Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
- Oci subujem.
- Čo?
- SUBUJEM
- Čo sľubuješ? Sľubuješ že budeš poslúchať?
- Nieee ! subujem (šrubujem) ti hlavu ☺
Mne sa pokazil počítač a niečo som potrebovala, tak som si sadla za mužov počítač - na tej stoličke ja nikdy nesedávam. Prišla malá, videla že tam niekto sedí a hovorí tatííí...... pokračovala vo vete a pozerala sa na mňa. Zasekla sa a hovorí: Tatííí? Prečo.... zase sa zasekla.... vedela že nie je niečo v poriadku, ale nevedela sa rozhodnúť že čo :D Nakoniec pochopila a hovorí: Mama, Ty si ma totálne oďubala, Ty prečo tu sedíš?????
vcera vecer prisiel syn (5r.): "mami, naucme sa nejaku basnicku". Tak prve co ma napadlo, naucila som ho par versikov zo Zabiatka systemom opakovania, ja som povedala vers, on zopakoval a tak niekoolkrat sme to zopakovali. Ked to uz vedel, tak len tak z recesie, ze: "naucim Ta este jednu. Opakuj po mne:
A ty mor! Hoj, mor ho!
A zo syna v tej bezradnost vyletelo: "A ty moj hormo."
Takze toto povinne citanie sa uz u nas v rodine zafixovano na vecne veky ako "A ty môj hormón."
Vacsinou sa píše o malých deťoch, ale aj staršie vedia pobaviť. Dcéra, 15 rokov, sa občas poriadne domota, keďže nežijeme na sk. Svokrovci poslali kúpeľné oblátky, jej malý brat jednu jedol a ked presiel okolo nej, tak kričí ''Mami! Bruno je kartón?! Jaj, či to je taká placka.'' 😀
este som si sponemula na jednu otazku mladsieho 🙂 "mamika, peco mas take .... nalabkane nechty?" alebo aj nalabkovane
pridám "perlu" z práce-stále mi je smiešna,prepáčte,že to nie je hláška dieťaťa 😀 Boli ma pozrieť všetci moji chlapi v práci,pred nimi stál ešte jeden zákazník,ale aj tak som sa im prihovorila(bolo asi 10h):"to ste až doteraz gabali?"A ten zákazník s kľudom :"ale kdeže,ja som hore už dávno" 😀 😀 😀
@luciauk no, ja mám 9 ročnú a tie jej hlášky 🤐 🤐 mami, dnes si zaslúžim masáž! 😕 😕 a začo?? no, bola som dlho vonku, Elisku mala dlho teta, takže ste boli s ockom sami a mohli ste kľudne mať sex!
😕 😕 😕 jedla som zemiaky - skoro som sa zadrhla.... vyšlo zo mňa, že to by si nám ale nemohla odspodu zvoniť za každú somarinu 😅 😅
na druhý deň mi to nedalo - pýtam sa jej a ty vieš čo je to sex? ( 😅 ) a ona, že nie, ale to je Leine obľúbené slovo - ona ho používa často 😀 😀 😀 😎 😎 😎 júúúúúj ale mi odľahlo 😅
no a na druhý deň mi už zase nedalo, tak sme mali rozhovor.... primeraný veku - najprekvapivejšie bolo: 😨 😨 a to ste pri tom s ockom CELKOM holí??? 🙄 🙄 😀 😀
Moj maly vcera nasiel velkonpcne vajicko(mam take veci vedla pri obrusoch a brali sme novy,teda on pomahal.
Dnes sa ma pyta,ze kde je to velke nocne vajicko.
Ked som mu vysvetlila,ze nim ozdobime byt na Velku noc,tak sa ma opytal,ci si ho damr ak na Malu noc..takze mame novy sviatok!
🙂)
So synom si často vyznávame lásku a najnovšie tak, že si šepkáme do uška. Tak som raz, vo chvíľke citového pohnutia, povedala synovi: "Poď sem, niečo Ti pošepkám." A pošepkala som mu: "Ľúbim Ťa najviac na celom svete." A syn mi na to: "Maminka, teraz Ty poď sem, ja Ti niečo pošepkám." S radosťou som očakávala nejaké vrúcne vyznanie lásky, ale táto informácia bola zjavne dôležitejšia: "Hovienka bývajú v záchode, to je ich domček." 😝
Síce je to už dávnejšie, ale dnes som si na to spomenula.
