Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Prisla kamaratka s novou farbou. Namiesto orieskovej hlavy ma krasneho cierneho havrana na hlave. A syn sa ma pyta po odchode - preco teta Helca vypada inak? A ja zo srandy - pretoze chce vypadat o 10 rokov starsie. Syn odbehol, ja vesela, aka som vtipna. Dnes rano pred skolou posielame deti do satne a Helca nestastna hovori - tie vlasy mam hrozne! A syn na nu vyvali oci a hovori: To je pravda, vypadas ako keby si mala 100 rokov!!! 😅
Chodíme pravidelne každú nedeľu do kostola. Chodíme u nás do takej časti určenej pre deti, je to prístavba oddelená od kostola sklom aby deti netušili. Minule sme však išli na detskú omšu a tak sme šli do kostola do prvej lavice, kde syna (5 r.) hneď upútal kríž s ukrizovanym Ježišom, ako má nohy, ruky aj bok krvavé... Tak do toho ticha mi tak úprimne detsky zahlásil že: Ty pozri mami jaký ten je tam zastrelený! 🤦🤦🤦 A ja na to hneď ze: ticho on nie je zastrelený. A ten stále svoje: mami a to kto ho tak zastrelil...🤦🤷😀
Blížia sa Vianoce a s ním téma "Ježiško" . Môj malý 7 ročný je neskutočný filozof, takže som tušila, že debata bude výživná 😀. Došli sme aj na tému veku Ježiška, či je ešte živý a v akom veku je. Tak sme došli aj k téme Veľká noc a zmŕtvychvstanie. A Radko sa ma spýtal: "Mami, Ježiško zmŕtvychvstal ako zombie?" 😀
Dcera (4 roky) vcera objavila Ameriku: Mami a babi je tvoja mama? - Ano, je. - Wau, a preco s nou nebyvas? (detska logika nepusti, deti su s mamickami)
Mali sme úmrtie v rodine.následne syn 14 a môj otec 81 mali debatku o duchoch. Dedko teda vnukovi vraví,nech sa nebojí,duchovia nie sú a že on,dedko,určite nepríde ako duch na návštevu. A syn mu na to-- "dedko,ty len príď,ja sa budem veľmi tešiť,aj kávu ti urobím. A dedko,aj koláč ti ponúknem,veď ty v nebi už ani cukrovku nebudeš mať,vieš o tom?" Tak teraz aby sme nonstop mali koláč poruke,lebo však pre dedka,keď raz z neba príde na návštevu😉
Cez víkend bola u nás mužova dcéra, tak sme si boli zahrať biliard. Vždy dvaja hrali a zvyšní dvaja sa pozerali, pričom sa synovi nezavreli ústa ani na sekundu, neustále všetko komentoval a každému hovoril, čo má robiť. Muž hral práve s dcérou a prehral. Syn začal naskakovať, tlieskať s vykrikovať: "Barborka vyhrala!" Tato sa začal tváriť, akože je z toho hrózne smutný. Keď to syn videl, začal kričať: "Barborka! Objím prehrávača! Objím prehrávača!" (Myslím, že toto sa u nás ujme a víťaz bude musieť ísť objímať "prehrávača".) 😁
Vlak. Trasa Tatry Bratislava. Vravím , bude Mikuláš ( Liptovský som myslela). Odpoveď: Mikuláš bude až v decembri.
@budembabka 😂
Mam maleho syna,ked sme sa ucili hovorit wlova,pomenovat hracky,syn sa vtdy rad hraval s dreven.sasom,mu hovorim,to je saso,...vecer prisiel muz z prace a pyta sa maleho,kto za tebou prisiel?a maly suverenne SASO 😁😁😁
Syn si pisal úlohu a text mu "ušiel" nad spodný riadok. Tak som sa ho opýtal, prečo ho má tak vysoko. Jeho odpoveď bola jasná: "Lebo som ho naplnil héliom."
Večer som ukladala malého 4r. spať, toľko sa točil, mrvil, kecal až zahlásil, že on je zase smädný, tak sme sa išli napiť, pre istotu som mu kázala aj na záchod. Hovorím mu: ale už nebudem ležať pri tebe, nenecháš ma spať. On: prosím, prosím, už budem ako zdochlinka.
Ja: nooo, to som zvedavá! On: kto je zvedavý, bude skoro starý.
Dcera (4 roky) neustale nieco dakam polozi a potom to hladame aj hodinu. Dneska zase niekam zalozila postavicku z Paw patrol nakoniec som ju nasla a mala lichotnicky: Mami, ty si expert na hladanie veci.
Dnes náš zaperlil, že máš štikačku (štikútku) 😀
U nas dnes padlo: maminka, ty by si mala hravat minecraft. Pre teba je to ako stvorene. Tam by si sa realizovala a konecne prestala neustale stahovat a prerabat nas dom!!!
Vcera mi oznamili, ze chcu malu dat v skolke medzi starsie deti do vyssej triedy. Hovorim jej - Tereza, keby tam tak vedeli, ze doma nosis este dudel, co by povedali. - Mami, vsak oni nevedia, kde byvame.
Vravim malej: Uz nechcem pocut ani slovo. Ona na to: Pani ucitelka tiez nechce pocut ani slovo.
Syn (1r 8m) nema rad kocik od malicka. Neobsedi v nom a velmi skoro je nervozny, stvera sa von, nervaci. Nuz ale bolo treba ist nieco kupit. Nastastie mame obchod par m od domu. Idem rychlo s kocikom, popadnem potrebne veci a uz nervozne stepujem pri pokladni a preratavam, kolko budem platit, nech to trva co najkratsie a rychlo odtial odideme, kym mi ten kocik rozbije... Na to sa mi prihovori starsia pani cakajuca v rade za nami: "to je ale pekny chlapcek, kolko ma rockov?". A ja pohotovo: "euro osemdesiat!" 🙈
Minulý týždeň som dostala od syna krásny kompliment. Mali sme na večeru šošovicový prívarok, tak som si spomenula, čo hovorieval môj dedko a aj som to synovi povedala: "Vieš, čo vždy hovoril môj dedko, Tvoj pradedko, keď jedol šošovičku? Že kto ju je, bude pekný." Syn: "Mami, Ty si jej už musela veľa pojesť." 😍
....horou vedia RUSKÉ ústa onemieť...☺
alebo top:
" Za kopcami VRIESKA babička..."
A bude sa do krvi vadiť, že je to tak. 😂

Dnes sme zase raz viedli so synom jeden z tých rozhovorov, ktoré začnú úplne nevinne, ale čím ďalej pokračujú, tým viac zachádzajú do absurdity. Keď už to zašlo priďaleko, hovorím mu: "Vilko, ja mám niekedy taký pocit, že my dvaja asi nie sme normálni." A on mi na to: "Vieš, mami, ja mám taký pocit stále."