Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dcéra pri večeri: Ako sa povie papricka po nemecky?
Ja: Paprika, to je rovnaké slovo.
Ona: Aha, ja viem po nemecky
... Ak by ste nevedeli, všetci si môžete písať nemčinu do CVcka 😉
moj snyn pozeral v kalendari katolickom kedy ma meniny a vravi je tu len Lukas evanjelista ale ved ja som katolista
Syn príde za mnou celý spotený do kuchyne:
"Maminka, vieš, čo robím? Cvičím. Behám, robím kliky a zdvíham činku. Vieš, čo mám ako činku? No veď ten nafúkaný balón. Skús, aké už mám pevné svaly!"
Syn bol týždeň na prázdninách u babky, včera sa vrátil. Keď som ho zbadala, vyobjímala som ho a hovorím mu: "Strašne si mi chýbal!" A syn mi na to: "Aj ja Tebe!" (Myslel tým: Aj Ty mne.)
Môj malý (3 r.) sa z ničoho nič pýta: "Maminka, ty si čo, spiderman?" Ja: "Nie, prečo?" On: "Len sa tak pýtam, ty moja malá opička" 😀
Moj syn si spieval od Smejka a tanculienky - Máme doma papagája - a zmenil text. Spieval: Ja to napíšem na facebook, on to napíše na facebook.
Nasa 7r sa ma pyta: mami, ty si nas vykakala?
Môj malý (3r) veľmi málo papa a v poslednom čase veľa papa zapekane sendvice a dnes chcel no už sme nemali toastovy chleba.. tak som povedala priateľovi nech kúpi keď pôjde domov cez pauzu v robote. Théo zrovna spal a zobudil sa až keď ocko už bol preč. Šiel hľadať že čo si da a našiel chleba tak ho vybral a cely šťastný hovori
Ocko kupil chlebík pre Théa??
Následne sklamane dodal:
Ale ja som nepovedal ockovi ďakujem.
Tak ma potešil, bol taký zlatý, prvé na čo myslel je poďakovať a bol z toho tak úprimne smutný 😊
Matky a ich tendencia zdrobnovat dostala aj mna... A tak kricim na preplnenom ihrisku na svoje takmer 1.5r dieta: "zlaticko, pod si dat vodku!" 💁♀️
Zopar panov sa s usmevom otocilo 🙈😁
@ali_inzercia 👍😂
Syn (4 r.) obľubuje detské náučné seriály. Veľa z toho, čo tam započuje, si zapamätá, hoci, samozrejme, často netuší, čo presne to znamená. A tak som pred časom bola na ihrisku svedkom nasledovnej situácie.
Synátor v pieskovisku postavil z pohárikov vežu a trochu ju naklonil: "To je Šikmá veža v Pise!"
Mamička iného chlapčeka tomu môjmu hovorí: "No ty si ale šikovný!"
Môj syn pokračuje: "Nakláňa sa takmer o štyri stupne."
Mamička vyvalí oči (ja spolu s ňou) a po krátkej chvíli hovorí svojmu synčekovi: "Tomáško, počúvaj chlapčeka, niečo sa naučíš!" 😂
Išla som s 9,5 ročnou dcérou po meste a zrazu som do všimla že úplne stuhla a začala má štuchať lakťom a mi šepká .,,, že aha mami pozri čo je tam napísané že aký obchod.... pozriem a tam sexshop. A ona že to tam predávajú akože ten SEX? A to sa ako dá? No sex nie ale take všelijaké veci . Chvíľu bola ticho a potom mi vraví, že nechápe ako tam môžu predávať sušené pindure, to už som vybuchla do smiechu a nie sušené pindure nie ale napríklad pekne čipkovane nohavičky a podprsenky.
