrovskejšie. Dnes má u nás na návšteve kamošov, tak, samozrejme, aj im hneď ukázal vesmírne video. Jeden kamarát pritom nahlas čítal názvy telies. Vtom ho môj syn opravil: "Jedno si vynechal! Čo, sedem tisíc svetelných rokov pre Teba nič neznamená?!?!?!" (Majú 7-8 rokov.)

h2
24. máj 2019

Včera som bola u zubára. Večer sa ma syn pýtal, čo mi robil, tak som mu povedala. Potom sa opýtal: "A bolelo Ťa to?" Na chvíľu som zaváhala, chodíme so synom k tomu istému zubárovi a zatiaľ všetko v pohode, tak som nechcela, aby sa ho začal báť. Ale nechcela som ani klamať, tak som povedala: "No, áno, bolelo." Syn (na adresu zubára): "Bude mať so mnou do činenia...!" (Niekedy neviem, kam na tie výrazy chodí. 😂 )

dudart
24. máj 2019

@rakywanda mňa sa dcéra tiež 5r opýtala či mi rozpárali brucho 🤣🤣🤣

dudart
24. máj 2019

Pred nedávnom sme s manželom 5.r dcére oznámili, že som tehotná. Je to už na mne badať a sme za polovicou, tak sme si povedali,že to aj tak dlhšie neutajime(kôli rizikovému). Reakcia " ...a to prečo mi hovoríte až teraz!!!! Sa postav z gauča a choď si ľahnúť a oddychovať! Veď si už mama!"

bubula_007
26. máj 2019

Syn prvák, si píše ulohy. Zadanie znie: nakresli ľubovoľné zviera a napíš jeho meno. Vybral si ježka. Nakreslil a napísal, čo som aj čakala, JEŠKO. hovorím mu, že tam má chybu, to sa tak nepíše. A on mi na to: "A čo keby to bola samica?" 😆😆😂😂

anjika44
30. máj 2019

Dala som tri a polročnému synovi slamku, lebo mal veľmi plný pohár. a on na to: "Mama, prečo si mi dalo slamku, veď Európska únia zakázala!"

jankahraska
31. máj 2019

Skúšala som synovi (4 r.) nohavice a horko-ťažko sa mi podarilo zapnúť ich: "Hmm, sú ti úzke." "Nie sú mi úzke, mám veľké brucho."

laura1804
31. máj 2019

Ako každý veľkonočný pondelok, aj tento mm vzal synčeka na oblievacku a my sme s dcérkou (takmer 4 roky) čakali na oblievacov doma. Už tradične prišiel aj mm bratranec a ako som čakala, supol nás do vane (radosť jak male decko). Keď prišiel mm domov, pýta sa malej skodoradostne: " A supol ujo zase mamku do vane, ako aj minulý rok?" a rehotal sa jak malý... Naša malá s kľudom anglicana:" Hej supol.... A potom jej vyzliekol pančušky..." 😲🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😁 prísaham, že nie 😁😁

mircalla
31. máj 2019

Syn (8r) na teste z vlastivedy mali staty, s ktorymi susedi Slovensko. A vedel si?
- Cesko, Rakusko, Madarko, Polsko a Kosice

vams
1. jún 2019

@laura1804 a manžel čo na to, do smiechu mu už po tej vete nebolo, či?🙂😀

laura1804
1. jún 2019

@vams vtedy to vzal športovo...ale veru od Veľkej noci nemá veľmi rad toho svojho bratranca... 😁

miriam439
1. jún 2019

@laura1804 Ale tak, chlapom treba z času na čas poštekliť ich žiarlivostnú strunu. 😀

0silvia0
1. jún 2019

moja vtedy cca 5-ročná dcéra vyriekla historickú otázku: "mama, keď si sa ty narodila, žili dinosaury?"

kittykat22
1. jún 2019

@0silvia0 to asi preto, že tak dobre vypadáš na 66 miliónov rokov

sticker
0silvia0
1. jún 2019

@kittykat22 no ja som si to vo svojej hlave dala vtedy do polohy, že vyzerám ako stará vykopávka 😖

jaron
2. jún 2019

Včera mi 9 ročná dcéra vravela, že:

"Ja by som chcela byť ochranárkou zvierat, prezidentkou, aby som tu narobila poriadok 🙂 , kuchárkou, pilotkou, pracovať s počítačom, upratovačkou... To sa za ten krátky život ani všetko nestihnem naučiť."

Najviac sa mi páči ten dôvod pre tú prezidentku a potom je také krásne (asi u viacerých detí) to vnímanie hodnoty každého zamestnania, napr. aj upratovačky.

bubula_007
2. jún 2019

@jaron a keď bude manželka a mamička, bude to mať všetko v jednom. 🙂

jaron
2. jún 2019

Ja si tie výroky detí zapisujem, zvyčajne to funguje tak do nejakých 10 - 11 rokov veku, potom už také výroky väčšinou nie sú, ale predsa, dnes ma prekvapila výnimka, čo som si musel zapísať. 16 ročná dcéra, keď som spomenul výrok tej mladšej, reagovala:

"Nevravím, že by som na to nemala, ale nechce sa mi byť prezidentkou." 🙂

miriam439
2. jún 2019

Vravím malému: "rýchlo sa vyspinkaj a ak potom bude svietiť slniečko, pôjdeme s ockom na prechádzku ku zvieratkám". Malý sa ponáhľal k oknu a so zdvihnutým prstom pozrel na oblohu a vraví: "počúvaj, slniečko, neopováž sa nesvietiť, lebo uvidíííš" 😀

mircalla
2. jún 2019

@jaron Dobreee

laura1804
2. jún 2019

@miriam439 jasne 😁hneď na druhý deň som dostala po veľmi dlhom čase kyticu ruží 😁😁😁

adrestia
7. jún 2019

Včera videl synček (3 roky) na ulicu tranvestitu s polonahou hruďou a v rifľových tangáčoch. Pýta sa ma: Maminka, tá teta stratila šaty?

bubula_007
7. jún 2019

Raz za čas zájdeme do mcdonald'su. Starší syn, celý naradostený zahlási: "Všade dobre..v mcdonald'se najlepšie."

jankahraska
8. jún 2019

@bubula_007 My sme raz (jediný raz!) vzali syna do mekáča na raňajky. O niekoľko mesiacov neskôr sa ma ako štvorročný pekne nahlas v MHD pýta: "Keď nebudeme mať nič na jedenie, zasa pôjdeme na raňajky do McDonaldu?"

mircalla
8. jún 2019

@jankahraska Tak to dcera mala v skolke odpovedat na den matiek, ze preco lubi maminku. Kazde dieta, ze lebo maminka si so mnou kresli, chodime na vylety atd. - mala zahlasila, ze lebo maminka mi dava cokoladu. Tie pohorsene pohlady...

jankahraska
8. jún 2019

@mircalla Dokonale chápem. Ja som sa vtedy na prevažne postaršie osadenstvo MHD radšej ani nepozrela :P

lenkajurgova
12. jún 2019

u mna pamatna veta vtedy este mojej 5rocnej ked jej hovorim ze sa nepatroli ohryzat si nechty: "neboj mami ja to potom vyplujem do kosa"