icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

mircalla
27. máj 2020

Dnes hladam pracovny PC, zmizol z gauca. A aha mala drzana (4 r) si ho presunula do svojej izby

miriam439
28. máj 2020

@mircalla No len aby za chvíľu nepýtala výplatu za "prácu z domu" 😂😂😂

mircalla
31. máj 2020

Pozerame film....Dcera sa hra v obyvacke...Jedna z postav sa ozve: Thomas? Thomas?. Dcera (4r) zmatene - Tatino, ty si tiez vo filme? (vola sa Thomas).

elenita
31. máj 2020

@mircalla jej, to je ina synchronicita 🙂 Pozeram film a vo chvili, ked som si citala Tvoj prispevok, postava vo filme skrikla: Thomas! 😃

janage
3. jún 2020

Dnešné domáce vzdelávanie - zvieracie rodinky
Ja: Samec husi?
D: Neviem.
Ja: ale vieš., na G..
D: Neviem
Ja: Gu...
D: Gustáv!

Ja: Samec kobyly
D: Kôň
Ja: Dobre a ešte inak - ak dieťa je žriebä?
D: Žreb!

miriam439
3. jún 2020

Už asi pol roka máme doma malého žiarlivca. Takže manžel si musí dávať bacha na to, kedy a kde ma pohladí či pobozká 😍
No a minule som stála pri kuch. linke, otočená chrbtom k nim dvom a manžel ma pohladil po chrbte vo výške lopatiek. Malý (3,5 r.) hneď pribehol, muža odháňal odo mňa so slovami: "Ocko, nerob maminke, ona tam má prsíčka a môže tam mať aj bábätko" a on ma začal hladiť po krížoch. 😂😍😘

masha185
4. jún 2020

Je to dávno a nie je to moje dieťa ale ide o môjho brata ...teraz už je po maturite ale svojho času ešte keď sa zmestil do nákupného vozíka mal hrozne rád pesničku odChiki Liki Tu-a - Laska moja de si ....A najradšej ju spieval predavačkám za pokladňou v Lidli 😂 Nikde inde a nikomu inému len v Lidli a len predavačkám pri pokladni 😂 Tie ho samozrejme išli zjesť 😅

alexa21
4. jún 2020

Eliška (3,5)prišla za mnou s vážnym výrazom tváre a spustí..
Maminka...chlapci majú pinduskov,však?
Áno Eliška,tak je..úmyselne ticho v nádeji že je to všetko..nie je ..pokracuje..
A dievčatká majú také...hmmm...takeee🤔 2 riťky😂

mariadarina
10. jún 2020

Čerstvo 6-ročná dcéra sa pri hraní kariet so sestrou sťažuje: Mami, Kika ma ošalátila! 😂😂😂 (namiesto ošalila)

miriam439
10. jún 2020

Dnes v TV Jojko medzi rozprávkami bola vsuvka, kde kratučko hovorili deťom o koronaviruse. Malý (3,5 r) pohoršene hovorí: "Čo stále o tom dookola hovoríte? Však sme to už dávno pochopili!" 😂😂😂

mircalla
10. jún 2020

@miriam439 Asi tak🙂 Aj detom to uz ide na nervy

mircalla
10. jún 2020

Uz je pekne neskoro, dcera (4r) pije mlieko a pozera rozpravku v PC. Hovorim: Terezka, ked dopijes mlieko,ides spinkat...- Chces povedat, ked dopozeram....

chanaaa
11. jún 2020

Nas syn chce byt formular! ......... chce soferovat F1😂

bubula_007
11. jún 2020

@chanaaa U nás starší chcel byť "pomorník", tzn. potápač a mladší "podzemník", tzn. baník. 🙈

bodka70
11. jún 2020

môj 7 ročný synátor si takto "nenápadne" vypýtal odo mňa kompliment: "Mami, nechceš mi náhodou povedať, že som roztomilý?" 😀

angela1103
11. jún 2020

Boli sme na dvore, deti jedli pukance. Po chvíli pozerám, že na tráve je padnutých pár pukancov. Hovorím dcére, že to môže zdvihnúť, "ofuknut" od nečistôt a zjesť. A moje šikovné dieťa ma poslúchlo
a konalo ako som hovorila 😁 Po chvíľke hovorí: "ale to není sú pukance, to je nejaký polystyrén" 😮🙈 (to muž vyberal z krabice nejakú novú mašinku a z polystyrénu padlo až na trávu)🤪🧐

