icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

h2
20. sep 2021

@mircalla 😂😂😂 Fakt má už 11?

mircalla
20. sep 2021

@h2 Akoze des🙂 Toto my sice nevarime, ale to jedlo pozna kazdy

dusankomoj
20. sep 2021

@mircalla podobne to pomenovala svojho času aj moja dcéra,ale mne trvalo 2 dni,kým som prišla na to,čo to je.🤣

lucienka1981
20. sep 2021

@mircalla aj naši dnes mali dukátové buchtičky 😊 Ináč tie aj ja milujem 😋

skylarr
20. sep 2021

Dcera 5r mi hovori uz par mesiacov, ze bude mat braceka a sestricku. Akurat ze mysli syna a dceru a za nic na svete si to nechce v hlave opravit. Nuz vzdy som chcela kopec deti a keby mi s tym niekto pomohol o to lepsie...ale tudy asi cesta nevedie 😂

skylarr
20. sep 2021

Dcera 5r mi zacudovane hovori, ze ujo majo a ujo ado su tvoji bratia? Ja ze ano. A ona: a vedia o tom? 🙃 do dite moje, v 27 a 34 to uz minimalne tusia 😂 tiez dosla za mojou mamou a tak vazne jej hovori, babi, vies o tom, ze mama je tvoja dcera?

aveeva72
20. sep 2021

Maly dostal zabku a pytal sa ma, ako sa vola. Tak som poveda, ze je to "zabka kvapka". Neskor hovori muzovi, ze ma "zabku kvapavku"😆

catherinah
24. sep 2021

Drobec sa učí rozprávať, ma 2 roky. Sprchujem sa, dávam si sprchač a hovorí : Biely kečup.
Asi by som mala pouvazovat aj nad zmenou jedálnička 🙈😃

gyurusiova
27. sep 2021

Malý: Maminka ty tak krásne voniaš ako kapustová polievka...

gyurusiova
27. sep 2021

Mamííííííííííííííí ja zomieram, zodral som sa z kože. Odrel si prst vo veľkosti asi 2mm

jezibab
29. sep 2021

Desaťročná dcéra sa ma pýta: "Mami, vieš čo sa stane s alobalom, keď ho dáš do vody a do mrazničky? " Tak rozmýšľam, ako sa chovajú kovy pri zamrznutí, či to nejako súvisí s nízkou tepelnou vodivosťou hliníka, či nastane nejaká reakcia s vodou, či vôbec voda okolo neho zamrzne, no nič mi nenapadne. Tak sa vzdávam, zvedavá na výsledok. Simonka na to: "Nič sa nestane, skúšala som to..."

denkatn
30. sep 2021

6 rocna a jej reakcia na zatykanie bohatych: maminka a ked niekto ma ist do väzenia ale chce ist na dovolenku k moru, to ti policajti tam pojdu s nim ho postrazit?🙂 my s muzom, ze dufame ze nie, ze taka doba nebude🙂) ale ktovie..podla nahladu mojej dcery je vazanie luxusne byvanie akurat ze su tam policajti...

angela1103
30. sep 2021

V tv bola upútavka na "cviky na mľandravé brucho". 10r. syn hneď pohotovo: " Mama, to musíš pozerať, to je niečo pre teba." 🙄😁🤔

miriam439
2. okt 2021

Keď sa vám chce z reakcií detí smiať, ale nemôžte to dať najavo pred nimi:
Dnes pri hre buchol náš malý (5 r.) svoju kamošku rovesníčku po prstoch. Samozrejme, že najprv plakala od bolesti, ale potom doslova už len nasilu kvôli pozornosti. Jej sestra ju hladkala po tých prstoch a ja ako správna matka som sa snažila syna "donútiť" k ospravedlneniu. Vzala som ho za ruku a prišli sme spolu k nej, stále som ho držala za ruku, aby neušiel a vysvetľovala mu, že ju má pohladkať po ramene a povedať jej prepáč. No syn tam stále stál so sklenenou hlavou a neurobil to, čo som mu opakovala dookola. Až napokon mi vraví: "No položiš mi konečne tú ruku na ňu?" ☺️
(vedela som, že je veľmi pohodlný, ale že by až tak??? 😂😂😂)
Keď sme teda už spoločne jeho rukou pohladili to dievčatko a syn povedal aj prepáč, v tej sekunde prestala fňukať a taký úsmev od ucha k uchu natiahla, že mi až smiešno prišlo. 😂😂😂

akart
3. okt 2021

Maly 5 r. cita...o-k-o. A spolu? Mihalnice.

