icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

bodka70
3. máj 2020

@mircalla , podľa toho ktorá, sú aj tie dlhé verzie, napr. Krtko a chamomilla, krtko filmová hviezda, krtko v meste... 🙂

mircalla
3. máj 2020

@bodka70 Vidim, ze ovladas a vies, kolko mas casu🙂

bodka70
3. máj 2020

@mircalla , to už sú časy minulé ale pamätám he-he 😀

mirusinka1979
Odpoveď bola odstránená
diana20
8. máj 2020

Théo (4r) chcel pozerať telku. Môj priateľ nastavil ruku a hovorí mu:
tak to bude 5 eur Théo!
Théo mu capne po ruke a čaká.
Théo? Veď si mi nič nedal!!
Ale papa!! Ved to sú imaginárne peniažky!
😂😂

jarja
12. máj 2020

Dávali v tv rozprávku "Za plotom" a naša malá (3 ročná) že "budeme pozerať za plotom? A dáme si tam aj gauč na plot?"😀

xima
14. máj 2020

Syn, 5 rokov: Mamka,môžem si zahrať hru alebo áno? No proste dal mi na výber 😀

miriam439
14. máj 2020

Dnes sme trochu so synom vo väčšom upratovali. Samozrejme pomáhal tak, že už som mala nervičky na dranc... Našla som mŕtveho chrobáčika, tak som ho chcela postaršiť, že sa azda na chvíľu skľudní... Ukázala som mu ho s tým, aby bol slušný, lebo ho ten chrobáčik môže aj uhryznúť. A tak bol slušný a spustil: "Teší ma, ja sa volám.... a veľmi rád vás spoznávam."
Som skoro odpadla, ani som netušila, že sa vie tak krásne zoznamovať, lebo to bolo fakt prvý krát, čo takto spustil. Lebo inak jeho zoznamovanie vypadá tak, že je schovaný za mnou, ruku ho nedonútim nikomu podať a na veľké prosenie ledva dostane zo seba tiché Ahoj. ☺️

0silvia0
14. máj 2020

@miriam439 no ved s mrtvolami sa mu asi lepsie komunikuje ako so zivymi😂

maminuska
14. máj 2020

Vravím 2,5 ročnému synovi , Fedorko poď ideme papať a on mi na to : chcem ovadač . Nie , telka sa nebude pozerať. Poď do kuchyne papať. on zas tvrdohlavo : chcem ovadač.Žiadny ovladač, pod papať. Malý pozrie na mňa : Chcem polievku ...a chcem ovadač. Tvrdohlavec jeden .

maminuska
15. máj 2020

Tak toto napísala o mne moja 10,5 ročná dcéra ako sloh o mame. 🙂

h2
15. máj 2020

Môj syn sa ma včera opýtal: "Mamí, chcela by si mať takého robota, čo by za Teba urobil všetky domáce práce?" A skôr, než som stihla odpovedať, tak sa ešte opravil: "Vlastne niekoľkých robotov, jeden by to sám všetko nezvládol."

miriam439
15. máj 2020

@h2 Asi jediný chlap, čo si uvedomuje (zatiaľ 😎 ), koľko je doma veľa práce. 😁

miriam439
15. máj 2020

@maminuska Tá posledná veta ma dostala 😂😂😂 Dúfam, že aj môj syn bude toto na mne obdivovať 😂😂😂

lucyluv
15. máj 2020

Dcerka 2r7m so srdcervucim vyrazom vravi: "Dedko ma skrtil, bolelo to!"
Vysvetlenie: nas "sikovny" dedko sa pokusal vyzliect jej bundu :D

miriam439
21. máj 2020

Smejko a Tanculienka - Klbko ide do sveta v podaní nášho 3,5 ročného speváka:
"Poď z vesela až do cieľa,
tak pridaj sa k nám,
maminka je riadne čudná,
nechcem byť s ňou sám."
To sme sa chystali von, on sa už zrejme nudil, bo ma musel čakať pri dverách a tak z ničoho nič spustil toto. Som nevedela, či sa mám smiať, či plakať. 😂

h2
21. máj 2020

Včera som synovi strihala nechty. Celý čas pri tom vykrikoval: "Týranie detí! Toto je týranie detí! Pomóc, týranie detí! ..." (Ešte šťastie, že bývame v rodinnom dome a nepočujú nás susedia, už by na mňa volali sociálku.) 😂

maminuska
21. máj 2020

Vravím synkovi 2,5 večer .. poď spinkať .. netem pinkať , ale pod je noc ...nini noč, neni tma ( nebola ) , vyspinkáš sa a zajtra pôjdeme na picu... netem piču , na to môj 20 tnik hovorí no dúfam že to nebudeš hovoriť v 18 tich . No nemilujte ich .

