Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Mám kanaráta, ktorý je dobrák, veselá kopa. A ako má veľkú dušu, tak má veľké brucho. Ale fakt, že brušisko. Môže si zaň sám, t. j. nie je za tým zdravotný problém, len chuť papkať rýchlo, veľa a nie príliš zdravo. A chce schudnúť len cvičením, nie úpravou stravy. No a včera mi písal svoj zážitok - vkladám to sem: “Dnes som išiel z obeda v bielej kosielke s kolegom a oproti matka s dvomi dcérami 10 a 6… a tak krpata… prstom na mna - ten ujo vyzerá ako balónik… matka sa tvárila že nevidí nepočuje netušiac ako budem reagovať… a krpata nechápavo zvyšovala volume…
Nechápajuc… prečo ju nikto nepočúva že zbadala balónik… však predsa vie ako vyzerá … 😂🤣😂”
Dnes sa pani učiteľka v škôlke pýtala Vilka: Vilko prečo chodíš na obed domov? A Vilko odpovedal: lebo doma sa mi žije 😁😁😁
@adelajda2012 super téma, veľmi som sa pobavila 🤣
Dnes som bola s 3 ročným synom na návšteve u sesternice, ktorá má morské prasiatka. Pri odchode zadrel, že aj on chce MONSTER PRASA 😂😂😂
Mali sme na prespavke kamaratov nasich deti (nasi 2 a kamarati tiez 2) Tak sme sa dohodli, ze postavime bunker a tam budu vsetci spat. Velmi sa na to tesili. Ale postupne zacali prebiehat do spalne. Jeden po druhom.... v bunkri sme spali my s manzelom.... Rano mi syn hovori: aspon vy dvaja ste si ten bunker uzili!
So synom (6r) sme sa kúpali v bazéne, ja som sa ponorila aby mi mohol vyliezť na ramena a tak vyskočiť. Po tom, ako skočil som sa vynorila a on mi hovorí: Woow ty vyzeráš ako Jack Sparrow 😂 mala som len vlasy na tvári 🤷♀️
sem som sa pripla, ked som bola tehotna.. a uz mozem zacat aj prispievat 😁
dcera (1r11m) nasla muza rano lezat vzdychajuceho na gauci po vecernom zatahu.. pozera na neho, na mna a zadeli "a ty tatino co tu lezis ako mrtvy chrobak?" 🤣🤣🤣
Boli sme na dovolenke a boli sme tam v nedeľu v kostole. Syn sa ma asi 3x opýtal, kde majú akvárium. Nakoniec som ho poprosila, nech mi vysvetlí, čo to vlastne hľadá. A nakoniec vysvitlo, že sakristiu.
Používam frázu "makám ako fredka"... tak syn minule, pri upratovaní hračiek, zahlásil: "makám tu ako fredok".
Syn v poslednej dobe stále rýpe do svojho dedka. Tak minule bol zasa v zlej nálade, čosi mrnčal a tak sa oco od stola na neho pozrel, ale ešte nič nestihol ani povedať a syn uhundrane: "mami, no pozri, už mi tlačí svoj ksicht do mojej tváre" (podotýkam, že boli od seba vzdialení vyše 3 metrov). No neostalo mi nič iné, len sa otočiť ku sporáku a potajomky sa tam smiať 🤗
Nedávno zasa videl v mobile, ako tam muž žongluje s ohňovými fakľami. Tak mi vraví, že sa mu to páči, ako ujo žongluje. Tak som sa začudovala, odkiaľ to slovo pozná.
A on roztiahol ruky, buchol sa do hrude a hrdo vyhlásil: "už dávno ti hovorím, že ja viem predsa všetko".
Syn pozeral nejaku reklamu na kavu, kde si nejaky panko pochutnava na kavicke, a mi hovori, ak by som nahodou nevedela, ze pozri mami na toho uja, to je Kaviar. 🙂
starší 10 ročný synček na mňa pozeral tak dojato a úpenlivo počas toho, ako som nakladala umývačku. pýtam sa ho " Zlatko čo sa tak na mňa usmievaš" a on "maminka, ty máš tak krásne bruško, máme tam zasa nejakeho brata ? 😀"
(nemáme samozrejme.. 😀)
Dcéra 6 rokov: Prečo má tatko mastnú hlavu? Moja odpoveď: Lebo je spotený. Dcéra: Ale ja to nechápem, veď čo si tam dával maslo alebo olej? 😅
Malý (6r.) mal zasa niečo proti dedovi a vzájomne sa dohadovali. A on napokon hovorí dedovi: "Však dobre, pôjdeš za to do väzenia a tam budeš dostávať iba suchý chlieb, suchý rožok a SUCHÚ VODU. Však starká?"
