icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

akart
11. júl 2022

@miriam439 Milý chlapček. Aké dojímavé 🙂.

silesias
11. júl 2022

S dcérou idem zo škôlky a oproti nam rómka a dcéra ukáže prstom a zahlásil aha číňanka 🤣

miriam439
11. júl 2022

@akart No, on je riadny šinter, samá nezbeda... Ale, keď z času na čas prejaví svoju lásku aj takýmto spôsobom, človek na všetko zlé zabudne. 😘😘😘

janadidiova
12. júl 2022

@silesias to my keď sme s krpcom boli v čínskej reštike, pozrel na slečnu za pokladňou a spýtala sa ma, prečo sa tá teta na nás hnevá. Číňanku videl prvýkrát tak nechápal oči 🙂

silesias
13. júl 2022

@janadidiova 🤣 podľa mna moja chcela povedať ciganka len si to poplietla. Ked tak teraz rozmýšľam neviem či moji číňanov už videli.

positive
Odpoveď bola odstránená
positive
Odpoveď bola odstránená
niekapitalizmu
14. júl 2022

@positive nechutné

janadidiova
14. júl 2022

@positive je dobré keď deti poznajú inakosť národov kultúr náboženstva a podobne...je niekedy ale ťažké nájsť správny spôsob aby tomu tak malé deti aj porozumeli. Hlavne keď sa jedná napr.o národy z ďalekých krajín, keď pre deti je diaľka a iné štáty ešte abstraktný pojem... A slovom cigáni sa oslovujú aj rómovia sami navzájom, viackrát som zažila.

jezibab
15. júl 2022

6-ročný Lukáško: "Mami, vieš prečo si do lietadla nemôžeme zobrať mačku? Lebo sa do nej zmestí viac ako 100 mililitrov."

matovicova
15. júl 2022

V nadväznosti na rozhovor vyššie, mi to pripomenulo situáciu na dovolenke. Kde malo dievčatko tmavšej pleti bábiku, ktorá bola tiež tmavšej pleti. A moja vtedy 3 ročná dcéra kričí: Maminka, to dievčatko má peknú opicku na hranie!" Našťastie nerozumeli po slovensky 🙈

666maybe
15. júl 2022

@jezibab 😂😂😂

silesias
15. júl 2022

@positive Nie určite to deti neucim no prirodzená reakcia každého dieťata je ukazat prstom a upozornit na niečo pre nich nezvyčajné. Nikde som nenapísala ze som na to hrdá. To sú také trapasi do ktorých nas deti občas dostanú. Alebo vy určite deti doma národnosti ? My radšej čítame rozprávky. A mimochodom pozrite si rozprávku zvonar u matky božej. Je tam ciganka esmeralda.
@janadidiova ďakujem

positive
Odpoveď bola odstránená
positive
Odpoveď bola odstránená
positive
Odpoveď bola odstránená
positive
Odpoveď bola odstránená
ebaja
15. júl 2022

Nedá mi musím sa pridať.Syn keď sme sa nasťahovali do nového bytu si našiel kamaráta Roma,videl ho z balkóna a keďže ešte nevedel jeho meno ,tak začal kričať na neho "černoško,černoško".Nevedel,že je róm,doma sme neriešiliA smiala sa aj jeho mama,tak v pohode.😁

positive
Odpoveď bola odstránená
positive
Odpoveď bola odstránená
vandica
15. júl 2022

Ja sa dnes musím pridať. Môj otec volal môjho 5ročneho aby mu išiel von pomôcť. A malý na neho: Dedko ale ja nie som pracovný stroj 😂

althejka
15. júl 2022

Moj 9rocny na kupalisku vahal s oslovenim cudzieho chlapca, ci si nezahraju futbal. Hovori mi:" vies, musim vystihnut tu chvilu , aby som nebol stred okolnosti."

danette
15. júl 2022

@ebaja “Pridám aj ja svoju skúsenosť. Keď mala dcéra asi 3 roky boli sme na návšteve a staršie deti si zapli film planéta opíc. Dcéra pribehla s hrozným plačom a opakovala: škaredá opisa! bojím, ideme domov! Nemohli sme ju asi pol hodinu ukľudniť, tak sa zľakla. Následne vždy keď videla v telke černocha tak hovorila že opisa. Podotýkam že juto nikto neučil, len ona si to spojila s tým filmom. Vždy som vtedy trpla, aby sme náhodou naživo nejakého černocha nestretli a nebol trapas... ”

positive
Odpoveď bola odstránená
silesias
16. júl 2022

@positive mimochodom moja dcéra nepovedala ciganka ale číňanka. Keď budete mať svoje deti pochopíte.

silesias
16. júl 2022

@positive A ešte jedna vec kde som napísala že zakričala? Občas treba čítať s porozumenim. Najlepšie je vždy si prekrutit veci ako nam vyhovujú že? Prečítajte si ešte raz môj príspevok a potom súdte. Ďakujem

positive
Odpoveď bola odstránená
gaja78
20. júl 2022

Bolela ma hlava a poprosila som 7-rocneho syna aby mi priniesol pohar vody. Kym ku mne prisiel, vodu cestou vypil.... Alebo, ked pride na dvor navsteva, zatvorime na tu chvilu psa do voliery. Syn ho isiel zavriet a aby tam rychlejsie vbehol, dala som mu koliesko sunky. Kym prisiel k voliere, zjedol ho.....

euie
20. júl 2022

Robila som naobed gazpacho polievku. Nabrala som synovi (5), pozera na nu neisto, tak som ho presvedcila nech aspon ochutna.. Dal si, pozera na mna spokojnymi velkymi ocami: Mamaaa, to je salatikova?

miriam439
20. júl 2022

Boli sme neohlasene navštíviť kamošku. Chcela nám rýchlo niečo ponúknuť, tak som povedala, že stačí čistá voda, že takú máme so synom najradšej (syn v poslednej dobe až plače, keď mu chcem dať piť čaj alebo domáci sirup do vody).
No kamoška zasa, že nám ide aspoň otvoriť sirup a dať do vody. Prehovárala som ju, že nie, no syn, že áno, nech donesie. Ona odišla po sirup a ja čistím synovi žalúdok, že prečo pýtal, keď doma nechce sirup ani vidieť.
No on mi na to s rozžiarenými očkami: "Mami, ale tu je to iné. Tu sme na návšteve, tu si hosť, tak sa musíš aspoň niečím ponúknuť." 😂😂😂