Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Hovorim 5-rocnej: na tvojej posteli sedi komar. Ona ho odfukne a hovori: Vidis, spadne, nabije si hlavicku a zomrie. Vybavena vec. Keby ste nevedeli, ako sa nenasilne zbavit tejto havede.
@janulka1802 Múdry chlapec 😊
Moj sym 3,5 pri trónení na záchode. Maminka zaspievaj mi o motorkách. Ja na to že ja neviem žiadnu pesničku o motorkách. A moje dieťa na to: To je Smutné..!!!!
Dnesna perla od syna. Poobede sme sa navzajom steklili a ja som pri tom muza poskriabala. Jasne, ze jajkal a ukazoval deckam svoje 1 cm zranenie na ruke. Poobede sme isli prec, vyjdeme na chodbu bytovky a syn na celu bytovku: mama, tato, ak sa po navrate budete zase bit, nebudete mat vecer ziadne vino!!!
Socialku na nas... 🤦♀️😁
Syn (5 r.) videl v televízii lesný roh a nevedel si spomenúť, ako sa ten hudobný nástroj volá. Tak mu napovedám: "Lesný..." A malý víťazoslávne: "HROCH!!!"
Dcera (4 roky) je strasny pragmatik a je totalne skepticka, ohladom Santu, Mikulasa atd. Vzdy dava take logicke otazky: Ako moze vediet, kde byvam atd....Po Vianociach sme boli v Orange aj so synom aj s nou, isla som k pultu a zacala som: Dobry den, kupila som synovi na Vianoce mobil, potrebovala by som.....Neuvedomila som si, ze mala je tam tiez. Hned zareagovala: Mami, vidis, ja som ti hovorila, ze to nebol Santa, to si bola ty!!!!
Tak musím sa pridať aj ja. Naša 6 ročná včera s nami silvestrovala a bola pri prípravách a tak. Teraz príde otázka: mami, kedy budeš robiť tie Pecene hríby? Otázniky v mojej hlave ??? 🙂 nakoniec to boli jednoHUBKY a keďže na jedenie tak Pecene 😂😘
Syn s dcérou išli prázdninovať k babine. Keď odchádzali,ešte z auta syn kričí: "A odkáž Adelke (ich malá 4mesacná sestrička), že ju ľúúbiim" 🙂
Syn (5r.) mi dnes povedal "mami, dáš mi vodu? Mam suchý žalúdok" 😃
Na Silvestra syn pozera v pocitaci nieco o autickach. Ako podmaz tam hra celkom dobra hudba. Pride ocko a zacne na tu hudbu tancovat. Syn mu pozera dlhsiu dobu na nohy, sleduje jeho tanecnu kreaciu a potom sa ho spyta ,,Oci, a vies tancovat aj podla rytmu?"
Syncek dostal Merkur skladacku.
Ocko: ,,Maminka pod skladat."
Maminka: ,, Nejdem, striham si nechty,,
Syncek: ,,Hmm, chce byt modelka,,
Malý (3 r) stále pospevoval, potrebovala som sa sústrediť, tak som ho požiadala, nech je na chvíľku ticho. A on na to: "Tam, kde si každý zaspieva a kde všetko ožíva, je krajina spievankovo bodka sk" 😂😂😂
Nasa slecna (8) opat posunula hranicu odporu k urcitym navstevam u nas na novy level. Ocakavali sme navstevu s detmi, ktore ona az tak nemusi a meskali. Slecna sa postavila do dveri a pyta sa ma: "Mami, kedy konecne pride ta navsteva? Chcem, aby uz odisli!"
