icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

katkuz
22. aug 2019

moje deti "nahanam" vecer do postele, zase by vsetko mozne ine robili, tak razne zahlasim: "poumyvat, do pyzama a večierka!" zbystrili: "cooo?, vecierok? a v pyzame??" 🙂 🙂 🙂

miriam439
22. aug 2019

@willino1
Ma teraz napadlo tiež s tými bradavkami.
Môj oco bol opretý na posteli v takom polosede a bol bez košele. Malý mi vraví "aha mami, aj dedko má podprsenku". Čudujem sa, že kde...
Malý vyskočil na posteľ ku dedkovi a prstom pich do jednej bradavky, pich do druhej bradavky.
Tak sme všetci pochopili, že myslel prsia 😂😂😂

siska53
22. aug 2019

Citam detom z Biblie: Bohu sa to vsak nepáčilo a potrestal faraona za to,ze si vzal za manzelku ineho muza!

mircalla
22. aug 2019

@katkuz Vsak to aj moja, este cikala tak, ze bola v plytkej vode

maminuska
22. aug 2019

Ráno som mala doma frmol . tri deti som mala doma , varila som , vonku som s nimi bola, potom domov , dať im jesť a Adelka pýtala od mňa pit, vravím počkaj chvíľu dám ešte na tanier tvojmu bratovi a ona na to ... no to je dobré ! Celý život furt na teba čakám ..má 5 rokov .

mandelina
22. aug 2019

Z izby počujem ako staršia 13 r. hovorí: “to je strášná tragédia” (isto niečo na Instagrame 🤪) a mladšia 5 r. jej flegmaticky zahlási: “ to ty si strašná tragédia” no radosť ich počúvať 🤔🤣

kittykat22
22. aug 2019

Viktorka 4r prisla v sobotu a chcela nas vsetkych potesit vtipnou basnickou. A hovori: Jeden, dva, tri jedem pesky, poslapeme vsechny jezky! Lenze nasi synovia 6r a 5r vobec nepochopili, ze je to vtipna basnicka, ale brali to ako fakt. Prvy mrzuty zahlasi: Mami ty si mi slubila ze ideme autom! a do toho druhy zahlasi: Ale Viky, tam kam nejdeme predsa ziadny jezkovia nechodia! 😀 Chuda Viktorka pozerala, co sa to vlastne deje. Baby a ja som sa smiala, az som sa nevedela nadychnut ako tam ti traja stali, a vobec nechapali co sa deje.

zuna89
23. aug 2019

Odchádzame zo škôlky a teta kuchárka kričí za mojim synom "tschüss mein schatz" (ahoj milačik) a môj sa otočí a odvrkne "ich bin nicht dein Schatz, ich bin nur mama schatz!!!!!" (Ja nie som tvoj miláčik, som iba mamin miláčik!) No pani sa začala smiať, až jej slzy tiekli, že za 30rokov takto nepočula. Na druhy den mu kričí, tschüss mein .... aaa Jakub"

stevvvka
25. aug 2019

Milujem také dvojjazycne skomoleniny.. Napr. Ked "zalovala" 4rocna na ostatne deti - they make some krik"
Alebo "this chrobáčiky will be krásne"

stevvvka
25. aug 2019

Nic extra, ale kopec malych veci, ktore denne rozveselia... Ked nie su topanky zapnute, tak su vypnute. Ked mu poviem lahni si, tak krici - uz som zalahnuty, ked upratuje hracky, tak hovori - pomohni mi, ked pyta keksik, tak - uz len posledny. A potom - uz len druhy posledny.
Ked mu ušlo - o, čo to počúvam? Ritulka ty si si prdla?

chanaaa
25. aug 2019

Náš Cyrko (4 r.) prednedávnom vypotil: Vy neposlúchané topánky, dostanete po riťke! lebo sa mu nedali dobre obuť 🙂

h2
25. aug 2019

Včera sme sa boli člnkovať na jazere. Syn už vie plávať prsia, ale tohto roku už som ho začala učiť aj kraul. Ako si tak sedíme v člne, neďaleko nás preplával nejaký chlapík, plával kraul, dosť dobre, tak hovorím synovi: "Pozri na toho uja, ako pekne pláva, takto má vyzerať kraul!" Syn sa pozrel, ale dotyčný práve vtedy prestal plávať, ja už som ho dobre nevidela, ale syn ma poinformoval: "Mami, ale veď on nepláva kraul! ... On pije tú vodu! ... A teraz ju vypľúva!!! Mami, takých truľov si nevšímaj, veď máš Tatinka!"

zuzu7612
25. aug 2019

@chanaaa
Joj, toto sa u nás používa tiež veľmi často.
Minule išiel dostať po ritke Ježiško na kríži, lebo malý (3 r.) opieral krížik o bok postieľky a nechcel mu stáť, tak sa tiež takto hrozil Ježiškovi. 😂

maminuska
26. aug 2019

Staršia, takmer 10 ročná dcéra sedí na sedačke zamrznutá a slzy v očiach a sa pýtam čo sa ti stalo ... mamina ja už asi nenarastiem , stále budem taká krpatá , už teraz som druhá najmenšia v triede ..a ani prsia mi nenarástli a budem taká .... beeee . Krokodílie slzy
No a to si ako na to si ako na to prišla ? Pozri sa , no pozri , ukazuje mi podpažie , už tam mám čierne chlpy, pozriem bližšie a tam nalepené chlpky z mikiny ktorú dostala od sesternice. Tak neboj narastieš.

