Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Deti, a co by ste mi uvarili?
1 ja kavu, ale nie jednu ale radsej desat
2 ja ti donesiem vino
1 a ja ti este pustim telku a pozries si rozpracku aby si nemala starosti..
Malý (takmer 4 r.) zaniesol večer pred spaním PRÁZDNY pohár do spálne. Vypytovala som sa ho, že prečo a prečo vlastne prázdny a odpovedal, že aby sa z neho mohol napiť, keď bude v noci smädný. Po tomto skvelom vysvetlení som mu ironicky povedala, že už som to pochopila.
Samozrejme musí mať vždy posledné slovo. Tak celý nadšený mi hovorí: "No som tak rád, že si to už konečne pochopila. Máš také veľké ústa, že to až dakedy nechápem." 🤦🙂
čítala som dnes týždeň zo života mamičiek a spomenula som si na jednu perlu, ale nie detí, ale nášho angličtinára na strednej škole. Na školu som chodila do triedy so svojou sestrou - dvojičkou, voláme sa Jana a Božena. A náš angličtinár chcel na hodine s nami niečo riešiť a chcel nás osloviť naraz. Tak povedal: "Jé Bé Kol...ové." V triede nastalo hrobové ticho a o chvíľu všetci rehot 😀.
Lezime vsetci na posteli, uspavame deti. Muz rozprava starsiemu synovi rozpravku. Vacsinou si vymysla o autach, na den otcov vsak ma akusi melancholicku chvilku a vymysla si pribeh o tom, ako sa z nas stala rodina. Zamotava sa, zamotava... ja sa v duchu rehnim aj gulam ocami.. v tom sa syn zdvihne, zlezie z postele, pozrie na muza a hlesne: radsej donesiem knižku
😂😂😂
Moja hviezda skoro 3 rocna, rano vstane a zahlasi: "Mami, zas je rano, ma picne!"
Pripadne, vecer obcas si dame s muzom dake vinko alebo cosi a malej aby sa ratalo nalejeme do obdobneho poharika dake nealko a strngame si vsetci spolu. Minule takto sedime a mala zrazu vezme svoj pohar, pozrie na muza a vravi: "Oco zdvihni vypijeme!" 😅
@virtin Tak som rada, že nie sme sami, čo doma vychovávame alkoholika. Náš tiež musí mať naliate dajaké nealko a štrngať si s nami.
No minule bola iná sranda... bola u nás sestra a deti vyliali švagrovi pohárik s tvrdým alkoholom. Ten vstal a utekal po servítky, že utrie. Náš malý kričí: "nechaj tak, ja to vycucám". A už dával pusu k rozliatemu alko, že ide cucnúť. Ledva sme ho zachytili... a on skoro reval, že prečo sa to muselo utrieť do servítky... 😂😂😂 Hamba jak pes, ešte že to predviedol len pred sestrou, tiež majú deti, tak vedia, aké sú nevyspytateľné.
@miriam439 tak toto je ina perla 😅😅😅
nasa vcera prisla od starkych a stazovala sa, ze starky ju lakal na pivo ale ona ze nechcela. dedukujem ze potom si asi cucla naco jej starky vraj povedal ze si ma dat pozor aby som to z nej nezavonala. starky sa tvari nenapadko, ale nasa nevie co je to tajomstvo 🙈🙈🙈 minule tiez tak doobedu boli s mojiu mamou v obyvacke hrali sa, isla som nieco odlozit a mala na mna jednym dychom: mamiii hrame sa na doktora mala som lakotku 😅
Boli sme u rodicov na vikend, chodila nam do zahrady macka od susedov. Dcera samozreje nadsena, ukazovala jej svojho plysoveho psa a vykrikovala: macka, pod sem, budeme kamaratky. neboj sa, mozes sem ist, to je len hrackovy.
u
Syn sa dnes dohodol s kamarátom, že k nám príde na návštevu. Ráno dostávali vysvedčenia a syn chcel, aby k nám kamoš prišiel hneď, ale jeho mama povedala, že ho pošle až po obede. Takže sme sami doma a čakáme. Syn sa už nevie dočkať a povedal mi:
"Mami, ja už sa ho neviem dočkať. Ja už to tu sám nevydržím."
Ja: "Ale veď tu nie si sám. Si tu s maminkou. 😍"
A ten vtipálek mi na to:
"Ja už to tu sám S MAMINKOU nevydržím!" 😂
Dnes som mala luxusný cyklovýlet len so štvorročným synom. Bolo nádherné ráno, syn mal zjavne meditatívnu náladu a očarený prírodou mi hovorí: "Mami? Mňa by zaujímalo, prečo sa dedko už teleportoval do toho neba."
