Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dnes sme konečne na záhrade začali siať nejakú zeleninku, syn bol pri mne a "pomáhal". Pri tom sme sa rozprávali o obrábaní pôdy a tak podobne. Spomenula som si na jednu básničku, ktorú sa kedysi ešte v škôlke učil a hovorím mu: "Pamätáš sa na tú básničku 'Orie, orie Ján'? Ako k nemu prileteli tie vrany a dohadovali sa, či orie dobre, alebo zle." Syn: "Nó, tak trochu si pamätám. Ale neviem, ako to skončilo. Dobre orol, alebo zle orol?" 😁🦅
Pocas karanteny sme si vymysleli novu hru- hokej s varechami a penovou loptickou- len si nahravame cez chodbu alebo obyvacku. Manzel prihra dcere, 2r3m, a ta s nadsenim: Super tatinko, ty si super chlapec!!🙂
Malý sa večer modlil, zrazu zdvihol prst, pozrel na obraz s Ježiškom a prísne vraví: "Ježiško a dúúúfam, že keď si bol v obchode kupovať darčeky, tak si mal rúško." Obrátil sa na mňa a zaprosíkal: "Maminka, spýtaš sa ho na to, keď mi na Vianoce prinesie darčeky?" 😂😂😂
Obliekam dvojrocnu dceru, ako vzdy s cirkusom, takze trickom som dostala preplesk cez tvar. Hresim ju a vravim, ze sa nesmie ohanat vecami, ked su okolo nej ludia...stopne krik a spyta sa: , maminka a ty si ludo?" Nieee moja, ja som dinosaurus😂 potom volame cez videochat s kamoskou, ktora ma syna Luda, mala sa tesi: " mami tam je ludocek"😃
Dcera (4 r) mi nadiktovala par veci na zajtrajsi piknik: Vankuse, periny, plysaci, babika, minimalne 5 paw patrol, paw patrol vyhliadkova veza, kolieskove korcule, lietajuci tanier, lopta......jedlo a voda.....
Dnes si pýtal môj syn 3,5r.na raňajky párky (Veľký piatok)...vravím mu, že dnes sa mäsko nepapa, že mu pripravím niečo iné... Opýtal sa prečo, tak som mu povedala, že Ježiško zomrel... Hneď ho zaujímalo prečo zomrel?! Kým som chvíľu uvažovala ako mi to poviem... On hneď zahlásil, že vie prečo... Pretože roznasal veľa darčekov a už nevládal, tak preto musel odísť do nebicka 😇😊 tá detská pravda je úžasná 🤗
Dnes sa Filipka (4roky) pytam, ze kde byva a on hned, ze v Bratislave, tak mu na to len zo srandy, ze a kde byvam ja (samozrejme byvame spolu) a on s vyplestenymi ocami na mna kukol, ze "ja neviem kde ty byvas" :D no hold, o tom sme sa nikdy nerozpravali. Ale po otazke ci nebyvame nahodou spolu mu to s usmevom doslo :D
Také aktuálne. Keď učím žiakov online SJ, dcéra (7r.) sedí pri mne a počúva. Dnes v TV zahliadla nejaký film a kričí - Mamaaaa, tomu ujovi odťsl prsty singular. 😂 😂 😂
Uvediem vas trochu do obrazu. Keď som byvala este u mamy tak sme doma volali ovladanie od telky "vlado" taka nasa skratka a obcas to este použijem. Hľadala som ovládanie a pýtam sa syna (5r) či nevie kde je "vlado" a on že "No asi doma keď je ten koronavirus!" 🤣
V parku sa bavi dost hlasno manzelsky dochodcovsky par na vedlajsej lavicke o politike. Vravim deckam radsej podme dalej, toto ma nebavi pocuvat....Syn sa ma pyta: Chcela by si radsej pocuvat cely den toto alebo tatina. Neverim, ze som to povedala, ale odpoved bola: tatina
včera na bicyklovej dráhe:
JA: Miuška, prečo si zabila toho chrobáka?