Môj 5 rocny syn sa hra s autami , vlacikmi. Po chvilke sa postavi oproti mne a vravi mi ,,Maminka, keby si mala tvar inej maminky bola by si este krajsia" Moja otazka ,,Chces inu maminku?" Usmeje sa, pohladi ma rukou po lici a povie ,,Nie maminka, aj tato tvoja tvar je krasna"
@luci58 milý 🙂
@adelajda2012 Včera prišiel môj pubertak domov a hovorí. Mami na jednom kolotoči vôbec nemysleli na chlapov. Okrem toho, že som mal celý čas pricvaknute gule, keď som vystúpil, mal som z nich omeletu 😂
Dnešný rozhovor s mojím synom:
"Mami, ty si si prdla?!"
"Ja??? Prečo? Ty si niečo počul?"
"Nie, nepočul, ale cítim! Ty si si prdla tajne! Ty TAJNOPRDKA!"
boli sme na cyklovýlete , a do kopca manžel pomáhal 5 ročnej Adélke tak že šlapal vedľa nej na bicykli , držal ju za sedadlo a mierne tlačil. Prišli sme na vrch , tam sme odpočívali a manžel hovorí dcérke , Adelka ked sme chodili s babičkou na takéto výlety ( manželova mama ) aj jej som takto pomáhal ju tlačiť do kopca.
A Adélka na to ... to keď bola babička tiež malá ?
Moja neter , 10 ročná , veľmi šikovné dievčatko zloží rubikovú kocku ze asi dve minúty. Jednoducho akokoľvek jej ju rozložíte , tak ju zloží do dvoch minut. Hm , keď som sa jej pýtala , Simča , ako je to možné že si to zapamätáš , mi hovorí ... vieš teta to sú algoritmy , ale to by si ty asi nepochopila.
Odchádzali sme z Chorvátska a lúčili sme sa s domácim, ktorý sa rád našim deťom prihovoril, doniesol im figy i palacinky. Keď sme zavreli dvere na aute a zakývali mu, malý - 5 r. hovorí: "Mami, prečo sme nezobrali toho starého uja domov? Veď bol taký dobrý." 🙂
Mala (3 r) v Chorvatsku na plazi - dosli sme k vode, vedla skupinka cechov....Mamiiii, musim cikat...Jezis, to mi hovoris teraz....Mamiii, ved si povedala,ze mozem cikat do vody. Kedze je bilingualna, zarevala to este v anglictine.
Fakt je, ze raz sme mali stav nutnosti a povedala som jej, ze nech sa vycika do vody.
Syn momentalne kazdemu rozprava, ze "tato prdi ako slon" 😝 viete si predstavit tie pohlady susedov, ked muza stretnu vo vytahu 😂
Náš malý (3 r.), nesmiem nič robiť bez neho, lebo pri všetkom mi chce "pomáhať".
Celé doobedie mrnkal, kedy pôjdeme von. Potom zbadal, že mu chystám oblečko a pýta sa, kde ideme. Vravím mu, že do záhradky. Čakala som nadšenie, no on zahlásil: "To fakt? To zase budem musieť všetko robiť ja?" 🤦😁
Kým som ja vytrhávala burinu, on sa motkal kolo sliepok. Tie začali to svoje "kvóóó, kvóóó". Zbystrel a vraví: "No, kto ma to zase volá?" Sliepky zase "kvóóó, kvóóó". A on "no však už povedzte, čo potrebujete". 😂😂😂
môj štvorročný si obzerá bradavky a zahlási: "mamííí, keď budem veľký a ty miminko, tak ti dám mliečko z prsíčka ...." 🙂

Moje neterE dvojičky, 7 rokov, stále do mňa hučali, aby som im dala odskúšať moje lodičky zo svadby, nakoľko mám veľmi malú nohu, tie mám veľkosť 33, naozaj nesrandujem 🙂 , a oni majú 31 a 33.., že im isto budú dobré....
Tak si ich obula jedna a vraví, Hmmm je mi trošku tučná, ale inak mi je celkom dobrá 🙂 (myslela že jej je trošku veľká)....