Starká iba pritakala: "Ach dedko, ale si ty dopadol, keď budeš na SUCHEJ vode." 😀
11r. syn mi na oslave hovorí "Si pekne oblečená, mama..." Ja sa rozplývam🥰 ....a on pokračuje "...dobre že máš túto blúzku, aspoň ti zakryje tvoje veľké brucho."🤔😁
@adelajda2012 Dcerka (15m) sa ma tri dni pýta to isté: “Tato?” Ja: “Je na festivale, počúva hudbu, spieva, tancuje.” Ona: “tla-ja-baaaba” (akože chápe, dvíha pritom ručičky, hybe nimi, vrti sa akoby tancuje)
Po víkende sa ma zas pýta: “Tato?” Ja: “Je v robote.” Ona: “tla-ja-baaaaa” (dvíha pritom ručičky, hybe nimi, vrti sa akoby tancuje). (myslím si, možno aj, ktohovie čo tam naozaj robí 😆)
@angela1103 úprimnosť nadovšetko 🙂 môj(12) zvykne tiež tak
Dcéra 3roky
"Daj tam ES É BÉ kľúč" - myslí USB kľúč
"Ja chcem MOTELU" - chvíľu mi trvalo, kým som pochopila že chce NUTELU 😁
Isli sme okolo Modreho kostola, bola tam vonku vystava fotiek..- Mami, co su to za fotky? - To su fotky svatieb, ktore boli v Modrom kostoliku, aj 60 rokov stare...- Jaj, to si bola este baby?
.
.
.
Kokos, tak zase to neeeeeee
Vrátili sme sa z dovolenky, babička nám nechala v kuchyni obed. Navarila polievku a sviečkovú. Deti zvedavé, nakukaju do všetkých hrncov. 3 ročný syn objaví alobal a pýta sa, čo je v ňom zabalené? Hovorím mu, odbalime a uvidíme. Odbalim alobal, v ňom mäso a môj syn prekvapený vykrikne: "HOVNO!?"
Keď triedim veci na pranie, v kúpeľni si porobím kôpky prádla podľa farieb. Potom som musela odbehnúť do kuchyne a keď som sa vrátila do kúpeľne, dcéra 3r.dala zase všetky veci späť do prádloveho koša so slovami "mala si tu bordel,mama" 😁🥰
@angela1103 ja som cakala, ze napises, to zhrnie dokopy bude do toho skakat 😂 a nabuduce si po sebe poprac 😂😂😂
4r dcera babke rozmotala na komplet klbko na strikovanie. Babka to zmotavala a ku koncu hovori smerom k dcerke: No. Ale to klbko bolo treba aj zmotat, nie ho len odmotat. A dcera na to: uz to skoro mas babi, vidis aka si sikovna? 😄
Perla môjho syna: "Koňové účko.." Myslel tým podkovu. 🤦🏻♀️😂😂
Zo synom 6r. som išla do obchodu asi 400m, ako sme išli malý pri chodníku, všade videl hovno, hovno, hovno. Ja mu nato, keby si 100e našiel ale všade iba hovno nájdeš a rehot na celú ulicu :D
Moj dnes perlil v noci zo spanku, nie pri uplnom vedomi... velky plac, lebo jemu sa snivalo o slizikovom nanuku a on taky chce! (Rozumej: slizikova je pre neho polievka-vyvar, takze nanuk z vyvaru so slizikmi 🤣) Asi 2 hod v noci a on plac na cely barak 🤣
Prvý týždeň škôlky, streda ráno. 3 ročný syn sa ma pýta: "Mami a to aj dnes mám ísť do škôlky?" Hovorím "Áno." Syn vyčítavo: "Ale veď už som tam bol 2x?!" 😅

Známy sa po pár mesiacoch vrátil zo zahraničia a ja som to oznámila svojej 6 ročnej dcére:
-Zlatko vieš kto sa včera vrátil?
-Nie, kto?
-Ujo Peter.
-Mama a to keď ujo teraz prišiel naspäť domov, tak oni sa s tetou teraz milujú?
Tak som sa začala smiať, že som nemohla prestať, a ona mi rozculene hovorí " mama odpovedz mi!" Ja som sa len zmohla na "choď sa radšej opýtať ocina"