Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Sestra strazila malu a naucila ju pozdrav čavko kakavko. Nejak sa jej to asi spojilo s kakanim a dnes nas s manzelom pozdravila “čaute hovienka” 😂😂😂
@bubula_007 prosim ta objasni nam okolnosti tohoto vyroku, lebo to vyzera vselijako😅
@0silvia0 po veľkej potrebe, zadok osprchovaný a aj tak to tam štípe..🙈 ponúkla som možnosť použiť sudocrem. 🙈
@bubula_007 dakujeme za objasnenie, lebo uz mi fantazia pracovala naplno a nevedela som identifikovat a trafit sa do pointy. Uz mi je vsetko jasne🥰
@0silvia0 už som to dala preč, zmeniť sa to nedá 🤷, nie aby sa tu niekto pohoršil. 😕🙈 Inak, mne to neprišlo divné, ani dvojzmyselné, až kým ste sa nespytali.
@bubula_007 tebe to bolo jasne, lebo si vedela o co islo, my sme skusali len dedukovat... nemusela si to mazat, ved sme si to potom dovysvetlovali🥺
Dnes 10r. povedal svojej babke, ze si nebude kazit detstvo frajerkami.
Dnes som vymyslela výlet v rámci okresu, kam som chcela vytiahnuť svoju karanténou znudenú rodinku, nech ideme aspoň trochu do prírody a hneď ráno som im tento svoj plán predostrela. Samozrejme, moji leniví chlapi sa netvárili práve nadšene. Syn sa pýtal, či teda pôjdeme, na čo mu môj muž dal alibistickú odpoveď: "Uvidíme po raňajkách. Komu sa bude chcieť ísť, pôjde a komu nie, zostane doma." Tak mu hovorím: "To ako myslíš? Že nepôjdeme všetci? Že niekto zostane doma a niekto pôjde sám na výlet?!" A syn na to: "Ale mami, veď nemusíš ísť sama. Môžeš ostať doma so mnou a s tatinkom."
Logopedicka mi stale presuva navstevu, 2 krat sme sa tam presli zbytocne, ani nedala vediet. Dnes sme mali ist znova, hovorim malej: Dufam, ze tam konecne bude. Dcera na to (5 rokov): Aj ja dufam, uz som unavena z jej hlupych srandiciek.
Ocinko vylial na koberec kavu a zacal to cistit. Dcera (5r): Daddy, co robis? Vsak ty nikdy nepomahas upratovat?!
@0silvia0
@bubula_007 a ja teraz neviem o čo išlo 😅
Syn s mužom dnes večer hrali stolný tenis, ja som pri nich sedela. Občas som si neodpustila vtipnú poznámku k ich hre, takže môj muž sa na moju adresu vyjadril: "Diváci, ktorí budú mať neprístojné poznámky, budú vykázaní z turnaja!" Po nejakom čase som vstala a chcela ísť na záchod. A syn mi hovorí: "Kam ideš, mami? Už sa ideš vykázať?"
Náš malý (4,5 r) je veľký šinter, veľmi živé dieťa a strašne výrečný, proste na všetko má vždy pohotovú odpoveď...
Včera ráno ma prišiel do postele zobudiť tak, že si dal svoju tvár blízko mojej tváre a trošku zatriasol mojou rukou. Otvorila som oči a zo srandy sa ho spýtala: "Kto si, čo si? Strašidlo?
A on mi s vážnou tvárou hovorí: "Nie mami, ja som tvoj zlý sen". 😂😂😂
A potom sa ešte čudoval, prečo sa smejem. No keby len vedel, ako často rozmýšľam, keď zase niečo nové vyparatí, či to môže byť skutočnosť alebo len zlý sen. 😎☺️
Dnes ospravedlnenie môjho syna:
Naštval ma a keďže ho ani nenapadlo sa ospravedlniť, tak som sa ho opýtala, ako sa to povie. Samozrejme, že ešte trucoval a tak sa tváril, že to nevie. Tak som mu pomohla tým, že som mu našepkávala a on po mne skľúčený opakoval: "Maminka, prosím, odpusť mi, ja to už viac neurobím." V tom zrazu ožil, zdvihol hlavu, zažiarili mu očká a hovorí: "No tak to sa ešte uvidí!!!"
