Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
syn 3. ročník gymnázia sa učia v škole o vzniku Československa, mali doplniť učiteľku - podpredsedom bol Edvard ..... odpoveď Beneš, zo žiakov niekto vykríkol, že Heger
Pozerali sme TV a zaznelo tam slovo eLPecko. Syn - 10r sa pyta, ze co je to, to eLPecko. Muz mu zacal obsirne vysvetlovat, ze to bol predchodca CD, a vselijake omacky okolo.... Nakoniec vygooglil a ukazal mu obrazok. A syn hovori: Jaj, ty myslis gramofonovu platnu?
Syn (7 r.) pokľakol pred dcérou (5 r.) a pateticky spustil:
„Na kolenách ťa prosím, aby si bola moja manželka!“ (potom tichšie dodal inštrukciu) „Ty povieš áno alebo nie.“
Dcéra sucho: „Áno alebo nie.“
😝
Moja prostredná dcérka (5 rokov) obliekala svoju bábiku najobľúbenejšiu svoje bábätko a hovorí - tento ružový svetrik nie ten mame na cintorín, tieto pančušky nie mamka vraví, že ružova a žltá sa nehodia... Hmm alebo vieš čo mamka nosí len rifle co ona môže vedieť 🤣🤣
Syn 11r. si robí DÚ z geografie: "aaach...nejako som to tu pokakuškal.....som to napísal do zlého riadku..." Príde za ním mladšia sestra 3r.: "Neplač Ondrejko, ja ti pomÔžem..."
11r dcera je od tohto roka integrovana. Asi som jej toto slovo nespomenula konkretne, ale vysvetlila som jej, co to bude znamenat pre nu v skole. Maju v triede takych ziakov viac. Na hodine teda dostali pisomku a ucitelka rozdavala zadania. Poobede mi doma dcera rozprava: "No a ucitelka rozdala zadania a potom nam, ostatnym, rozdala nejake ine zadania, so slovami: A toto je pre Vas, infantilnych." 😲
PS: Jasne ze ucitelka povedala pre integrovanych. 😂
@lilitela A si si istá, že učiteľka povedala "integrovaných?" 😉
Niekedy je jazyk príliš rýchly, myšlienka nestihne prejsť cez spoločenský filter a aj učiteľka je len človek... Určite to nemyslela zle, ale možno dcéra aj dobre počula. Koniec koncov, sú to predsa deti a detinskosť sa v nich len postupne odbúrava (s rozdielnou rýchlosťou).
Isli sme z Tatier, krpec (4) kuka z okna a s nadsenim krici: by som zobral kosacku, cele by som to tu vykosil a potom by to tu bolo na paradu!
🤣 ma rad prirodu, ale kosenie ma radsej
13-ročný syn dostal pubertálny záchvat. Sedemročný brat naňho flegmaticky hľadí a hovorí: "Tebe nepomôže ani svätý, nieto ešte nejaký školský psychológ." (nie že by k nemu chodil ale je to celkom dobrý tip🙂)
Moja 6 ročná, "To mi chceš akože povedať, že tento Ježiško, čo nevie ani chodiť nosí darčeky?"
@gaja78 moj syn, priblizne v tom veku (9r) sa ma spytal pred svokrovcami: “Mama ty si uz niekedy mala sex?” Az potom ked som vykaslala zabehnute, hovorim, ze Ano, tak som narodila vas, moje deti. A on na to: “Takze ty si mala 2x sex??” A tu uz sa vsetci prestali tvarit ze nepoculi 🤣
Moja 4-ročná kreslí obrázok a na ňom jedna machula a pod tým asi 20 malých machúl, sa jej pýtam -- a čo to je -- a ona --to je autoumyváreň (velká machula) a ukazuje na tých 20 malých ---to sú potkany-- :D tak sme tomuto maliarskemu debutu dali názov "Petržalské zátišie"
Vysavacka. To je novy nazov pre odsavacku soplikov na vysavac. (3,5r.)
6 r. syna už asi 2-3 roky vkuse počas celého roka (nielen okolo 6.12.) fascinuje téma Mikuláš a čert. A povedala by som, že hlavne ten čert. Aj v lete vonku, až sa ho už hanbím pustiť von k deťom - stále chce hru, že on je čert a oni "zlobivé deti"... a často sa oni tú hru aj hrávajú, oni mu utekajú (akože z pekla) a on ich naháňa - a narobia toľko kriku, že hrôza.