miriam439
22. máj 2020

@h2 Predvčerom som podobné zažila, ale vonku na dvore v podvečer, keď všetci susedia naokolo boli vonku vo dvoroch alebo záhradách.
Ja som potrebovala niečo dorobiť v záhrade a tak sa podujal môj otec, že malého trochu zabaví vo dvore. Za 10 minút som im ale bola 3x robiť rozhodcu, čo sa doslova priečili ako dve malé deti, až ma to prestalo baviť a zajala som malého so sebou s tým, že mu dovolím záhradnými nožničkami strihať trávu (jeho doteraz najobľúbenejšia činnosť - samozrejme, kým mal zakázané ich chytať do rúk). Teraz som mu to dovolila, bo som nemala iné východisko.
Malý sa rozreval a na plné hrdlo začal kričať: "Prosím, pomôžte mi niekto!!! Kto ma príde zachrániť? Pomóóóc, to mi nik nepomôže? Dedko, aspoň ty ma príď zachrániť."
Keď som videla, ako sa obzerá ponad plot sused, tak som skoro zaliezla pod ríbezľové kríky. A bolo po robote. 😬😵

mrnoska3
24. máj 2020

moja skoro 3 rocna češe 2 malymi hrebeňami babiky a ukazuje mi pozri mam dve česaky (hrebene)

siska53
24. máj 2020

Minule vecer som sa pýtala priatela, ci uz pil caj. On mi na to: este nie, bol veľmi mokry.

totatimeka
24. máj 2020

Asi by sme mali obmedziť telku 😄
Úspávam 5 mesačného a počujem z obývačky 5 ročného hlasom Miša Hudaka "Iron man, o 17 rokov na jojke" nuž tak si ešte počkáme 🤣

mircalla
24. máj 2020

Mamu mam v nemocnici, malej vysvetlujem, ze uz sa babi s nou nebude moct teraz hravat, pretoza je chore...Mala automaticky (4r): Mami, babi ma koronavirus?

maminuska
25. máj 2020

6ročná dcéra bola u babky a keďže ide v lete do tábora, tak sa jej moja mama pýtala :ako sa volá ten tábor kam ideš , ona Wachumba, o chvíľu Adélka do akého tábora to ideš a ona Wachumba, o dve hodiny sa babka vraví susedke že vnučka ide do tábora ... ako sa to volá a Adelka otrávene vraví Wachumba , no a keď sa to opýtala už 4 krát tak jej Adelka blahosklomne a s pochopením hodných starších ľudí vraví ...babka vieš čo , hovorme tomu tábor dobre ?

bubula_007
26. máj 2020

Cvičím si ja pekne, kľudne-box, výkopy, výpady..keď tu príde moje päťročné dieťa, chvíľu ma sleduje a potom veľmi múdro poznamená: "Mama, ale takto nebudeš mať kocky na bruchu!" ☝️☝️☝️😂

totatimeka
26. máj 2020

Moj 5 ročný je zvyknutý na pastu perličku, ale teraz si v obchode vybral inu, lebo mala na sebe obrázok starwars ale trochu stipe. Dnes si umyval zuby a hovorí mi že "Ja už som veľký chlap keď mám taku stiplavu pastu. Už som otec" 😅😄

bluka2
27. máj 2020

Ty si niečo písala na tricko?
Ano, lebo je tam napísané na 6 rôčkov a ja mám 5...

maminuska
27. máj 2020

6 ročná dcérka chce nejaké vlastné zvieratko a keďže už máme psov , tak jej ponúkam niečo také že tichšie. Vravím jej a rybku nechceš ? Budeš sa na ňu pozerať ako pláva... a ona mi na to ..a ty by si chcela sa pozerať na niekoho kto len pláva , točí očami, žere vodu a nič nerobí keď ty musíš upratovať ? No čo na to povedať, no nechcela 🙂

h2
27. máj 2020
miriam439
27. máj 2020

Ráno ma malý budí: "Mami vstávaj!!!"
Ja: "Čo sa stalo?
On: "Celú noc mi čert kričal z nebíčka do uška, aby som sa pocikal. A kričal strašne nahlas, aby som ho počul a tak som sa pocikal".
No pokarhajte ho, keď má pripravené také "skvelé" ospravedlnenie 😂😂😂
ALEBO
"Mamiiii, cikaaať ".
"Dobre stiahni si tepláčky a slipky, ja idem po nočník"
Vrátim sa k nemu s nočníkom, on tam stojí, dupká, že sa už už pociká a dôrazne mi vraví: "Však ty máš tiež zdravé ruky, môžeš mi to ty dať dole. Či to tu všetko mám robiť ja? Ach jaj, maminka!!!“