mamka ja ked budem velky nikdy nebudem cigaretovat(fajcit)
Hrali sme so synom Clovece nehnevaj sa. Kazdy uz mal po dvoch panacikoch v domceku, hra prebiehala bez oduvania, hadania sa, ked tu zrazu syncek prstom zacne ukazovat na ocka a hovori ,, ,,Ked sa my dvaja hadame /to ako ja mama a on syn/, tak sa do toho nestaraj. My dvaja si to spolu vyriesime.,,
Neviem, preco ho to zrazu napadlo, bolo to mimo temy🙂
Vecer sa pred spanim spolu rozpravame, ked maly zrazu vravi ,,Ocko, bud ticho, som z Tvojich reci uz unaveny,,
Mne tiez vravi ,,Ticho, uz chcem spat,,🙂
Dostal ovcie kiahne a z pohladu na ne pride hystericka chvilka ,,Nechcem sa na ne pozerat, nemozem sa na to pozerat,, Pride ocko, pyta sa co sa deje a maly vravi s placom ,,Pozrel som sa na ovcie kiahne a zostal som z toho v soku,,
Syna čaká tohto roku prvé sväté prijímanie, tak teraz chodíme každú nedeľu do kostola, hoci sa musím priznať, že predtým sme nechodievali takmer vôbec. Synovi bolo dnes na omši dlho, tak sa všelijako ošíval, robil opičky, musela som ho viackrát upozorňovať. Cestou domov som mu spravila prednášku, ako sa má správať v kostole a povedala som, že som bola veľmi sklamaná z toho, ako sa správal. A on mi na to: "Mami, prosím Ťa, odpusť mi moje hriechy."
Som si spomenula na velmi vtipnu prihodu u nas doma. Syn chodil do ceskej skolky a jednym casom chodil domov a stale hovoril o desitke. A ze je tam je pjoblem. Nechcel povedat aky. Som si hovorila, ze asi blbo varia na desiatu - co ine. Tak som si kazde rano privstala aby mal dobre ranajky. Budik na 6.30 a uz som isla. A syn desitka sem a desitka tam, a takto si on nepredstavuje. Takto to islo asi 4 tyzdne. Raz poobede som isla do skolky po maleho, a odchytila ma pani ucitelka. A ta mi hovori - Vas syn bude hrat na BESIDKE Melichara, bude potrebovat veci na kostym 😅 Baby a ja som sa na nu pozrela a doslo mi ze ja rano vstavam a varim ako debil, lebo moj syn nevie povedat slovo besídka, a nechce hrat Melichara.
Malý bude mať v marci 2roky, dosť sa rozkecal. Večer mu spievam jeho obľúbenú Paslo dievča pavy. Lezime a hovorí : maminka, pevaj (spievaj) o orlovi. Ja vravím, že o orlovi neviem pesničku. Na to hneď, pevaj o macicke. Ale ja neviem ani o macicke. Chvíľu ticho a zrazu vykrikne: Tak pevaj pavy, kurnik sopa! 😂
Malý (4r.) pred spaním každého vybozkáva, vyobjíma (večerný rituál), tato mu hovorí: dnes sa objímať nebudeme, dám ti len pusinku, som studený ako ľad, vonku je poriadna zima. Malý nato: ako v ruskom filme?
Náš malý si v škôlke obohatil slovník o slovo hov.o...💩 ... vysvetlila som mu, že sa tak nesmie hovoriť a bol kľud. Raz sme šli kupovať granule do obchodu pre zvieratá a malý zbadal pri pokladni sáčky na psie exkrementy. Ja som sa bavila s predavačkou a malý svojim zvučným hlasom spustil: "Mama čo to je?" Aby som ho rýchlo odbila a mohla pokračovať v riešení nákupu, odpovedala som, že sáčky na psie hovienka. " Hiii mamaaa hovienko sa nehovorí!" Ja som mu len rýchlo kontrovala, že hovienko sa občas hovoriť môže...ale iné podobné slovo nie. Pokračovala som v rozhovore s predavačkou a malý zintenzívnil hlas, asi aby sme ho lepšie registrovali. "Aké je to slovo čo sa nesmie hovoriť?" Niekoľko krát zopakoval otázku a keď som nereagovala, víťazoslávne v predajni plnej ľudí zahlásil: "Ahaaa... už viem aké je to slovo...hovno však?" Očervenela som ako rak a predavačka aj s polkou predajne vybuchli smiechom.