mircalla
26. aug 2019

Dnes v Chorvatskych potravinach idem platit, zrazu pozeram v kosiku krabicka Sex and passion, kukam na to, sibe mi? Dcera mi (3 roky) tam prihodila Durex. Pekne od nej, vzhladom k tomu, ze som mala sex naposledy v dobe kamennej, vratila som to naspat do regala pri pokladni

0silvia0
26. aug 2019

@mircalla no chcela ti dopriat ☺️

katie253
27. aug 2019

moja neter mi teraz vraví : "jeden zub mám taký spičatý" 🤣🤣🤣🤣🤣

lenkajurgova
27. aug 2019

hovorim doma cez tyzden - v sobotu je u nas v meste Ine Kafe idem aj keby sa neviem co dialo, ( po sto rokoch od otehotnenia sa vyjasit) tata bude bavit nasho 1r synka. v piatok mi moja 10r dcera hovori: "mama zajtra vecer na tu kavu ides?" 🙂

siska53
27. aug 2019

@0silvia0
@mircalla chcela dopriat, ale surodenca uz nechce 🙂 rozumne dievčatko 🙂

siska53
27. aug 2019

Čítam priatelovi pribalovy letak - pouzitie hylofresh kvapiek do oci, ze kedy sa pouzivaju a okrem ineho vyplodim zo seba: pri pouzivani kontaktnych sosoviciek !

zuzipuk
27. aug 2019

Ja mám taký milý zážitok, dcérka mala čerstvo rok a boli sme u svokrovcov na návšteve. Tam sme sa na dvore hrali na superhrdinov s manželom a jeho 5rocnym synovcom... A ako sme akože bojovali, teda ja som bola porazená a hentí dvaja na mne... Tak sa malá rozbehla smerom ku nám, že "ama, ama" a prisadla mi hlavu. Tak mi prišla pomôcť, Láska moja 🥰😃

rebeka11
27. aug 2019

Moj 5 rocny pozera Smejka a Tanculienku a len tak zahlasi: mami ten Smejko to je celkom mlady clovek vsak? A ja prekvapena preco ho prave toto napadlo

martinusik91
27. aug 2019

Boli sme so synom 5r na kontrole na chirurgii. Plna čakáreň ľudí, asi len dve deti a on ma začal hladkať po vlasoch mala som ich rozpustene.Uplne ticho a on počas hladkania zahlási: Ty si ale kraaaasna žena🙂 ja som tak vybuchla do smiechu že som asi urobila fontánu na uja vedľa nás . Tak sme sa zasmiali a vravím že čo za to chce?Ale chvála Bohu nechápal všetci ostatní však áno 🙂 už som si myslela že trapas za nami a zrazu vraví : pardon som si prdol.Ale ten smrad stal za to ja že na porazí .Vravím mu teraz sme boli na záchode či nemohol tam tak zahlásil to si si ty prdla a bola som vybavená 🙂

kittykat22
28. aug 2019

Vcera v bazene okolo nas plavali chlapcek a dievcatko ?2-3 roky. A chlapcek sa s nami dal do reci a hovori: Ja sa volam Jakubko. A ukazuje na dievcatko a hovori: To je moja kamaladka. A dievcatko na neho urazene frkne: skôl sestla nie? 😅

vams
28. aug 2019

@martinusik91 tá detská úprimnosť 🙂 mne tiež tak syn, už som vykladala tovar v Kauflande pri pokladni .: mama a ty máš prečo také veľké cicky?" som myslela, že sa tam od hanby prepadnem (ako keby som ich mala neviem aké veľké...)

kittykat22
29. aug 2019

Mam kamaratku ktora je lakoma na rady ako sa udrzuje. Na otazku ako si spravila vlny na vlasoch mi seriozne povedala - tocim si ich okolo prsta (ma vlny k pasu 😃 ) Minuly tyzden bola u nas, a obdivovala ake mam pekne dlhe nechty. A pyta sa - co si davas na tie nechty, ze ich mas take pekne. A ja odplata, odpovedala som nic. Moj syn nas pocuval ako sa hral, odkracal ku stolu, zobral z neho manikurovy set olej, spevnovac a krem, a poda ich kamaratke do ruky. A este zlaty mi hovori - maminka ty si zabudla, ze toto pouzivas! V tu sekundu ma vnutorne porazilo 😃

mircalla
Autor odpoveď zmazal
anjika44
29. aug 2019

Dnes môj takmer štvorročný zahlásil: "Mami, keď budem veľký, budem mať aj veľký pipík?"

jankahraska
3. sep 2019

Rozhovor s dvojročnou pri odúčaní od plienok - prišla mi oznámiť, že veľká potreba skončila v nohavičkách: "Fúj! Kakala..."
"Dcérka, povedz to predtým."
"Petým."
Tým ma totálne odzbrojila 😀

arion92
3. sep 2019

Dcéra vraví svojmu bratovi (6 r), že ho čaká v detskej izbe prekvapenie. Jeho otázka znela: "Budem z toho ožarený?"