Sme na chate v kempe. Vcera doobeda hovorim synovi v teplakoch (4 roky) pred partiou asi 10 ludi:
Zlatko pod si prezliect kratke nohavice, nech Ti nie je teplo.
Odpoved: Mami, ja nepotebujem, ja si vyhonim. Pozri, uz som si vyhonil 😂 (vyhrnul si teplaky po kolena a dospelaci sa nevedeli prestat smiat)
Dnes mi vykypeli zemiaky, kým som odbehla na minútku z kuchyne. Samozrejme malý šiel za mnou, potom sa s ním naťahovať, aby sa so mnou vrátil späť do kuchyne... a tak to už nebola len plánovaná minútka. Bola som fakt naštvaná, bo potieklo až za pec a narobila som si roboty. Pri vytieraní som potrebovala dostať spod pece 1 papierik a potrebovala som pomoc malého. Tak mi došiel a vytiahol ho, kým ja som držala naklonenú pec a svietila mu... potom som mu samozrejme poďakovala za "obrovskú" pomoc a on celý nadšený mi hovorí: "nie je zač, nabudúce stačí len šteknúť o pomoc a ja pribehnem" (má to z tlapkovej patroly). 😀 Samozrejme, že ma po tomto jeho výroku hneď prešla všetka zlosť.
Fukala som ústami maly bazénik a môj 5 ročný sa ma spýtal "mami? A koľko by ti trval skakaci hrad" 😅
Môj mladší (už takmer 15r.) ešte v prvej triede po návrate zo školy zahlásil - "dnes sme sa učili, že chlapci majú penis a dievčatá latrínu" 😉
Dnes sme boli z mojou 3 ročnou na prechádzke, už sme išli z kopca naspäť domov zrazu že ona nevládze, že ju bolí rebrík 😀(rebro). ...
A ešte ma napadlo- jedla som palacinku a vravím že "palacinku odložím do brucha a čo tam bude robiť?" A malá(3½ roka) na to že "bude tam pracovať, a potom pozerať TV a potom si pôjde umyť zuby a spať"😄
Minule som si po dlhom case dala tiene, take blede, nie velmi vyrazne, bezne mam len spiralu a linku. Mala, 1,5r na mna pozera, ukazuje a hovori OKO BUM. Nevedela som, ci sa smiat, ci rychlo odlicit, aby som nevyzerala ako dobita :D
Sestrin syn (3 roky) jej sedel na kolenach obkrocmo (tvarami k sebe). Hladkal ju po tvari, zrazu zastal pri nose a zacal ho skumat. Po chvilke hovori uplne prekvapene az vystrasene: "Mami, ty mas v nose mihalnice."
Partner dnes synovu nostalicky: Filip nemozem uverit, ze budes mat uz 10 rokov. Filip: Ja nemozem uverit, ze este zijes...Nemyslis to zle, ale hrozne blbo to vypalilo
Boli sme na navsteve. Domaci mali v byte neskutocny neporiadok, akoby sa prave nastahovali, nepovysavane, spina, veci vsade. Domaca upiekla kolac tak sme sa hostili pri stole. Zrazu si aj nas 3,5 rocny Daniel vzal jeden a odchadzal s nim do obyvacky. Vravim mu Daniel, pod s tym naspat ku stolu, lebo nakrusis. On nic, vykracoval si dalej. Ja uz doraznejsie- Daniel, pod to jest ku stolu, lebo sa pomrvi vsade. On sa otocil, vystrie ruku a razne mi vravi: ale mami, ved sa pozri aky tu uz maju bordel 🤭 😂 len deti dokazu byt take uprimne
Raz som si vypocula rozhovor dvoch skolakov cestou zo skoly (tipujem tak 2-3 rocnik ZS).
1. "Ja mam strasne vela penazi nasetrenych doma v pokladnicke."
2. "Ja mam este viac penazi, ale mam ich v banke a oco povedal, ze mi ich daju, ked budem mat 18."
1. "Ty koksooo, myslis, ze sa tolko dozijes?"
Mne skoro cvrklo na ulici 😂😂😂

@pastinka s vodítkom sa u nás spája viacero situácií. dnes ráno mi dcére (takmer 6) hovorí, že si zoberie pre Penelope aj obojok s vodítkom do školky, lebo aj ostatné psíky chodia von na vodítku. zrušila som ju z prvej: Ale nie plyšové psíky!
Avšak pred 3 rokmi sa jej podarilo presvedčiť tatina, že do jaslí pôjde aj imaginárny koník. Bolo by to v pohode, keby nežiadala, aby ho tatino viedol ku autu na reálnom vodítku. A musel mu aj otvoriť dvere na kufre, aby mohol nastúpiť... 😂