Maminka, mozem pozerat rozpravky a pritom papat? Zacne ma hned uistovat ,,Maminka ja viem robit naraz dve veci pozerat aj papat.
Posadi sa rano na posteli, poobzera sa po izbe ,,Tu je nejaky poriadok. Pozri mami, mne niekto v noci upratal hracky. Vravim, to som Ti ja posunula, lebo si mal kolajnice vo dverach.
,,Nie, maminka ty si to nebola, pozri sa tie zvieratka su inak. Tu bol v noci skriatok, on mi upratal. Maminka dam mu cukrik, nie dva, aby sa mohol rozdelit s kamaratmi.
Hovorim mu, ze preco mu neda banan?
,,Dobre maminka dam mu aj banan a aj jablko, prosim umy mu jablko, aby bolo ciste a mohol ho po ceste zjest. Napisem mu odkaz, podakujem sa mu. Daj mi papier, taky lepkavy, prilepim mu tam cukriky.
Nadiktoval mi odkaz pre skriatka, kde mu kaze aby zjedol 2 cukriky a aj 2 zdrave veci, aby nedopadol ako on a nedostal ovcie kiahne. Moze sa pohrat s jeho hrackami a potom nech skontroluje izbu, ci nie je nieco porozhadzovane. Moze mu upratat aj kniznicu.
Ockovi vravi, ze ked to tam rano nebude, bude verit, ze skriatok existuje.
Vecer mu to polozi pred dvere, aby to nasiel. Rano vstane a skontroluje, ci tam bol. Bol, zmizli jablko a banan.
,,Pozrite, cukriky tu nechal, a supku z banana nechal tu v kosi. Ocko, dufam, ze si ten banan v noci nezjedol!,,
Ale, nie je tu upratane, ja som mu to dal z vdacnosti, a on mi tu neupratal!
Na ovoci si pochutnali dvaja skriatkovia, mama na jablku, ocko na banane😛
Tak som mu povedala, ze deti si musia hracky upratovat sami, skriatkovia im ukazu ako na to a potom sa musia o svoje hracky starat sami🙂 Vecer si hracky upratal sam😍
@luci58 to je milé....inak, ja úprimne obdivujem všetky takéto deti (nielen teda tvoje), ktoré sa nechajú inšpirovať takýmto vysvetlením a "sadnú im na lep" - moje deti (mám 6 a 10) bohužiaľ nikdy nepodľahli žiadnemu mravnému poučeniu a ani nasledovania hodnému príkladu 😀 😀 vždy len kývli hlavou "hmmm" a tým to haslo, alebo mali množstvo otázok a pochybností
Syn má teraz v škole polročné písomky, každý deň píšu z iného predmetu, takže si s ním opakujem učivo. Bežne to nerobievam, tak už mu to asi ide na nervy. Zajtra ho čaká Angličtina. Zistila som, že si často mýli slová NOW a NEW, tak som mu napísala na papier, ktoré slovo čo znamená a pre istotu som k tomu ešte dopísala, ako sa to vyslovuje, aby vedel, ktoré je ktoré. Vyzeralo to asi takto:
NEW = NOVÝ - ŇÚ
NOW = TERAZ - NAU
Potom som na malú chvíľku odbehla do kuchyne a keď som sa vrátila, na papieri stálo:
NEW = NOVÝ - MÚ
NOW = TERAZ - MŇAU
😁 🐮 🐱

V kostole na štedrý deň malému 4r už pridlho a tak mu vravim ešte vydrž keď budú spievať tichá noc ideme ako tak vychádzame predierame sa pomedzi ľudí von ups malý nehodil peniažky do kasičky manžel že vrátim sa s ním? Ja že choď nech sa poteší muž sa znovu prediera davom ku kasičke načo malý hlasným hlasom že on peniažtek nehodí že on si chce nechať!!! Všetky pohľady na nich😁dobre že som ostala čakať vonku😁