icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

ludka420
Odpoveď bola odstránená
angela1103
20. jan 2020

K narodeninám dostal syn od dedka vysnívaný darček "robot POKIBOT". Dedko to zabalil do darčekového papiera a napísal POKYBOT. Pri gratulácii syn hovorí "Ďakujem, ale to sa píše s mäkkým "i" 🙂

miriam439
20. jan 2020

Malý (vyše 3 r.) ráno vstal celý mokrý. Keď som mu dávala dole úplne premočenú plienku, s obrovským uspokojením si hovorí: "Joj, ale som sa fajne dočural." 🤦😂
Alebo - zabudla som sa a pred ním som v rozčúlení o komsi povedala, že si môže trhnúť nohou.
Malý hneď zareagoval: "No, to čo si povedala?!"
Ja: "Akože čo?"
On: "No, že si má vykopnúť nohu."
Ja: "A vieš, čo to znamená?"
On: "No, že má urobiť toto..." a z celej sily vykopol nohou do vzduchu, až sa zapotácal. 😂😂😂
A potom sa ešte nesmierne čudoval, prečo sa rehocem ako divá. No ale tak doslovné "trhnutie si" som ešte nikdy nevidela. 😂😂😂

katkatt
21. jan 2020

Síce už školáci, ale boli vtipni:
- mami, čo je to vinkubátor?
starší ma predbehol v odpovedi a vysvetľuje mu: - to je inkubátor!... to je to... kde sa zväčšuje babo

mircalla
21. jan 2020

Pytam sa malej (4 roky): Preco si davas dole ponozky, bude ti zima. - Lebo chcem byt chora, aby prisla babi. (moja mala ju obcas ked je chora zavaruje)

bubula_007
21. jan 2020

4 a pol ročný syn: "Ja nepôjdem do škôlky, budem na to kašľať.." 😂😂

maca2014
21. jan 2020

kúpila som si psyllium, dcéra (5r.) sa pýtala čo je to, tak som jej vysvetlila ze to je prášok,ktorý mi pomôže s kakaním a nebude ma bolieť bruško....večer sedím na záchode, dcéra pribehne za mnou aj s krabicou psyllia a kričí...mami kedy si už konečne nasypeš ten prášok do zadku? 😂😂😂😂

modra_kolobezka
26. jan 2020

Syn druhak prisiel zo skoly s tym, ze si mame davat pozor na "ohavne choroby" 😂 (pohlavne choroby)

nadinka11111
Autor odpoveď zmazal
mircalla
28. jan 2020

Dnes sme mali otvorenu hodinu tanecnej, mala v jednom kuse vsetko komentovala. Trenerka vravi detom: Pozdravte rodicov. Mala rozculene: - Akych rodicov, preco len rodicov? Ja tu mam aj babi, to nie je rodic, to je babi! Takychto komentarov bolo neurekom, mne az slzy tiekli.

mircalla
28. jan 2020

Pripadne mali nahlas vytieskavat a mala na to: Moja babi nelubi tak hlasno tlieskat, ona je uz stara.

miriam439
28. jan 2020

Dnes sme išli variť šípkový čaj. Samozrejme malý chcel pomáhať a tak som mu dovolila nabrať šípky z vrecka... Najradšej by tam však nasypal všetky, a tak kričím, že dosť, dosť. A drobec: "Dobre, dobre, veď viem, že nemôžeš veľa, lebo budeš z toho tučná" 😂🤦

h2
4. feb 2020

Keď syn rýchlejšie hovorí, než rozmýšľa, tak sa môže stať, že dostanem aj takúto otázku:
"Ty máš aké prečo?" 😂
(Malo to byť: "Ty máš aké ročné obdobie najradšej a prečo?")

janage
4. feb 2020

Moja mala dnes: mama ty si nic nepamatas!!! Ty mas tu skoliozu!!

elisebah91
4. feb 2020

Mame trojrocnu a este nevie pekne niektore slová vyslovit a tak sa stane, ze ide pomálať ňaňovi/pomáhať, alebo ojať sestricku/objat.
Dosť ficala na Frozen a ked sa jej dr.pytala ako sa vola, jednoznačne odpovedala: ja som Elza.