Už zatiahol do tej hry nielen rovesníkov, ale aj také 4 staršie baby - 12-13 r., s ktorými už trošku začína mávať puberta. A neviem, či už máva aj s naším krpcom, lebo on ich volá "moje dievčatá" ☺️
Dnes ideme zo škôlky a už sme boli na našej ulici, on šiel asi 2-3 m predo mnou. Stretli sme dve tie "jeho dievčatá" a len čo prešli okolo neho, začali sa riadne chichúňať. Pýtam sa ho, čo im povedal, keď sa tak smiali. A on na mňa šibalsky pozrel a vraví: "V pekle sa už kúúúri!!!"
No pochopíte ho? Nestretli sa už zo dva mesiace určite a jeho napadne sa im takto prihovoriť? 😂😂😂
@akje No len bojím, že bude z neho riadny záletník... sme mali takú príhodu raz v lete presne s týmito 4 "jeho dievčatami".
Boli u nás na prázdniny jeho bratranci a jeden z nich (o rok starší od nášho) vyšiel na dvor presne v čase, keď náš malý kurizoval s týmito slečnami. Stáli pri našej bráničke a on im tam trepal dajaké blbosti a oni sa mu chichúňali, náš samozrejme nadšený... a vtom zbadal toho svojho bratranca, že vyšiel von (a chcel vyjsť zo dvora na cestu k ostatným deťom, jeho tie "cudzie" baby určite nezaujímali). A jeho reakcia - otočil sa k tomu bratrancovi a výhražným tónom mu vraví, ale že doslova takto: "Nechoď tu! To sú moje dievčatá!!!"
A bratranec sa doslova otočil a so sklopenými ušami vrátil dnu a dlho nevyšiel na dvor.
Toto keby ste chceli s deťmi natočiť takú scénu, tak ju nezahrajú tak presvedčivo, ako to urobili títo dvaja. Ja som bola blízko pri nich a všetko to videla, ale musela som podísť kus ďalej a schovať sa, aby som sa tam mohla schuti vyrehotať.
Ešte dnes mám živo pred sebou túto scénu a napadne ma to vždy, keď vidím tie "jeho dievčatá" 😂😂😂
vcera zazitok "vianocen nakupovanie " s dcerou 7 ročnou🙂 obchod s vecami vsetkeho druhu preplneni, idem teda uz stat k pokladni, dcera beha este a pozera regaly. Na celu predajnu na mna zakriči: "Mami, nosiš spodne nohavicky velkosti XL?" cela cervena jej kyvnem, ze mi to ma doniest, aby ako ze nekricala a ona nechapavo: Mami ale nosis aj cervene alebo len bavlnene biele...? cela predajna si ma prezrela.. nepojdem tam tak skoro...
"Mami, čo bude na obed?"
"Môžeš si vybrať, máme tam ešte rezeň so zemiakmi, alebo kačku s lokšami."
Kto uhádne, čo obedoval môj syn?
Áno, správne. Rezeň s lokšami.
Ak by ste chceli vediet, preco si muzi myslia, ze my zeny sme sliepky. Vobec to nie je myslene ako invektiva. Sedim so synom pri veceri a mame diskusiu o tom ako su zeny tehotne a tak. A on pritom zadre ze mami, keby si ty ZNIESLA babatko, tak.... atd. Ja najprv ze odkial zniesla? Akoze z poschodia dolu, ci co? A potom mi vysvetlil, ze ked mi vyjde von z bruska. 😅 Takze ja som dvojnasobna sliepka.
Môj syn (3r.) najviac otázok je pri večeri samozrejme a už jedol a asi 50 otázka v poradí zaznela
A mamiiiiiii? A tento jogurt si kedy kúpila ?
A vravím neviem Kubko ani už dávno ,odvrkla som len
A Kubko začudovane a to ešte dinosaury behali ?
Malý mal už celý zoznam pre Ježška a keď sme boli u sesternice tak videl ten detský vysávač aj to vrčalo ale samozrejme nevysávalo
A prídeme domov a že on potrebuje ten vysávač
Vysvetľujem že nám sesternica požičia niekedy
On na to : je zlatá ale ja ho potrebujem na dlho
A vravím no tak to potom na narodeniny alebo na meniny už mame všetko napísané pre Ježiška
Chytil mi do dlani hlavu a vraví ,, mami ty tu nechceš mať čisto ?!? ,,

@biibiana 🤣🤣🤣