No presne viem, ktorá časť bola úprimná. 😀😀😀
Moja dcéra prváčka na hodine slovenčiny mali doplniť básničku Abeceda zjedla deda povedala na medveďa a moja dievka doplnila A medveď na líšku dostali po pysku .......😂🤭 učiteľka hneď do smiechu a ja s ňou a moja malá nechápavo Čo veď to pasuje.....🤭😂
Ukladam maleho (4r) vecer spat, lezim pri nom, hladkam po vlaskoch. Taka pekna chvilka, on ma tiez pohladkal a vravi: mami, ty si taka pekna. Ja (dojata): ano? A co je na mne take pekne? On hned ozil: Tricko!! Tricko mas velmi pekne! 😅 tak dik
Skoro 2rocna si spieva pesnicku a na konci ze autodus. Vravim jej "Soni povedz autobus"- autodus. Autobus, B! Autodus. Soni autobus, B akoooo...ako Bronka (jej sestra)! AutoBronka🙏🙄😄😄😄
Môj syn je strašne pomalý jedák, trvá mu večnosť, kým niečo zje. Veľakrát sa na to rozčuľujem, lebo potom to je studené, nie raz sa už stalo, že som mu jedlo počas jedenia prihrievala. Minule sme mali na raňajky vajíčka na mäkko, ktoré síce miluje, ale aj tak nad nimi sedel dlhú dobu. Tak mu hovorím: "Vilko, už to konečne dojedz, veď to budeš mať úplne studené a nebude Ti to chutiť." On: "Neboj, mami, mne to chutí aj studené." Ja: "Ako Ti môžu vajíčka chutiť studené? Veď to hádam nechutí nikomu!" On: "Mne áno. Ja som sa tak vyvinul." 😂
@h2 Tak ale nie je jediný, ktorý sa takto vyvinul 😂😂😂
Rovnako sa "vyvinul" aj môj syn, lebo máme doma presne rovnaký problém ako vy.
Ak mu pomôžem s jedením a sem tam hodím do úst lyžičku s jedlom (aj napriek tomu, že v oboch lícach má syslík ešte zásoby), tak dokáže zjesť jedlo tak do hodinky. Ak to celé nechám na neho, tak sme už mali rekord dve hodiny na jedno jedlo a ja som takmer prišla o hlasivky, čo som musela stále pripomínať "žuj, naber si, daj si to do úst"...
Dúfala som, že raz z toho vyrastie, ale zobrali ste mi poslednú nádej, už som pochopila, že sa to zrejme nezlepší, keďže sa títo jedáci tak "vyvinuli" 😎😬
Teraz som si spomenula príhodu s jedením z tohto týždňa.
Malý sedel pri stole, jedol a samozrejme stále mrnčal a hľadal očami mobil, bo chcel pri jedle rozprávku pozerať. Mobil som ale dobre schovala.
On každú chvíľu: "Kde je ten mobil, kde si ho dala?"
Ja sa otočila od linky a podráždene naňho: "No zjedol si to?"
A on takmer s plačom: "Mami, ale ja som naozaj žiaden mobil nezjedol!" 😂😂😂
Prvy krat po pôrode sa maľujem. Môj 2-rocny príde, hodí divny pohľad a pýta sa: kam píšeš? 😂
Maly (4r) vravi: indiani robia takto: uououo! (a capka si rukou po puse) ja: naozaj Daniel? On( s velkymi ockami): Ano. Ja: a vies preco tak robia? On pohotovo: ano. Ja: no preco? On (nechape ze to neviem a bez vahania): no ved lebo su indiani! Jaaaaaaj 🤦🏻♀️ On ma odpoved na vsetko na pockanie 🙂
Ja: no čo povedal učiteľ (flauta), že ako budúci týždeň? (mali sa otvárať ZUŠ)
Ona: Dýchavičné nástroje tak ako doteraz, iba klavíristi pôjdu 🙂

Dcera 12r online hodina. Zavreta v izbe aby ju maly 2.5r brat nerusil. Vola kurier tak len na par minut zbehnem po balik, sak maly kuka rozpravku. Kym som prisla, tak maly jej s bojovym pokrikom nabehol do izby "nina kakať čurať rychlo" no hold musela ho ist cela červena dať na nočnik 🤣