MIA (6): No lebo sa mi motkal popred bicykel a bála som sa, že ho prejdem a zraním.
Dnes sme sa s Miou (6r) hrali na mamu a sestru - ona bola mama a ja malá sestra🙂 a hovorí mi: "Ty, sestra, a vieš, že Anabell má už sestru? Tú ružovovlasú, v modrých trenírkach - ony sú siamské dvojičky, ale nemajú rovnakú mamu, lebo ich ocko sa druhýkrát oženil, lebo ich prvá mama zomrela. Ale tomu ty ešte nemôžeš rozumieť, lebo si moc malá." 😀
@karajazviny toto mi pripomenulo otazku mojej dcery, ked ju dedko na bielu sobotu zobral k Jezisovmu hrobu. Prisli domov a ako prve bolo: A teraz kto bude roznasat darceky na Vianoce, ked Jezisko umrel?
@janage 😊👍
môj 7 ročný syn dával popis k svojej práci pre pani učiteľku: Radko, II.D, ZŠ Hroncova, Slovensko, Zem ... 🙂
Na Veľkonočný pondelok ráno sa ma syn s mužom chystali vyšibať. Synovi na korbáči nedržali stužky, tak mu ich tam Tato pomáhal priviazať. Keď už im to trvalo príliš dlho, prišla som za nimi do spálne a pýtam sa, čo tu toľko robia. Od syna som dostala túto odpoveď: "Apgrejdíme krompáče!" (Vysvetlenie: apgrejdíme = slovenská verzia anglického slova "upgrade" , ktoré sa často vyskytuje v počítačových hrách. No a krompáče si syn pomýlil s korbáčmi.)
A ešte jedna perla z dnešného dňa:
" Musím sa napiť, som smädný, ako mucha!"
Mladšieho syna učíme cikat do záchoda, po úspešnom pokuse som prišla za starším synom(5rokov),a vravím : Tvoj mladší braček je už šikovný veľký chlapček, sám cikal do záchoda! On: Hej? Ukáž! A rýchlo bežal do izby, kde sa mladší hral s legom, a úplne sklamane zhodnotil : "ale šak vôbec nie je veľký, veď je taký istý malý ako včera!
Dnes sa učíme slovenčinu 2roč. Ja: doplň vetu: V školskej taške nosím.... Malá chudá ako špageta s rozžiarenými očami: Veeeeeeľaaa jedlaaaa. Keď videla, že mi začína trhať kútikmi dodala: No dobre, aj učebnice.
5r.: Idem sa vypalovať na slniečko
Maminka , ľúbiš ma veľmi ? Ako veľmi ? Dala by si s odťať obidve ruky za mňa ? ( 6 ročná dcéra ) . Samozrejme že ťa ľubim a ruky by som si pre teba dala naozaj odťať keby bolo treba.
No to hovoríš iba tak , aby si sa potom nemusela o mňa starať s tými lakťami.
To je také zlaté, keď dieťa nerozumie slová nejakej pesničky, tak si ju prispôsobí... Moja 5ročná si celé doobedie pospevuje:
Išla som ja na tanec
vyfintená veľmi 😀
Ja milujem to ich sklonovanie:
mami kam si idela (isla)?
Co to robis? Pracovam..
Maminka aj ty musis bezit! (Bezat)
Ty nemozes lezit v mojej posteli!
Stojit a este kopu dalsich😃

Ahojte baby,
ako ste si iste všimli, mnohokrát vaše príspevky odtiaľto použijem do zhrnutia Týždeň zo života mamičiek. Teraz sa snažíme ísť trochu aj cestou instagramu, facebooku a tak... a moja otázka, môžeme tieto vaše príbehy použiť na IG? Samozrejme, anonymne, bol by to nejaký text vložený do obrázku. Alebo, ak by ste chceli, tak práve naopak, ak ste na IG, modrykonik vás môže práveže označiť, trochu „spropagovať.“ Čo si o tom myslíte, pls?