simcika
5. feb 2020

@mircalla hahahaha

simcika
5. feb 2020

@maca2014 😂😂😂

siska53
5. feb 2020

Minule mala potrebovala obal z vajec, tajy ten 6kusovy. Mala.ho priniest v den vysvedcenia, kedze sa prve hodiny normalne učili. Zároveň bolo treba obom detom.aj obaly na vysvedcenia.
A vznikla z toho debata.. vravim dcere, ze este potrebujete obaly na vysvedcenie. Aj brat potrebuje. A dcera: a kolkokusovy? Ja na to, akoze kolkokusovy?? Vsak obal na vysvedcenie, jeden kus staci.. Ona odbehne, dobhene s obalom.na vajcia a vravi dorazne..ale kolkokusovy obal??? Ja zachvat smiechu.. tak ona si myslela, ze aj brat potrebuje obal z vajec! Ja som vravela o obaloch na vysvedcenie, ona o obaloch na vajcia na vytvarnu!

bluka2
5. feb 2020

Naposledy 5 rocna chcela nieco vediet o belochoch a cernochoch, na co som jej povedala, ze sme si vsetci rovni. Co to znamena? Fakt som sa zapotila, ale dala som asi 15 minutovu prednasku o vseliajkych rovnostiach a bola som so sebou naramne spokojna, ze ako som to fajn vytiahla z rukava a ako pozorne pocuvala. Ona ocenila moju filozofiu otazkou "to znamena rovni ako co, ako ciara"?

sandri
6. feb 2020

@bluka2 u nas tiez bola poznamka na cernocha, ze pozri mami aky cudny ujo. Tak tiez bola prednaska a zakoncila som to tym, ze "vsetci mame rovnako cervene srdiecko a kakame rovnake hovienka." to sa mu z toho pacilo najviac 🤣

pastinka
7. feb 2020

Stanko skúša Lucku: vieš čo je cuboid?
L: neviem.
S: kváder. A vieš čo je cube?
L: kvá.

chanaaa
7. feb 2020

Poslala som manžela kúpiť ďalší sušiak na prádlo, lebo jeden nám v zime nestačí a takmer 5ročný zahlási: Maminka, toto ti ocinko kúpil pre lásku 😂 myslel z lásky, takže od ocinka som dostala z lásky sušiak na prádlo :D

cacianka
7. feb 2020

@sandri aj u nas podobne -
Matej: aha indiáni
Ja:ti su cigani
M:ja viem ale aby nevedeli ze sa pozeram na nich

tanyan
7. feb 2020

ráno vravím dcére (5 rokov): chcem ťa učesať.
sedela pri stolíku kúsok vedľa mňa a opýtala sa: učesáš ma aj tu?

🙂 milujem jej skloňovanie a časovanie a preto pridávam ešte našu najobľúbenejšiu skomoleninu: tato, uhoň sa! (chcela aby jej neprekážal, aby sa jej uhol - my s absorbovanými gramatickými pravidlami by sme to naformulovali: tato, uhni sa.)

fizu1
7. feb 2020

@tanyan jééj, aj moje dieťa (6) tak svojsky skloňuje a časuje 😀 je to až neuveriteľné, že to vôbec povie.....moje 2 najobľúbenejšie vety asi navždy ostanú: "Maminka, ja už mám nového oženca" 😀 t.j. ženícha.... a keď sa sťažovala na deti v škôlke a zakončila to vetou: "Ale oni to ešte nevjú" 😀 t.j. nevedia....

zitaje
7. feb 2020

@fizu1 takéto máme v rodinnom legendáriu od sestry, keď bola malá:
Mama: Nemôžem ti teraz čítať, musím ísť prať.
Sestra: Tak praj! (=per 😀 )

zara0201
7. feb 2020

S mojim druhákom sme na prvouku precvičovali zvieracie rodinky. Samec kozy je podľa neho kozák.

sandri
7. feb 2020

@fizu1 u nas tiez syn (6) bezne hlasi, ze "oni chcejú" a vecne hlasi "uz som v postele" a pod. 🙂

bubula_007
8. feb 2020

Skloňovanie je super. 👍 Nechcú používal starší syn.. a menší zase, keď si kreslil, tak mi povedal: "Mama, kres už aj ty."

bubula_007
8. feb 2020

Nie nechcú, ale nevjú tam malo byť.. 🙈