Keď dcéra prišla do veku, kedy sa začala intenzívne zaujímať o fotografie (poznáte : Kto je na obrázku? Toto je mama, toto je... atď.), stala sa nám jedna kuriózna situácia. Boli sme u mojej mamy, ktorá má na stene obraz svätej rodiny - idylická štylizácia - Jozef hobľuje, Mária drží na rukách Ježiša a ten kŕmi barančeka. Moja dcéra sa starkej do nemoty vypytovala, kto je kto. A asi po dvoch hodinách ma zrazu vzala na prehliadku daného obrazu. Dôležito mi vysvetľovala: "Toto je Jozef, toto je Mária a toto," povedala ukazujúc na dieťa na obraze, "som ja, keď som bola Ježiško!" 😅
Tak, máme za sebou prvý deň v škôlke, vlastne len poldeň, poobede som po syna prišla. A hneď som sa ho začala na všetko vypytovať, či mu bolo dobre, či sa pekne hral, či poslúchal, či papal, či cikal, či kakal. Všetko bolo "Áno", len kakanie bolo "Nie, nekakal som, na kakanie tu majú veľmi malé záchody."
boze baby, ja som sa tak naasmiala ako to tu citam! az som v soku, ake mate sikovne deti na tieto hlasky, ked su vo veku 2+... moj starsi ma 2r3m a teda hovori len indianskou recou, ktorej nikto nerozumie a sem tam par slovicok, ziadne zrozumitelne vety 😖 normalne mi je luto, ze si este nepokecame, ked citam o tych vasich vymyselnikoch... to dokedy bude ten nas taky trulko? 😕
Nieco sa podarilo aj mne, nielen malemu....ze materska demencia, asi to vsetky pozname....maly obzeral kvietky a ja v zapale, ze vysvetlim mu trocha z tej biologie, hovorim: "Pozri Matusko, ake ma ten kvietok krasne lupiny." (malo byt lupene)
Pýtam sa malej: "Ako sa volá dievčatko, čo s tebou sedí v lavici?"
"Ja neviem, také ťažké meno má..."
Pozerám zoznam spolužiakov na internete, skúšam hádať: Jennifer? Vivien? Viktória?
"Nie, také ťažké... už to mám, Zuzka!" 😨 😨
🤐 Tak nič, doba sa mení...
tak nieco z adaptacie na skolku: "ja uz nepojdem do skolky.....lebo je pokazena!"
Malá si pozerala plagátik s plánom ZOO Viedeň. A dávala som jej hľadať kde majú aké zvieratá. Okrem iných. .....nájdi KOALU. Malá: tú zlú ?? Nechápala som, ale hovorím že veď je dobrá a milá. Malá:.NIE !!! Ona ukradla šteniatka!! No chvíľu som bola mimo a pýtam sa: aké šteniatka ? A Nelly:.tie bodkované, chcela si z nich urobiť kabát! !! Hmmm takže ja o KOALE a malá o CRUELELE de Vil (101 dalmatincov) 😀
vcera moja 3rocna slecna zbierala lupene ruzi a pyta sa ma- pocujes ako vonaju? 😉
pomaly konci sezona grilovania, opekania. Nasa rodina tomu neholduje, ale vcera sa starsi syn (5r) opytal: "maminka a my kedy budeme na dvore špekať?" (opekať špekačky myslel) Aj slovna zasoba starsich deti obcas prekvapi.
Včera pri večeri:
"Maminka, a Ty prečo nepapáš?"
"Vieš, zlatúšik, ja nebudem večerať, chcela by som trošku schudnúť."
"A prečo???"
"Aby som zase bola štíhla, ako prútik."
"A kedy budeš zase štíhla, ako prútik?"
"No, ja dúfam, že čoskoro."
Na to sa na mňa môj malý synáčik pozrel a srdečne sa rozosmial... 😖
Dnes v šatni: "Maminka, mali sme na obed také mäsko, čo vyzerá ako bobok" 😀 (čevabčiči)
Dia podala synovcovi do kočíka list, ja mu to komentujem, že "máš lístok, lístok zo stromu" A Dia ma opraví "Nie zo stromu, zo zeme" 😀
vcera sme sa ponahlali, tak som malu trochu surila, nech sa ide rychlo obut a ona na mna zavrcala a povedala: joj, ja sa musim cely den zlostovat! 😀 akoze tie sklonovacie skvosty ma vedia dostat do kolien, nehovoriac o samotnych hlbokych myslienkach 😀
Včera dal muž synovi 7 r. sľúbenú odmenu- bankovku. Pričuchol si k nej. Ja sa pýtam, co to robí.
"Skúšam, či je pravá" - odpovedal.
perla mojej mamy, ale hádam sa zasmejete. mama volá otca zo srandy "takto prdko" niekde mu povie "tatko frcko" (netuším kde na to chodí) a dnes mu pre istotu povedla "trtko" 😀

Deti kukajú Na vlásku, my dospelí za nimi debatujeme a naraz sa obráti mladšia a "Hejže to čo tam vypúšťajú nie sú šampióny??" (lampióny, staršia ju presviedčala že šampiňóny...)
Počúvame Mládka, "Kousavá deka"....spieva sa tam Kousavá deka, kusadlama seká když pod ní spočívám..... a staršia nás všetkých presviedča že sa spieva Kousavá deka U SÁDLA ma seká.... reku kde u sádla? "Ta tu..."vyhrnie tričko a ukazuje si na boky.....