angela1103
3. okt 2021

@akart 😁
To mi pripomenulo, keď prostredná dcéra mala asi 2 roky a miesto "mravec" hovorila "vajec" ....a snažila som sa jej to vysvetliť:
- povedz Mravec, M ako MaMa MMM Mravec....
- dcéra: MMM Vajec 😁🤷😄

veronice
3. okt 2021

@angela1103 ja sa tak teraz trapim s dcerkou so slovom žabka. Vravim jej, povedz zabka, zzzzzabka. A ona potvora mala zzzz kapka alebo zzzz babka 😁🤦‍♀️ ale napriklad caj, cccccaj jej islo velmi rychlo tak nechapem kde je problem so zabkou 🤣🙈🤦‍♀️

siska53
3. okt 2021

@miriam439 sklenenou hlavou ?? 😂 Chutny preklep 😅.

miriam439
3. okt 2021

@siska53 Naozaj preklep, mala som radšej napísať "kamennou" hlavou, to by sa viac hodilo na jeho tvrdohlavú hlavu 😂😂😂

djura
4. okt 2021

Pri tom ako som sa obliekala že odchádzam z domu zzazrela som ako môj 3r.syn s tatinom pozerá tv a teda mi nedalo a vravím:
Tobi bežkaj tatinovi dať knížku alebo omaľovánku môžte si čítať alebo maľovať...?
Malý s kľudom angličana a nechepavým pohľadom mi odpovedá:
Maminka, Ty nevymýšľaj...nevidíš že pozeráme tv?

.... rezignovala som odchodom do práce...

djura
4. okt 2021

Babka babka aha Trtko
(Rozumej KRTKO )

djura
4. okt 2021

Išli s manželom na hríby nakoľko som bola po nočnej tak som zalomila doma na chvíľku, keď v lese stretli ďalšieho hríbará malý vraví:" dobrý deň ujo, s tatim hľadam medveďa a hriby a maminka doma pinka

djura
4. okt 2021

Pred spaním v postely riešime zvieratka prirodu a také základy ... a keď sa kúpal vo vani s hračkami a držal žabu v ruke . Pytam sa kde byva žabka? Maly: unás 🤣🤣🤣

lusy1507
4. okt 2021

@djura to mám aj ja🤣 ideme po ulici a cudzím okolo idúcim sa zdraví, pýta sa kam idu a ako sa majú, vykeca vsetko aj to kde bývame… 🤷‍♀️ Raz ma nanútil jednému chlapíkovi do auta, ale nešla som 🤣

jarja
4. okt 2021

@lusy1507 s tým zdravením a kecaním je to aj u nás tak😄a sem tam sa jej niekto na ulici aj odzdraví🙂

djura
5. okt 2021

@lusy1507 ja umrem... ze do auta 🤣🤣🤣

djura
5. okt 2021

Raz prisiel kurier a vravim malemu počkaaaj zaplatim ujovi korunky.. odvtedy ine nema len kazdemu vravi: prosím ťa zaplať ujovi...

djura
5. okt 2021

Susedke vravi: teta a tatinkovi sme dali pusinku.... susedka nadsene :ano a preco??? ( v ten den mal tatino narodeniny tak smerovala k tomu rozhovor) a maly to zabil odpovodeu: lebo dal maminke peniazky 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

lusy1507
5. okt 2021

@djura noo sme boli na prechádzke a samizrejme zastavil pána zo slovami ako sa má, kam ide a hneď začali po ceste kecat. Pozval ho k nám domov že sa spolu budú hrať, nabádal ma aby som ho chytila za ruku keď držím aj syna a nakoniec keď pán odchádzal k autu tak vyjednal aby nás odviezol dom. Násilný bol aby som si k nemu sadla do auta🤣🤣 ja mám experta ale som rada te je taký komunikatívny
@jarja len skoda že niketori sa ani neodzravia a potom mu musím vysvetľovať prečo sa dospeláci nevedia ani pozdraviť

h2
7. okt 2021

Bola u nás na pár dní mužova dospelá dcéra. Včera, keď odišla, syn mi pomáhal vyzliecť obliečky. Našiel pri tom v posteli jej odpadnutý umelý necht. Takto to okomentoval: "Simonke v noci vypadol mliečny necht!"