angela1103
12. jún 2020

Išli sme si spraviť šalát. Dcéra hľadá v chladničke a sa pýta "Mamaaa? Kde si dala rukolu?" Ja, zaujatá ešte ďalšími dvoma deťmi, vravím " už som ju dala VON" ..... popri hrách s deťmi počujem,že sa zavreli vchodové dvere, ale nejak na to nereagujem. Dcéra sa vráti z vonku a hovorí " všade som hľadala, aj pred dverami, aj pri aute, ja ho nikde nevidím...🙈......sme sa zle pochopili, ja som ho vybrala VON z chladničky na kuch.linku. 😄😆

mirkaaa80
15. jún 2020

Moj 5-rocny Adamko sa vratil z nakupu so svokrou - vyklada to na stol a komentuje: “tieto cukriky su pre mna, tieto su pre Samka (brata) a tato bonboniera pre tatina.” Pytam sa ze a co kupil mne. Maly pohotovo odpoveda: “nooo na teba som zabudol mamina, prepac! “ V tom si to uvedomil a aby zachranil situaciu - ze vlastne materialne veci nie su dolezite - sucitne dodal: “ mamina, sak ty mozes byt rada ze zijes “ 😏.

yasmeena
15. jún 2020
mircula
15. jún 2020

Prezerala.som si letak z lidla a maly 2rocny synator so mnou...zrazu vykrikol-ruuuko(rusko) a tam 2dielne plavky.... sme sa rehnili ako kone cela rodina

sticker
bodka70
16. jún 2020

@mirkaaa80 , no super 😀, určite si sa potešila 😀, To mi pripomenulo hlášku môjho syna, keď mal 4 roky: Mami, ty keď zomrieš, tak ja budem sedieť v aute na tvojom mieste, vedľa ocka, že? 😅

elenita
16. jún 2020

@bodka70 Milee 🤭🙈

laura_222
16. jún 2020

@mirkaaa80 😂😂😂😂

mirkaaa80
16. jún 2020

@bodka70 🤣🤣🤣zlaty

jezibab
16. jún 2020

S desaťročným synom sa špliecham v bazéne a hovorím mu: "To sú aké malé vlnky, to musíš urobiť riadnu tsunami!" a on na to: "Tú si spravila ty, keď si skočila do bazéna!"

Alebo vykladám veci z auta a následne sa pretisnem úzkym priestorom medzi autami. Syn s úprimným úžasom na mňa hľadí a hovorí: "To musel Boh urobiť teraz zázrak, že si tadiaľ prešla!"

Inak nosím veľkosť 38, nie som žiadna veľryba.

jezibab
16. jún 2020

Manžel mi vyrába sušiak na bielizeň a deväťročná dcéra mu spoza rohu kričí: "Tato, zaves to čo najvyššie, aby som na to nedočiahla!" (už tuší, že bude musieť pomáhať...)

pastinka
17. jún 2020

L: ja by som chcela ist na prechadzku s kocurikom. Dam mu ten cerveny obojok, poziciame si od Janky voditko, a pojdeme.
Ja: to by sa mu asi nepacilo.
L: na prechadzku sa chodi iba s .... (rozmysla, sama pre seba si mrmle "dog") ... na prechadzku sa chodi iba s dogami?

pastinka
17. jún 2020

L: mami, a kocurik pojde tiez do bazena?
Ja: ked tak raz 🙂 macky nemaju rady vodu.
L: a kocuri???

miriam439
17. jún 2020

Dnes ráno zase vyjednávanie:
ja: poď si upratať pyžamo
malý: nemôžem, konečne som sa začal hrať
ja: no a čo
malý: tak na čo som si tie všetky hračky kúpil
ja: ty si si ich kúpil... a odkiaľ si vzal peniažky, bol si už niekde pracovať
malý (zamyslel sa a zrejme pochopil, ale vynašiel sa a vraví): pokoj, pokoj ľudia, dobre?

Teraz je nejaký prechorený, nechuti mu jesť a naťahuje ho, tak dostáva fakt mini porcie jedla.
Položila som mu tanier na stôl, že ide obedovať.
Samozrejme padla otázka, či to všetko má zase on zjesť. Ja mu na to ironicky: Nieee. A považovala som to za uzavreté, išla som si po svoj tanier.
Malý pokrútil hlavou a zamyslene hovorí: "tak asi stará Blažková".
No nebolo mi viac treba. 😂😂😂

fizu1
17. jún 2020

@bodka70 jáááj, to mi pripomenulo, keď mal môj syn 4roky, tak mi povedal: Mami, keď ty s ockom už budete starí a zomriete, tak ja sa navždy presťahujem bývať ku starkej Katke 😀 - ku mojej mame (vtedy mala asi 65r)